World Press Photo 2013

door Persbericht Canon op maandag 17 februari 2014

Canon Europe, wereldwijd marktleider in imaging solutions, feliciteert de Amerikaanse fotograaf John Stanmeyer, winnaar van de World Press Photo of the Year 2013. Op de winnende foto zijn Afrikaanse immigranten te zien die ’s nachts aan de kust van de stad Djibouti hun telefoons in de lucht houden in de hoop een signaal op te vangen vanuit buurland Somalië – om in contact te komen met hun familie in het buitenland. De foto heeft ook de eerste prijs gewonnen in de Contemporary Issues Singles categorie en is gemaakt voor National Geographic.

De World Press Photo Contest wordt sinds 1992 door Canon gesponsord en staat internationaal bekend als ’s werelds meest prestigieuze wedstrijd voor fotojournalisten. Voor de 57ste editie van de wedstrijd stuurde 5.754 professionele fotografen uit 132 landen 98.671 foto’s in. De jury beoordeelde de foto’s in negen categorieën en reikte prijzen uit aan 53 fotografen van 25 nationaliteiten. Een van deze foto’s is uitgeroepen tot World Press Photo of the Year 2013.

“We zijn trots dat we met deze wedstrijd fotojournalisten over de hele wereld kunnen ondersteunen door hun indrukwekkende foto’s onder de aandacht te brengen van een internationaal publiek”, zegt Kieran Magee, Marketing Director Professional Imaging bij Canon Europe. “De prachtige foto van John Stanmeyer onderstreept de kracht van het beeld, door op kunstzinnige wijze aandacht te vragen voor een wereldwijd probleem.”

De winnende foto is gemaakt met een Canon EOS 5D Mark III camera met een EF 35mm f/1.4L USM lens. De foto is genomen bij f/1.4, 1/40s en ISO 10.000.

Canon ambassadeur Brent Stirton heeft gewonnen in the People –Staged Portraits categorie. Zijn winnende foto laat een groep blinde albino jongens zien in hun kamer op de Vivekananda school voor blinden in West Bengal, India. Daarnaast heeft Markus Varesvuo, een Canon Explorer, de tweede prijs gewonnen in de Nature Singles categorie voor zijn foto van een zwerm zeekoeten in Vardo, Noorwegen.

Voor zijn winnende foto krijgt Stanmeyer een geldbedrag van 10.000 euro van World Press Photo tijdens de prijsuitreiking in Amsterdam. Daarnaast krijgt hij van een Canon een professionele DSLR camera en lens kit.
            
De winnende foto’s zijn te zien in een reizende tentoonstelling die meer dan 100 steden in 45 landen bezoekt. De eerste 2014 World Press Photo tentoonstelling opent op 18 april 2014 haar deuren in Amsterdam. De foto’s worden geprint op Océ Arizona flatbed printers, onderdeel van de Canon Group.

Kijk voor meer informatie over World Press Photo op www.worldpressphoto.org.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.