Nieuw | RAW Ontwikkel Service

door Pieter Dhaeze op zondag 26 juli 2015

Je doet je uiterste best om zo mooi mogelijke foto’s te maken. Van je vakantie, een wereldreis, je (klein)kinderen, van bloemen en insecten. Je investeert daarom in apparatuur en kennis. Je leeft je in in het onderwerp en de locatie. Op het beslissend moment kader je de perfecte compositie en maakt de foto met de optimale instellingen. En natuurlijk staat de camera daarbij op RAW voor maximale kwaliteit.

RAW Ontwikkel Service*
Maar haal je in de digitale doka wel het uiterste uit al die zorgvuldige gevangen pixels? Kleuren, helderheid, scherpte, kader. Zijn al die facetten inderdaad 100% in orde om je mooiste foto’s ook zo mooi op groot formaat aan de muur te hangen of paginavullend in een fotoboek te krijgen.

Banner_ROS

EOSzine presenteert daarom de RAW Ontwikkel Service, die kan helpen om je mooiste RAW-foto’s nog mooier te krijgen. Met alle kennis die we in huis hebben, ontwikkelen wij jouw RAW-foto, waarvan je het resultaat kunt vergelijken met je eigen inspanningen in Lightroom en Photoshop. Ben je tevreden over ons werk, dan leveren wij je de betreffende bestanden én vergrotingen op fotopapier.

LET OP
RAW Ontwikkel Service is dus niet bedoeld om een ‘mislukte’ foto met sterke over- of onderbelichting, met bewegingsonscherpte of met veel ruis nog te redden van de prullenbak. De RAW-foto’s moeten technisch voor 90% in orde zijn.

VOOR WIE?
RAW Ontwikkel Service is bedoeld voor iedere fotograaf die een mooie RAW-foto op zijn mooist op groot formaat wil toepassen in een fotoboek of aan de muur. Of je nu beginner bent of pro, met de RAW Ontwikkel Service heb je voor je beste foto’s een ‘second photo opinion’ door een onafhankelijke RAW-specialist en ervaren beeldbewerker.
Maar ook voor mensen die altijd in JPEG fotograferen, maar voor bijzondere gevallen de camera toch op JPEG+RAW hebben staan en dus soms wel eens een RAW-foto willen omzetten in plaats van de JPEG te gebruiken.

ROS_landschap-580px

WAAROM?
Een RAW-foto bewerken en omzetten naar een JPEG of TIFF is niet moeilijk, maar met de uitgebreide mogelijkheden in een RAW-converter zoals Photoshop Lightroom van Adobe, heb je zoveel vrijheidsgraden dat je oneindig veel ontwikkelrecepten kunt maken. En de vraag is dan of je daarbij niet dat ene recept over het hoofd gezien hebt, waardoor je foto nog net iets mooier had kunnen zijn. Met een ontwikkelversie van RAW Ontwikkel Service heb je een alternatief, die je kunt gebruiken als referentie. Vind je jouw versie beter, dan heb je in ieder geval de zekerheid dat je zelf niet ver verwijderd bent van de optimale beeldkwaliteit. Heb je voorkeur voor het recept van onze RAW Ontwikkel Service, dan krijg je van ons de bewerkte RAW-foto met XMP en als DNG, JPEG en TIFF. En niet te vergeten de bijbehorende vergrotingen op fotopapier.

ROS_zwart-wit-580px

HOE WERKT HET?
1. Je stuurt onze RAW Ontwikkel Service via WeTransfer (info@eoszine.nl) 1 tot 3 RAW- bestanden en geeft desgewenst per foto aan wat het karakter van de foto moet zijn. Denk daarbij vooral aan helderheid, contrast en verzadiging of dat je de foto bijvoorbeeld zwart-wit of monochroom wilt hebben (sepia, cyanotype).

2. Wij ontwikkelen op basis daarvan de foto’s en sturen je het JPEG-resultaat per e-mail ter beoordeling, zodat je deze in Photoshop kunt vergelijken met je eigen versie (bij voorkeur op een gekalibreerd beeldscherm). Via mail of telefoon laat je weten of het naar wens is of dat je nog een kleine wijziging toegepast wilt zien.

3. Is onze digitale versie goedgekeurd, dan maken we hiervan een afdruk op fotopapier (19,5 x 13cm, met watermerk), die we je ter beoordeling via de post toesturen. Ben je niet tevreden, dan is het ‘no cure, no pay’ en dan hebben we je helaas niet kunnen helpen.

4. Ben je wel akkoord, dan sturen wij je na ontvangst van de betaling het onderstaande:

  • Originele RAW-bestand met XMP (= Photoshop Lightroom recept)
  • Universeel bruikbaar DNG-bestand
  • JPEG- en TIFF-bestand op maximaal formaat (8-bits, sRGB/AdobeRGB)
  • Afdruk per foto (maximaal tot 60 x 40cm) op zijdeglans fotopapier (Luster)

KOSTEN**
Eén RAW-foto: 65 euro
Twee RAW-foto’s: 80 euro
Drie RAW-foto’s: 95 euro
Meer RAW-foto’s: op aanvraag

SAMENVATTING
Je mooiste RAW-foto’s laten ontwikkelen door iemand anders. Waarom zou je dat nou laten doen? Die scepsis is volkomen terecht, maar in onze dagelijkse praktijk van trainingen en printservice hebben we gezien, dat we vaak met enkele kleine aanpassingen veel deelnemers en klanten hebben verbaasd dat hun foto’s toch net even wat mooier werden. En een mooiere foto is een blijere fotograaf. Toch?

DUS meld je aan (klik hier). Vind je ons werk niet beter, dan kost het je niets en weet je dat het met je Lightroom-vaardigheden wel goed zit.

* RAW Ontwikkel Service is een initiatief van Pieter Dhaeze, uitgever van EOSzine, co-auteur van diverse boeken over Photoshop Lightroom en ervaren beeldbewerker.

** incl. 21% BTW en verzendkosten.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.