Poll Vakantiefoto's

door Pieter Dhaeze op donderdag 09 oktober 2014

Je hebt ongetwijfeld weer veel foto's gemaakt tijdens de zomervakantie. Wij wilden graag weten wat je er mee gaat doen. Hopelijk niet onder laten stoffen op je computer! Daarom de volgende vraag:

'Wat ga je met je vakantiefoto's doen?'

De opkomst is niet echt hoog (240) en dat zou kunnen betekenen dat veel fotografen niet bewust bezig zijn met dit onderwerp. In de drukte van alle dag zijn de vakantie en de foto's al lang vergeten. Dat is jammer, want zonnige herinneringen uit Frankrijk kunnen een regenachtige dag in Nederland behoorlijk opfleuren.

Van de deelnemers aan deze poll - fotografen die dus wel bewust iets met hun vakantiefoto's gaan doen - zegt 50% een fotoboek te gaan maken. Dat is geen verrassing en zo'n boek is een prima manier om je vakantie opnieuw te beleven. Een kwart zet een selectie van zijn foto's op een eigen website of op een externe opslag, zodat ze altijd digitaal via een beeldscherm beschikbaar zijn. Helemaal niets mis mee! Opvallend weinig fotografen zet foto's op publieke sites als Facebook of Flickr. Waar we een beetje van schrikken is dat ruim 12% toegeeft niets met zijn vakantiefoto's te gaan doen. Waarom maak je dan foto's tijdens je vakantie? Het leven gaat al snel genoeg en met de beleving van foto's en video kun je af en toe even tot rust komen.

Nieuwe poll
De nieuwe poll heeft betrekking op de groep van 7% die een vergroting of foto-deco laat maken voor in de woonkamer of op kantoor. Dat kan op canvas, plexiglas, alu-dibond of hout, maar ken je Xpozer al? Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.