Xpozer | Groter formaat aan de muur!

door Pieter Dhaeze op donderdag 17 november 2022

We hebben hier op EOSzine al vaker aandacht gegeven aan Xpozer (klik hier), hét systeem om mooie foto’s op groot formaat aan de muur te hangen en zo mooie momenten elke keer weer spontaan te herbeleven. Xpozer combineert een hoge afdrukkwaliteit met een flexibel en lichtgewicht frame, zodat je regelmatig eenvoudig van foto kunt wisselen. En dat alles voor een heel aantrekkelijke prijs. En bij dat laatste punt staan we even stil in dit artikel.

yt-xpozer

Kwaliteit Xpozer
Wat is er nu zo mooi aan een foto op Xpozer? De afdrukkwaliteit én het systeem.
De foto’s worden afgedrukt met professionele fotoprinters die met 12 kleuren een breed spectrum van kleuren op ‘papier’ kunnen brengen met een groot dynamisch bereik van diepzwart tot helder wit. Het materiaal waarop afgedrukt wordt, is zijdemat: een uiterst subtiele glans, maar niet papiermat. Dus geen last van hinderlijke spiegelingen en toch levendig. De structuur is zodanig dat een hoge detaillering verkregen wordt (geen uitvloei) en dat de kleurvastheid jarenlang gewaarborgd is. De afdruk is bestand tegen vocht of een druppeltje en is krasbestendig bij normale handling. Dus geen laminaat of glas nodig voor bescherming van de foto of de kleuren en dus behoud van kleuren en detail.

De duurzame uitvoering van de afdruk houdt de constructie heel licht en dankzij het vernieuwde frame hangen foto’s van 60cm tot 2m strak tegen de muur zonder zware (en dure) ophangsystemen. Een extra voordeel van Xpozer is dat het een wisselsysteem is. Je kunt hetzelfde frame voor steeds andere foto’s gebruiken, zodat je foto’s kunt wisselen en niet jarenlang tegen hetzelfde ‘plaatje aan de muur’ zit te kijken. Je hoeft dus steeds alleen een nieuwe print te bestellen (zonder frame, dus voordeliger) en de doos kun je gebruiken om de ‘oude’ print in te bewaren. Handig.

DPI's
Wil je meer weten over het verband tussen afdrukformaat, kijkafstand en afdrukresolutie (dpi), lees dan dit artikel op EOSzine (klik hier).

Prijs
Als je de prijs van een Xpozer (print+frame) vergelijkt met bijvoorbeeld een foto op dibond (een populair alternatief) bij een professionele centrale met vergelijkbare kwaliteit, dan zul je zien dat een Xpozer een behoorlijk stuk voordeliger is. Een afdruk van 90 bij 60 cm op Fujifilm Digital Professional DP II Luster fotopapier geplakt op Dibond kost ongeveer 160 euro (incl. ophangsysteem en BTW), terwijl een Xpozer (print+frame) van dat formaat slechts 70 euro kost (incl. BTW). En heb je al een frame, dan kost een enkele Xpozer-print van 90 bij 60 cm nog maar 46 euro.

En vind je formaat belangrijker dan prijs? Voor de prijs van een 90 bij 60 cm op dibond (160 euro), koop je een Xpozer van 150 bij 100 cm (150 euro)! Dus een veel grotere en meer intense beleving aan de muur voor dezelfde prijs. Bekijk de onderstaande video om het verschil in beleving tussen de diverse afdrukformaten zelf te aanschouwen.

yt-afdrukformaat

Samenvatting
Wil je mooie fotomomenten ook mooi en spontaan herbeleven, laat ze dan afdrukken op Xpozer. Hoge kwaliteit, handig systeem en aantrekkelijk geprijsd. Probeer het zelf eens (klik hier). DOEN!

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.