Canon PowerShot N

door Pieter Dhaeze op maandag 28 oktober 2013

De laatste maanden introduceerde Canon in haar standaard line-ups interessante ‘buitenbeentjes’. De EOS M in de EOS-familie en de Legria Mini in zijn camcorder-range. Ook bij de PowerShots in een bijzonder concept gelanceerd onder de naam PowerShot N. Deze camera combineert de foto- en filmkwaliteiten van een compactcamera met het gebruiks- en Social-mediagemak van een smartphone. Een alleskunner dus, in een bijzondere verpakking.
.

PowerShot N
De review van de PowerShot N hebben we anders aangepakt dan gebruikelijk. We zijn niet zelf op pad gegaan, maar hebben een lezer van EOSzine gevraagd een weekje met deze camera te spelen. De ervaringen van Henk Klooster vind je hieronder.
Wij zijn heel benieuwd of dit nieuwe concept een plaatsje kan veroveren in de dynamische wereld van foto en video. Canon probeert het in ieder geval en misschien volgen uit deze eerste versie nog veel meer interessante andere concepten en modellen.

Praktijkeravingen Henk Klooster
“Ik kreeg deze compact camera zonder handleiding, maar dat is ook eigenlijk niet nodig. Het wijst zich vanzelf. De camera is klein, bestaat voornamelijk uit een lens en een helder touchscreen en is niet voorzien van een ontspanknop. Het jammere van het touchscreen is dat hij maar één kant kan openklappen. Het toestel heeft ook weinig andere knoppen dan de aan- en uitknop, de terugkijkknop en een knop waarbij hij verschillende foto’s maakt: in zwart wit, met een wazige rand, een gewone foto, een gele foto dus leuke foto’s. En een knop waarbij je de foto meteen op internet of Facebook kunt plaatsen.
De camera is voorzien van internet functies als er een smartphone of computer met Wi-Fi in de buurt is. Foto’s maken gebeurt door op het touchscreen te drukken of boven op de lens, even wennen maar werkt goed. De camera heeft genoeg leuke functies, met 8x optische zoom, waarna met de 4x digitale zoom nog verder kan worden ingezoomd. Bij het laatste digitale zoomgedeelte gaat de beeldkwaliteit wel duidelijk achteruit.
Er zijn meerdere mogelijkheden tot scherpstellen, maar hij heeft moeite met bewegende beelden op de achtergrond, zoals een windmolen. De kleuren zijn zoals we van Canon mogen verwachten mooi en helder. Een minpunt vind ik wel dat de accu zeer snel leeg was.
Conclusie: een mooie camera voor leuke foto’s die je meteen op internet kunt delen. Hij heeft niet teveel instellingen en werkt prima volautomatisch en is dus een geschikte camera voor snapshot werk. Minpunten zijn dat de camera soms moeite heeft om scherp te stellen en dat het touchscreen maar naar één kant opklapt.”

Met dank aan Henk Klooster.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.