Tipa Awards 2015

door Persbericht Canon Nederland op donderdag 09 april 2015

20120417-tipaCanon is verheugd te kunnen meedelen dat de onderneming vier eervolle awards heeft ontvangen van de Technical Image Press Association (TIPA) – een van ’s werelds toonaangevende imaging- en persorganisaties. De TIPA Awards worden jaarlijks toegekend aan de allerbeste imaging-producten die de voorgaande 12 maanden op de markt zijn verschenen. In 2015 ontvangt Canon opnieuw awards voor de technische innovaties binnen haar veelzijdige productportfolio. De volgende awards werden toegekend:

• Best DSLR Expert: Canon EOS 7D Mark II
• Best Expert DSLR Zoom Lens: Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
• Best Professional DSLR Lens: Canon EF 11-24mm f/4L USM
• Best Easy Compact Camera: Canon IXUS 160, IXUS 165 en IXUS 170

tipa_2015

De TIPA-jury bestaat uit redacteuren van 27 van ’s werelds toonaangevende foto- en imaging-tijdschriften: de leden zijn afkomstig uit 16 landen verspreid over vijf continenten. De jury komt jaarlijks bijeen om de meest recente imaging-producten te evalueren en houdt daarbij rekening met een aantal factoren – van innovatie tot design en de overall productkwaliteit – om vervolgens de beste producten en technologieën te selecteren en te onderscheiden met een award.

“Opnieuw zijn wij trots dat we aantal awards van TIPA hebben ontvangen. We streven er elk jaar opnieuw naar om grenzen te verleggen en fascinerende, innovatieve producten voor de fotowereld te ontwikkelen. De awards van de TIPA-jury vormen een beloning voor onze continue inspanningen en hoge resultaten,” zegt Steven Marshall, Product Marketing Director voor Consumer Imaging bij Canon Europe. “Wij willen iedereen inspireren en uitnodigen de wereld rondom hen te bekijken en plezier te beleven aan fotografie, ongeacht het niveau. De onderscheidingen voor modellen binnen alle productassortimenten, van consumenten en enthousiaste semipro’s tot professionals, weerspiegelen onze voortdurende betrokkenheid bij hoogwaardige kwaliteit en innovatie.”

Bij het toekennen van awards aan de door haar geselecteerde Canon-producten gaf de TIPA-jury de volgende toelichtingen:

Best DSLR Expert: Canon EOS 7D Mark II
De 20,2 Megapixel APS-C CMOS-sensor is evenals de twee DIGIC 6-processoren geplaatst binnen de weer- en stofbestendige behuizing van magnesiumlegering van de Canon EOS 7D Mark II en heeft specificaties die aantrekkelijk zijn voor fotografen die weten waartoe een DSLR-camera in staat is. Deze camera haalt snelheden van 10 fps, heeft een 65-punts (allemaal cross type) AF-systeem en een zoekerdekking van 100%. Tot de kenmerken behoren HDR en multibelichtingsinstellingen, intervalometer en een bulb-timer voor lange belichtingen. De camera heeft twee kaartsleuven voor zowel SD- als CF-kaarten. Voor ondersteuning van Full HD-videokwaliteit is er Dual Pixel CMOS AF en speciale aansluitingen voor een stereomicrofoon en hoofdtelefoon. Onze review: klik hier.

Best Expert DSLR Zoom Lens: Canon 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
Met een 4-stops Image Stabilizer en een snelle, geruisloze AF-motor (USM) is de Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM ontworpen voor full-frame, maar net zo interessant voor APS-C DSLR-gebruikers die met nog meer bereik willen werken. De lens bestaat uit 21 elementen in 16 groepen, waaronder fluoriet en Super UD (Ultra-low Dispersion) lenselementen voor een hoge beeldkwaliteit over het gehele beeldveld. Voor reductie van reflecties en overstraling is de lens bovendien voorzien van Canon’s Air Sphere Coating (ASC). Een uit negen lamellen bestaand cirkelvormig diafragma zorgt voor een indrukwekkende achtergrondonscherpte. Het ontwerp met scherpstelling aan de achterzijde heeft een zwevend element en verbetert de AF-snelheid. Daarnaast zorgt het voor uniformiteit in beeldkwaliteit bij alle scherpstelafstanden. De zoombediening is uitgevoerd met een mechanisme om het koppel van de zoomring aan te passen. De lens is voorzien van een statiefkraag. Onze review: klik hier.

Best Professional DSLR Lens: Canon EF 11-24mm f/4L USM
Canon-gebruikers hebben nu toegang tot het wijdste groothoekbereik dat mogelijk is met een rechtlijnige (rectlinear) full-frame DSLR-zoomlens. Met een minimale scherpstelafstand van 11 inch (28 cm) zorgt de Canon EF 11-24mm f/4L USM over het gehele bereik voor minimale vertekening. De lens telt 16 elementen in 11 groepen en heeft een uit drie groepen bestaand zoomsysteem met scherpstelling vanaf de achterzijde. Het nieuwe ontwerp beschikt over vier asferische elementen om vertekening vanaf het midden tot aan de rand van het beeldveld te minimaliseren en heeft een optische opstelling die over het gehele bereik voor rechte lijnen met minimale kromming zorgt. De lens heeft ook een Super UD- en een UD lens-element voor aantoonbare vermindering van chromatische aberratie. De Canon SWC-coating reduceert reflecties en overstraling. De waterbestendige lens is goed afgedicht tegen stof en biedt in de AF-modus de mogelijkheid van continu handmatig scherpstellen.

Best Easy Compact Camera: Canon IXUS 160/165/170
Met compacte en uiterst betaalbare modellen die bieden wat mobiele telefoons met camera missen – een groot optisch zoombereik en indrukwekkende beeldkwaliteit – gaat Canon opnieuw tegen de heersende gedachte in dat er geen plaats is voor nieuwe en fascinerende camera’s in deze categorie. De IXUS 170 is een uitzonderlijk dunne camera (slechts 22,6 mm) met een groot optisch zoombereik: 12x (25-300mm equivalent). Dit model heeft een 20 Megapixel sensor en Intelligent IS, Canon's adaptieve Optical Image Stabilizer om trillingvrije foto’s te maken en 720p HD-videobeelden vast te leggen. Gebruikers kunnen vertrouwen op de Smart Auto Mode om automatisch de beste instellingen voor een scène te laten kiezen of een aantal speciale effecten toe te passen. De IXUS 165 is eveneens voorzien van Intelligent IS en zowel de IXUS 165 als IXUS 160 beschikken over 8x zoom en een 20 Megapixel sensor.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.