EOS Magazine UK

door Pieter Dhaeze op vrijdag 14 november 2014

Heb jij - zoals wij elk jaar - ook deze keer weer een L-lens op je verlanglijstje staan voor de komende feestdagen? Is je budget niet toereikend of wil je liever meer dan één pakje door de schoorsteen of onder de kerstboom, ga dan eens op internet op zoek naar ‘kleine’ en handige accessoires. Wij kwamen terecht in de winkel van EOS Magazine in Engeland. Leuk!

ACTIE
Onze Engelse vrienden zijn zo aardig geweest om speciaal voor lezers van EOSzine tot 31 december 10% korting te geven op elke bestelling bij de EOS Magazine Shop. Gebruik de code EOSZINE10 om hiervoor in aanmerking te komen (klik hier).

EOS Magazine
Voordat we gaan shoppen, willen we je eerst kennis laten maken met EOS Magazine. Dit is een exclusief EOS-tijdschrift (Engels, 84 pag.) met een hoog educatief gehalte, dat zich al 21 jaar specifiek richt op Canon EOS-fotografen. Camera’s, instellingen, lenzen, flitsers en software worden tot in het kleinste detail besproken. En dankzij de heldere nieuws- en techniekartikelen, uitgebreide workshops en inspirerende portfolio’s maak je met je EOS-systeem voortaan bij elk foto-onderwerp geslaagde foto’s.

EOS Magazine verschijnt vier keer per jaar als papieren tijdschrift en kost £21,95 voor een abonnement in Nederland (klik hier). Een echte cadeautip! Wil je als (nieuwe) tijdschriftabonnee ook oudere nummers kunnen inzien, dan krijg je voor slechts £12,95 toegang tot het digitale archief dat terug gaat tot 2006 (klik hier). Uit dat archief kun je voor £4,95 zelfs nog losse nummers nabestellen (klik hier). Voor zowel Android als iOS is er een app beschikbaar, waarbij je elk nummer kunt downloaden. Dat kost €6,30 (3x € 2,10) voor Android en €6,99 voor iOS. In tegenstelling tot de digitale versie, die in de browser draait, heeft de app een beeldvullende interface en kun je er in ‘vegen en knijpen’. In zowel digitale versie als de app zijn url-linkjes actief en kun je een pdf-versie van het betreffende nummer downloaden. De digitale versie geeft verder nog toegang tot het zogeheten Supplement en dit is een database van echt alle camera's, lenzen en accessoires die Canon ooit heeft uitgebracht. Nergens vind je zo'n volledig én geactualiseerd overzicht van fotoproducten van Canon.

Op de site van EOS magazine (klik hier) vind je natuurlijk nieuws, een camera-database, maar ook een interessante evenementenkalender en een overzicht van fotoworkshops. Een goed ‘excuus’ voor een gezellig uitstapje naar Engeland.
Wil je bijblijven met alle Canon-ontwikkelingen en de activiteiten van EOS Magazine, schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief (klik hier). Zo ben je altijd op de hoogte van bijvoorbeeld nieuwe firmware of nieuwe producten.
Behalve een tijdschrift, website en nieuwsbrief heeft EOS Magazine een uitgebreid forum met bijna 8000 leden en ook een ruim gesorteerde webshop, waarin het leuk winkelen is op zoek naar interessante accessoires voor je EOS-systeem.

EOS Magazine Shop Catalogus
Hoewel je op je computer uitgebreid in die webshop van EOS Magazine kunt ‘snuffelen’ in de 27 productgroepen, vinden wij het zelf leuker en duidelijker om gewoon door de papieren catalogus te bladeren. Deze wordt elk half jaar keurig meegestuurd met het tijdschrift. Heb je geen abonnement, dan kun je een pdf-versie downloaden (klik hier) om zo gezellig op de bank met je tablet op zoek te gaan naar onverwachte handige accessoires. We noemen hier een paar opvallende en bijzondere producten:

• Camera- en fotothema-boeken
• Handleidingen en software-cd’s
• Lenskapjes mark II en witte zonnekappen
• Leerzame DVD’s en e-books
• Lens omkeerringen (met AF)
• Canon caps, mutsen en tassen
• Afstandsbedieningen
• Camera-riemen

Samenvatting
De wereld wordt steeds kleiner en als Nederlands EOS-fotograaf is het zinvol om ook eens over de grens te kijken. EOS Magazine en de Shop zijn uniek in hun soort en zal iedere EOS-gebruiker op weg helpen ook zijn fotografische grenzen te verleggen. Gewoon doen!

Euro - pond
Op het moment van schrijven (1/11/2014) is 1 pond gelijk aan 1,28 euro. Dus zie je een artikel van £25,- dan is dat dus €32,-.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.