EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM

door Persbericht Canon op dinsdag 11 november 2014

Canon introduceert vandaag de EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM, een nieuwe, krachtige zoomlens binnen de gerenommeerde Canon L-serie en ideaal voor gepassioneerde sport- en natuurfotografen. Als opvolger van de uiterst populaire EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM beschikt het nieuwe model over een reeks upgrades om de beeldkwaliteit en inzetbaarheid te verhogen en zo de nieuwe benchmark te definiëren voor de prestaties van een compacte, super-telezoomlens.Uitzonderlijk hoge optische prestaties en flexibiliteit
De EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM biedt de flexibiliteit en vrijheid om onderwerpen dichtbij en ver weg vast te leggen met een veelzijdig brandpuntbereik van 100-400mm. De optische structuur van de lens is volledig opnieuw ontworpen en beschikt nu over een verbeterde 4-stops optical Image Stabilizer om de effecten van zichtbare cameratrillingen bij een grote zoom te reduceren. De drie IS-instellingen zijn afgestemd op de meest voorkomende opnamecondities en Canon’s innovatieve ring-type USM-aandrijving zorgt voor snel en geruisloos automatisch scherpstellen.

De uit 21 elementen bestaande lens gebruikt een combinatie van Fluoriet en Super UD (Super Ultra-low Dispersion) lenselementen om bij elke activering van de ontspanknop de hoogste resultaten te garanderen. En voor het eerst in het EF-lensassortiment wordt Canon’s nieuwe Air Sphere Coating (ASC) toegepast. Deze nieuwe, geavanceerde antireflectiecoating bestaat uit minuscule nanodeeltjes met ingekapselde lucht. Dit zorgt voor een coating met uitzonderlijk lage brekingsindex om zichtbare reflectie en overstraling te reduceren.

Opnieuw ontworpen zoom en geavanceerde, professionele bediening
Als reactie op de uitgebreide feedback van Canon-fotografen heeft deze lens een aantal ontwerp-upgrades, zoals het traditionele ‘twist-action’ zoommechanisme waar ook andere EF-zoomlenzen over beschikken. Het nieuwe mechanisme stelt fotografen in staat het zoomkoppel aan te passen via een speciale Zoom Touch-instelring. Dit maakt snel en vloeiend inzoomen en zoomvergrendeling op de gewenste brandpuntsafstand mogelijk, zodat de beeldcompositie niet wijzigt wanneer per ongeluk de zoom wordt aangeraakt.

Voor een geavanceerde super-telezoomlens is de EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM onvoorstelbaar compact en licht in gewicht. Het ontwerp van de lens is geoptimaliseerd om alles wat fotografen nodig hebben binnen bereik van hun vingertoppen te brengen. De statiefgondel is nu ingebouwd en biedt een vloeiende, traploze rotatie, en wanneer nodig kan de statiefgondel worden verwijderd om de totale lengte van de lens te beperken. Dankzij een nieuw plaatsingsvenster stelt een nieuwe, speciale zonnekap - de ET-83D – fotografen in staat polarisatiefilters te draaien zonder de zonnekap te verwijderen.

De lens is ontworpen voor gebruik onder de meest extreme condities en beschikt over het beroemde lens-DNA en de duurzame constructie van de Canon L-serie. De stof- en waterbestendige uitvoering sluit aan bij de eisen die fotografen stellen aan duurzaamheid en maakt het voor gebruikers mogelijk om met deze lens ook in uitdagende omgevingen aan de slag te gaan. Om de duurzaamheid verder te vergroten, zijn de voorste en achterste lenselementen voorzien van een fluor coating. Deze coating verkleint de kans dat verontreinigingen aan het lensoppervlak hechten en daarmee de beeldkwaliteit beïnvloeden.

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM – de belangrijkste kenmerken:
• Veelzijdige, draagbare super-telezoomlens
• Superieure kwaliteit over het gehele beeldveld
• Voorkomt cameratrillingen met een 4-stops Image Stabilizer
• Instelbare zoomregeling voor verschillende situaties
• Snel, nagenoeg geruisloos scherpstellen
• Vol vertrouwen fotograferen onder barre weersomstandigheden

De EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM heeft als verkoopadviesprijs € 2199,- en is vanaf half december beschikbaar. De ET-83D heeft als verkoopadviesprijs € 79,-.

Lees de preview op The Digital Picture: klik hier.
De review van EOSzine volgt zo spoedig mogelijk.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.