Canon PIXMA MG3650

door Pieter Dhaeze op vrijdag 14 augustus 2015

Printen is niet ‘ouderwets’
Regelmatig verschijnen er nieuwe printers op de markt. De printkwaliteit is al jaren geen ‘issue’ meer, want dit overstijgt het registratievermogen van het menselijk oog. Ook de snelheid is prima in orde en het aantal aansluitmogelijkheden voor elk denkbaar apparaat loopt in de pas met de actuele technieken van 2015. We hebben dus niet te klagen. Ook niet over de nieuwe PIXMA MG3650, een multifunctional die voor nog geen 60 euro over de toonbank gaat. Hier dus geen review over de prestaties van deze printer - dat zit wel goed - maar aandacht voor het nut van printen anno 2015.

01_PIXMA MG3650

02_PIXMA MG3650 03_PIXMA MG3650

Afdrukken: functie en fun
We kunnen hier een heel verhaal ophangen over hoe nuttig het is om toch nog documenten af te drukken en hoe leuk het is om foto’s op hoge kwaliteit op mooi fotopapier te beleven, maar een video zegt meer dan duizend woorden, dus hebben we een afspeellijstje gemaakt van een paar leuke clips van Canon USA, die als thema hebben: ‘Never again’.

never-again-video

Wil je toch ook weten hoe de PIXMA MG3650 werkt en aangestuurd kan worden vanuit een iPad, bekijk dan onze eenvoudige productpresentatie (video rechterkolom).

Installeren
Het handigst is de MG3650 draadloos op te nemen in een wifi-netwerk. Je kunt hem dan overal in huis of kantoor plaatsen zonder usb-kabel en - belangrijker - je kunt ook draadloos afdrukken vanaf telefoon en tablet. Hoewel Canon zijn best doet de draadloze installatie ook daadwerkelijk zonder draad te laten verlopen, hebben wij ondertussen geleerd dat de enige altijd werkende methode is, om de printer tijdelijk even met een usb-kabel aan een computer te hangen en met behulp van de installatie cd te configureren. Dat duurt een minuutje of tien, maar daarna kun je printer zorgeloos draadloos gebruiken.

Omdat er zoveel mogelijk is, is het raadzaam om bij installatie van de printer ook alle software van de bijgeleverde cd te installeren, want met het Quick menu heb je toegang tot tientallen leuke printmogelijkheden en creatieve ideeën (zie hieronder), zoals met Creative Park en My Image Garden (video rechterkolom).

pixma_mg3650_02

Samenvatting
Misschien ben je na het zien van al deze clipjes nog steeds niet overtuigd van de ‘fun en functie’ van een multifunctional printer. Dat kan, maar let dan de komende maanden eens op wanneer je er eigenlijk toch één nodig gehad zou hebben om te kopiëren, scannen, printen van telefoon, tablet of computer. Dan kun je voor 60 euro de PIXMA MG3650 niet voorbij laten gaan. Toch?

Meer informatie en specificatie: klik hier.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.