Tipa Awards 2014

door Persbericht Canon Nederland op woensdag 23 april 2014

Canon heeft dit jaar vier onderscheidingen ontvangen van de Technical Image Press Association (TIPA) – een van ‘s werelds toonaangevende foto- imaging en persverenigingen. De TIPA Awards gaan naar de beste imagingproducten die in de afgelopen 12 maanden zijn geïntroduceerd en in 2014 werd Canon opnieuw onderscheiden voor technische innovaties binnen haar brede productportfolio.

Canon ontving de volgende awards:
 
• Best DSLR Advanced: Canon EOS 70D

• Best Expert Compact Camera: Canon PowerShot G1 X Mark II

• Best Professional DSLR Lens: Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x

• Best Imaging Innovation: Canon Dual Pixel CMOS AF
De TIPA-jury bestaat uit redacteuren van 29 internationaal bekende magazines voor fotografie en imaging: de leden zijn actief in 16 landen, verspreid over vijf continenten. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst bespreekt de jury de meest recente imaging-producten en schenkt aandacht aan een reeks factoren – van innovatie en design tot overall productkwaliteit – om de allerbeste producten en technologieën te selecteren en te onderscheiden.

“Wij zijn opnieuw vereerd met deze TIPA-onderscheidingen; ze zijn het bewijs van Canon’s permanente streven naar innovatie en superieure productkwaliteit voor alle productassortimenten,” zegt Steven Marshall, Marketing Director voor Consumer Imaging bij Canon Europe. “Wij zijn actief bezig grenzen te verleggen van wat mogelijk is in imaging en dagen onszelf constant uit onze community van fotografen – van enthousiaste consumenten tot professionals – voor hun toepassingen de beste producten te bieden. De onderscheidingen die de TIPA-jury vandaag heeft toegekend, laten zien dat onze inspanningen succesvol zijn.”

Bij het bekendmaken van de aan Canon-producten toegekende onderscheidingen, gaf de TIPA-jury de volgende toelichtingen:

Best DSLR Advanced: Canon EOS 70D
De Canon EOS 70D heeft een 20,2 Megapixel CMOS APS-C-sensor en DIGIC 5+-processor  (7 fps) en een groot ISO-bereik van 100-12.800, dat kan worden uitgebreid tot ISO 25.600. Het AF-systeem is verbeterd en nu uitgevoerd met 19 cross-type scherpstelpunten. Het innovatieve hoogtepunt in de EOS 70D vormt het Dual Pixel CMOS AF-systeem. Dit systeem maakt het mogelijk videobeelden in Live View met een nauwkeurige AF vast te leggen en bij fotografie te werken met een zeer snelle AF-functie. Het variangle 3,0-inch touchscreen Clear View II LCD-scherm telt 1,04 miljoen dots. Opnamen delen en gemakkelijk uploaden gaat wireless via smartphones met de Canon EOS Remote-app.

Lees onze review van deze bijzondere camera en maak kennis met veel unieke functionaliteit. Klik hier.

Best Expert Compact Camera: Canon PowerShot G1 X Mark II
Camera’s uit de Canon PowerShot G-serie gooien altijd hoge ogen. Het nieuwste model, de PowerShot G1 X Mark II, heeft een 13,1 Megapixel 1,5-type sensor met meervoudige beeldverhoudingen, een f/2-3.9 5x zoom (24-120mm equivalent) en een reeks instelbare gebruikers- en bewerkingsfuncties. Tot de opnamemogelijkheden behoort 14-bits RAW plus JPEG-beelden met snelle en nauwkeurige AF via 31 AF-punten. Het ‘tilt-type’ 3-inch touch panel LCD-scherm biedt met 1,04 miljoen sRGB-beeldpunten en een bereik van 100% meer mogelijkheden voor beeldcompositie, terwijl regeling van de belichting en bediening van de camera zijn verbeterd door nieuwe Dual Control Rings op de objectiefkoker. Naast Full HD is ook Wi-Fi met NFC mogelijk. Het scherpstelbereik begint bij 2 inch en volledig handmatig scherpstellen met focus-peaking behoort tot de mogelijkheden.

Best Pro DSLR Lens: Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x
Het Canon 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x objectief is duidelijk bestemd voor professionele sport- en wildlife-fotografen. Dit krachtige supertele-zoomobjectief is voorzien van een 1.4x extender met optische prestaties die zijn afgestemd op het objectief. Het voordeel hiervan komt naar voren in situaties waar het niet mogelijk is snel van objectief te wisselen. In omgevingen met stof en hoge luchtvochtigheid vindt bescherming plaats van gevoelige componenten, zoals de beeldsensor in een digitale SLR-camera. Het objectief is uitgerust met een fluoriet- en vier UD-lenselementen en heeft met 9 lamellen een cirkelvormige lensopening. Een Power Focus-modus zorgt voor stil en vloeiend scherpstellen – essentieel bij filmen. Het objectief is ook zeer goed bestand tegen stof en water.

Lees onze uitgebreide review van deze unieke lens: klik hier.

Best Imaging Innovation: Canon Dual Pixel CMOS AF
Dual Pixel CMOS AF is een AF-technologie met fasedetectie en wordt rechtstreeks op de beeldsensor uitgevoerd. Het voordeel ten opzichte van eerdere EOS-camera’s is een sterk verbeterd AF tijdens Live View en video-opnamen. Omdat Live View op dezelfde wijze kan worden gebruikt als de zoeker van de camera, zijn de snelle en vloeiende AF-prestaties sterk verbeterd. Dual Pixel CMOS AF is op dit moment beschikbaar in de EOS 70D en als optie in de C100 en C300 cinema EOS-camera’s, die op hun beurt compatibel zijn met 103 Canon EF-objectieven. Wij verwachten dat deze innovatie in de toekomst zal leiden tot nog snellere mogelijkheden voor beeldregistratie en beeldverwerking.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.