Poll Beoordeling reviews

door Pieter Dhaeze op woensdag 20 november 2013

Overal op internet vind je reviews en testen van camera's, lenzen en accessoires: dpReview, CamaraLabs, Photozone, Imaging Resource, CameraStuffReview, The Digital Picture en niet te vergeten YouTube. Ook EOSzine bespreekt fotoproducten en hoewel we ons best doen, vroegen we ons toch af wat jij ervan vindt.

'Hoe waardeer jij de reviews op EOSzine?'

Met 'slechts' 154 reacties is de respons niet overweldigend, maar voor ons toch significant.

Het is een hele opluchting dat bijna 75% van de respondenten de huidige reviews prima vindt en dat 14% of meer getalletjes of meer foto's wil zien, maar verder grotendeels tevreden zijn.

We proberen met onze reviews een evenwicht te vinden tussen een getalsmatig oordeel en een gevoelswaardering. Beide zijn in het dagelijks gebruik belangrijk. Een camera of lens kan technisch nog zo goed zijn, maar als die camera je niet 'ligt', dan is een andere - technisch mindere - camera waarschijnlijk meer geschikt. Je kunt ook 'verliefd' worden op een camera, maar als bij ISO 800 de ruis van de foto afspat, dan ben je uiteindelijk ook niet blij. 

We gaan dus op dezelfde voet verder met onze manier van 'testen' in de wetenschap dat bijna 90% van onze lezers het zo op prijs stelt. Die andere 10% heeft natuurlijk gelijk dat onze reviews subjectief zijn, maar welke review is dat niet. Toch?

Nieuwe poll
Als je al een paar jaar fotografeert met een systeemcamera als EOS, dan heb je ondertussen waarschijnlijk aardig wat lenzen verzameld. Wij zijn benieuwd hoeveel. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.