Boedapest (H)

door Johan van Dam op donderdag 28 maart 2024

In deze blog de ervaringen van Johan, Robert en Meindert tijdens hun verblijf in de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Ook iets voor jou?

Wij zijn Johan van Dam, Robert Boers en Meindert Marinus. Onlangs zijn we op fotoreis in Boedapest geweest. We vlogen vanaf Schiphol en met 2 uur sta je al op het vliegveld vlakbij Boedapest. Omdat Johan en Meindert fotografieworkshops geven, wilden we ons oriënteren om in de toekomst mogelijk ook fotografiereizen aan te bieden. Tevens geven we basiscursus fotografie, waarbij we het handboek fotografie van Pieter Dhaeze als leidraad gebruiken (klik hier).

Boedapest 03

Boedapest 06

Alle drie fotograferen we met de EOS 6D Mark ll met EF 24-105mm f/4L IS, EF 16-35mm f/4L IS, en EF 70- 200mm f/4L IS, EF 50mm 1.8 en de EOS 80D als back up. Als voorbereiding op onze reis hebbenwij ons van tevoren verdiept in de locaties en bezienswaardigheden, waaronder ook mooi verlichte gebouwen voor in de avond.

Boedapest 01

We hebben een centraal liggend hotel als uitvalbasis gekozen. Wij hebben veel gereisd met openbaar vervoer, wat prima geregeld is en heel betaalbaar, als 65plus-er is dit zelfs gratis. Onze reis van vijf dagen was eigenlijk te kort om alles vast te leggen.

Boedapest 05

Veel bezienswaardigheden liggen aan de Donau, zoals het Vissersbastion, het Budakasteel en het parlementsgebouw, wat ook erg mooi is om binnen te bekijken. Het uitzicht vanaf de Gellértheuvel is ook prachtig en hier kwam de EF 70-200mm f/4L IS goed van pas.

Boedapest 02

Boedapest 04

Foto's van deze reis en info staan op onze Facebook pagina's Johan van Dam fotografie (klik hier), Meindert Marinus fotografie (klik hier) en Rob Boers Fotografie (klik hier).

Alles bij elkaar is Boedapest zeer zeker de moeite waard voor fotografie!

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.