Poll Aantal EOS-camera's in bezit?

door Pieter Dhaeze op dinsdag 11 maart 2014

In de vorige poll hebben we gezien dat de gemiddelde EOS-fotograaf 2,55 lenzen regelmatig gebruikt. Nu we dat weten, is de volgende vraag voordehandliggend:

'Hoeveel EOS-camera's heb je in bezit?'

Gezien de korte looptijd van deze enquête is de opkomst met 576 respondenten weer behoorlijk hoog, waaruit blijkt dat het onderwerp veel fotografen aanspreekt.

Het is een echte nek-aan-nek-race geweest de afgelopen tijd, waarbij de fotograaf met één camera de winnaar geworden is. Gemiddeld hebben onze lezers toch 1,9 EOS-camera's in de fototas, omdat ruim 20% drie of zelfs meer camera's in bezit heeft.

Op zich is deze uitslag niet verrassend. Als je jaren geleden een EOS hebt gekocht en die een keer vervangen hebt, dan houd je de 'oude' camera als reserve-camera. En dus is een gemiddelde van twee camera's haast vanzelfsprekend en logisch, want met een EOS 300D of EOS 20D kun je nog prima foto's maken.

Nieuwe poll
Nu we toch bezig zijn een beeld te krijgen van de inhoud van de fototas van onze lezers, heeft de volgende poll betrekking op een statief. Vaak gezien als overbodig of als ballast, maar o zo belangrijk. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

Sinds kort is er een app van Canon met informatie en tutorials over lenzen. Ze is er zowel voor Android als voor iOS.

Canon Lens Guru Android Canon Lens Guru iOS

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.