EOS R7 | Beeldkwaliteit (download RAW's)

door Pieter Dhaeze op dinsdag 12 juli 2022

Hoe kwantificeer je de beeldkwaliteit van een camera en dus van de EOS R7? Er zijn zoveel variabelen en zoveel manieren om er naar te kijken, dat we je zelf laten oordelen in jouw eigen workflow.

testcase

We hebben van onze testcase met met vier 'vergelijkbare' APS-C camera’s - EOS 70D, EOS 7D mark 2, EOS 90D en EOS R7 - vanaf statief RAW-opnamen gemaakt bij ISO 100 t/m ISO 12800, steeds met een stop verschil. Als vergelijk hebben we dat ook met de EOS R6 gedaan (full-frame, 20Mp). We hebben dezelfde omstandigheden gebruikt, dezelfde instellingen en dezelfde lens (EF 100mm f/2.8L IS). Hieruit zijn 40 RAW-bestanden gekomen, die je hier kunt downloaden als native-RAW, CR2/CR3 (1,3GB, klik hier) en zo kunt ontwikkelen in je eigen RAW-converter, zoals Lightroom Classic of DPP 4.16). Ze zijn ook beschikbaar als DNG (489 MB, klik hier), die je kunt openen in de meeste fotobewerkingsprogramma's.

We horen hieronder graag je bevindingen.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.