Masterclass Lightroom 5

door Pieter Dhaeze op maandag 16 december 2013

'Sprong in het diepe'
Elke serieuze vrijetijdsfotograaf en fotoprofessional heeft ooit de stap genomen om met RAW te gaan werken. Photoshop Lightroom van Adobe is dan hét programma om dit bestandsformaat te beheren, bewerken en publiceren om de maximale kwaliteit uit de 'ruwe' pixels te halen. De functionaliteit van dit complete workflowprogramma is de laatste jaren sterk toegenomen en veel gebruikers 'zwemmen kringetjes' in de overweldigende interface of 'verdrinken' in het grote aantal mogelijkheden. De Masterclass Lightroom 5 door Pieter Dhaeze heeft daarom tot doel om met een kleine selecte groep deelnemers* in het 'diepe te springen' voor:
• Meer controle over de catalogus
• Verhogen productiviteit
• Verbeteren optimalisatie
• Interactie met Photoshop
• Bijzonder presenteren
• Werken met video

In de Masterclass geeft Pieter Dhaeze onder andere antwoord op de onderstaande vragen:
• Catalogus
Wat is eigenlijk de catalogus van Lightroom? Kan ik hem hernoemen, verplaatsen, back-uppen, uitwisselen tussen computers (Win/Mac), omzetten of meenemen? Hoe vind ik foto's en mappen terug? Hoe werk ik met Slimme voorvertoningen?
• Productiviteit
Hoe kan ik handelingen automatiseren? Wat zijn de handige sneltoetsen? Zijn er tips en trucs, waarmee ik sneller meer foto's kan beoordelen, selecteren en bewerken?
• Beeldoptimalisatie
Een RAW-bestand kan op veel manieren worden geoptimaliseerd in belichting, kleur, scherpte en dergelijke. Hoe kan ik zorgen dat ik de juiste methode kies? Zijn er hulpmiddelen waarmee ik de kwaliteit beter onder controle heb?
• Photoshop
Lightroom en Photoshop CS5/6 en CC kunnen elkaar goed aanvullen. Hoe maak ik onder andere een perfect panorama of een HDR-montage van 20 stops?
• Presenteren
Hoe kan ik het beste een foto omzetten naar zwart-wit? Hoe kan ik kleur en zwart-wit combineren? Kan ik mijn handtekening of bedrijfslogo toevoegen in een afdruk, boek of slideshow? Hoe pas ik fotoranden toe?
• Video
Hoe bewerk ik video in Lightroom 5? Kan ik losse clips monteren? En combineren met foto's en muziek?

Aan het einde van deze Masterclass zal Lightroom veel van zijn geheimen hebben moeten prijsgeven en voel je je als 'een vis in het water' in dit geweldige workflowprogramma.
Dus wil je je fotografie naar een hoger niveau brengen, dan mag je deze Masterclass niet missen!

Den Ham, vr. 17 januari 2014, 10.00u-16.00u, €149,- Meer info en aanmelden, klik hier.

Turnhout, vr. 24 januari 2014, 10.00u-16.00u, €149,- Meer info en aanmelden, klik hier.

*Deelnemers hebben al enige ervaring in werken met RAW en Lightroom en brengen hun eigen laptop mee met daarop Lightroom 5 (of demo) geïnstalleerd. Tevens hebben zij een eigen (demo) RAW-archief bij om voorbeelden zelf uit te voeren, waarvan 1 of 2 foto's op USB-stick, die eventueel gezamenlijk zullen worden besproken en bewerkt.
De deelnemers kunnen voorafgaand aan de masterclass enkele persoonlijke vragen insturen, zodat deze door Pieter beantwoord kunnen worden en eventueel plenair behandeld. Bovendien ontvangen alle deelnemers het boek 'Bewuster en beter werken met Lightroom 5' t.w.v. € 34,95, zodat dit thuis als naslagwerk gebruikt kan worden.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.