Poll Vakantiecamera

door Pieter Dhaeze op maandag 18 augustus 2014

Wij zijn elk jaar geneigd een volle fototas met onze EOS en lenzen mee te nemen op vakantie, want we willen met de mooiste foto's terug thuiskomen. In het vliegtuig en bij lange wandelingen is zo'n tas echter niet altijd handig en soms zou je voor de kiekjes ook kunnen volstaan met een compactcamera. Maar wat doet de EOSzine-lezer? Kiest hij voor compactheid of voor kwaliteit? Derhalve de vraag:

'Wat voor camera neem jij dit jaar mee op vakantie'

In deze vakantieperiode is de opkomst niet echt hoog (229), maar toch geeft deze poll wel enig inzicht in welke camera de EOS-gebruiker mee op vakantie neemt.

En daaruit blijkt dat ruim 80% dezelfde 'gewoonte' heeft als de redactie. Je neemt je EOS mee met enkele lenzen. Want als je in het buitenland boven op een berg voor een mooi uitzicht staat, een bijzonder insect of bloem voor de lens krijgt, in een kathedraal staat of in de verte een walvis ziet, dan wil je die onderwerpen perfect gekaderd op de hoogste kwaliteit kunnen vastleggen. Voor een spread in een fotoboek of voor als vergroting aan de muur.

Tien procent kiest wel voor zijn EOS, maar heeft daarop één travelzoom (EF-S 18-200mm), een prima compromis van kadering en kwaliteit versus 'compactheid'. Slechts een kleine groep kiest voor een compactcamera, maar als dat bijvoorbeeld een PowerShot G16 is, dan zit die kwaliteit ook nog wel goed.

Nieuwe poll
Je bent dus met veel foto's thuisgekomen en de grote vraag is nu 'wat ga je met die foto's doen?' Je hebt ze niet genomen om onder te laten stoffen op je computer, dus ga aan de slag en zorg dat je nog jaren kunt nagenieten van je vakantie. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.