Nieuw | EF 50mm f/1.8 STM

door Pieter Dhaeze op woensdag 13 mei 2015

Amstelveen, 11 mei 2015 – Canon introduceert vandaag de EF 50mm f/1.8 STM, een nieuwe prime-lens voor opnamen met onderwerpen die scènes een unieke uitstraling geven of die met een fraaie achtergrond bewondering afdwingen. Als opvolger van de onvoorstelbaar populaire EF 50mm f/1.8 II en als ideale tweede lens voor iedereen die fotografie naar een hoger niveau wil tillen, is de EF 50mm f/1.8 STM met een maximaal diafragma van f/1.8 en een brandpuntsafstand van 50mm perfect voor portretten, fotografie bij weinig licht en voor een artistiek accent aan alledaagse onderwerpen en omgevingen.

EF 50mm 18 STMDe EF 50mm f/1.8 STM heeft een verbeterd ontwerp, is voorzien van Canon’s Super Spectra lenscoating, een diafragma met 7 lamellen en is uitgevoerd met STM-technologie voor vloeiend, fluisterstil scherpstellen. Als compacte, lichte en betaalbare lens is de EF 50mm f/1.8 STM een welkome aanwinst voor elke foto-uitrusting van fotografen die hun opnamen meer expressie willen geven.

Ontdek creatieve portretfotografie en werken met weinig licht
Met de nieuwe lens is het gemakkelijk om schitterende portretfoto’s of stijlvolle artistieke foto’s en movies te maken – het grote f/1.8 diafragma biedt nauwkeurige controle over de scherptediepte. En geeft daarmee de creatieve vrijheid om het onderwerp haarscherp naar voren te halen en de rest van het beeld samen te laten vloeien tot een fraaie onscherpte, zodat de aandacht van de kijker direct naar een specifiek gedeelte wordt getrokken. Omdat het diafragma meer licht door de lens laat, kan ook vol vertrouwen worden gefotografeerd in omgevingen met weinig licht.

Als prime-lens zorgt de EF 50mm f/1.8 STM dankzij een vaste brandpuntsafstand van 50mm voor resultaten van hoge kwaliteit met een verbeterd contrast en hogere zichtbare scherpte. In combinatie met een APS-C EOS DSLR is dit model ideaal voor portretfotografie en helpt de lens bij de perfecte compositie van hoofd en schouders. Voor full frame DSLR-camera’s is de EF 50mm f/1.8 STM ook een praktische ‘standaardlens’ voor dagelijks gebruik en zeer geschikt om uiteenlopende onderwerpen vast te leggen met een natuurlijk gezichtspunt en evenwichtig perspectief.

De lens biedt ook een minimale scherpstelafstand van slechts 0,35 m zodat gebruikers nog dichter bij onderwerpen kunnen komen om zo een hogere vergrotingsfactor te bereiken. De lensopening met 7 lamellen zorgt daarbij voor fraaie onscherpte en ‘out-of-focus’ accenten. Om niet alleen interne weerspiegelingen maar ook overstraling en reflecties te minimaliseren, is de lens uitgevoerd met Canon’s Super Spectra Coating. Daarmee zorgt de EF 50mm f/1.8 STM in vergelijking met het voorgaande model voor een hogere beeldkwaliteit.

De perfecte aanvulling op elke foto-uitrusting
De lens heeft een compact, lichtgewicht ontwerp van slechts 160 gram en past gemakkelijk in een fototas zonder echt het totaalgewicht te beïnvloeden. De vormgeving van de lens sluit aan bij Canon EOS DSLR-camera’s voor consumenten en semi-pro’s en de nieuwe metalen vatting zorgt voor een robuuste aansluiting op camerabody’s. De handmatige scherpstelring van de lens geeft bovendien extra vrijheid om bij foto’s en movies nauwkeurig scherp te stellen op het gewenste deel van de scène.

EF 50mm f/1.8 STM – de belangrijkste kenmerken:
• Een fantastische lens voor portretten
• Snel en nagenoeg geruisloos scherpstellen
• Hoge prestaties bij weinig omgevingslicht
• Superscherpe beeldkwaliteit
• Compact ontwerp voor gebruik onderweg

De EF 50mm f/1.8 STM heeft als adviesverkoopprijs € 135, - en is beschikbaar vanaf eind mei 2015.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.