Droomcamera

door pjcdhaeze op donderdag 04 september 2014

Met de Photokina op komst draaien de geruchtenmachines in de wereld van fotografie weer op volle toeren. Daar lig ik niet wakker van, want je hebt er toch geen invloed op. Desalniettemin doet zo'n evenement me wel even wegdromen met de vraag: als ik zelf een camera en lens mocht samenstellen, wat zou dat dan zijn?

De ideale 'droomcamera' zal nooit bestaan, maar als ik dan toch zou mogen kiezen, dan zou het een samensmelting zijn van de EOS 6D en EOS 70D. Geen revolutionaite technieken dus, maar gewoon een betaalbare DSLR met volbeeldsensor met dual pixels en Wifi, GPS, opklapflitser, variangle lcd-scherm met aanraakfunctionaliteit. Simpel toch. Daar hoeven ze niets nieuws voor uit te vinden.

Ook bestaat er geen perfecte lens, maar persoonlijk mis ik een goede walk-around lens voor volbeeld. De huidige EF 28-300mm is een waanzinnige lens, maar toch eigenlijk iets te groot en te zwaar om een hele dag mee rond te lopen. Ik zou daarom graag een EF 24-200mm 1:3.5-5.6 IS STM Macro op bovenstaande camera willen 'schroeven'. Voor elke dag fotografie én video ben je dan helemaal voorzien met slechts één lens!

Genoeg gedroomd! Terug naar de realiteit van alle dag met de vraag: 'hoe ziet jouw ideale camera en lens eruit?'

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.