Lightroom Classic v11 | Matching Profiel voor Canon EOS

door Pieter Dhaeze op maandag 22 november 2021

Toen we in maart van 2018 de RAW-foto’s van de EOS RP bekeken in Lightroom Classic, zagen we andere kleuren dan gewend waren van een EOS-camera. Uit onderzoek bleek dat Adobe geen Camera Matching Profiel gemaakt had voor dit cameramodel. Adobe Kleur werd nu als standaardprofiel gebruikt om de kleuren van het RAW-bestand weer te geven. Dat was even schrikken, vooral toen we dit ook het geval was voor latere camera’s. Als portret-fotograaf moest je extra opletten om tot de veelgeprezen Canon-huidstinten te komen.

Maar met de komst van Lightroom Classic 11 (26/10/2021) is er een einde gekomen aan deze omissie en heeft Adobe weer de bekende Camera Matching Profiles (CMP) toegevoegd voor de EOS R6, EOS R5, EOS R3 en EOS 1DX mark III. Helaas ontbreken echter nog de populaire EOS 90D, EOS 850D, EOS M6 mark II en – nog steeds – de EOS RP. In dit onderstaande video wordt uitgelegd waar je de CMP’s kunt vinden in Lightroom Classic en hoe je dit als standaard kunt instellen.

Bekijk ook de video over 'Het werken met Profielen in Lightroom Classic': klik hier.

LRC11 Cmp yt

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.