Nieuwe Canon-technologieën

door Persbericht Canon NL op dinsdag 08 september 2015

Amstelveen, 8 september 2015 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, maakt vandaag bekend dat haar moederonderneming Canon Inc. een Cinema EOS System 8K-camera en een 8K-referentiedisplay voor professioneel gebruik ontwikkelt, die de productie van ‘next-generation’ 8K-videobeelden ondersteunen. Daarnaast ontwikkelt Canon een SLR-camera die is uitgerust met een CMOS-sensor met circa 120 miljoen effectieve pixels. Deze imagingproducten vergroten de mogelijkheden van visuele expressie.

8K-videocamera
De Cinema EOS System 8K-camera die in ontwikkeling is, wordt uitgevoerd met een Canon Super 35 mm-equivalent CMOS-sensor. Dankzij de CMOS-sensor is de camera in staat om bij een frame rate van 60 frames per seconde, imagingprestaties te leveren met een resolutie van 8.192 x 4.320 pixels (circa 35,39 miljoen effectieve pixels). Deze prestaties worden gerealiseerd met 13 stops[1] aan dynamisch bereik en een uitzonderlijk breed kleurenspectrum. De camera heeft een body die superieure mobiliteit garandeert en een ontwerp dat maximale inzetbaarheid mogelijk maakt – de EF-vatting biedt volledige compatibiliteit met het uitgebreide assortiment Canon EF-lenzen[2]. De camera ondersteunt daarmee uiteenlopende opnamestijlen en mogelijkheden voor visuele expressie.

8K-videocamera-580px

8K-monitor
Naast de Cinema EOS System 8K-camera wordt op dit moment ook een ultrahoge resolutie 8K-referentiedisplay ontwikkeld. Het display is uitgevoerd met Canon-technologie voor beeldverwerking en biedt naast een hoge helderheid, hoog contrast (groot dynamisch bereik) ook een breed kleurenspectrum. Met een pixeldensiteit die hoger is dan 300 pixels per inch – een niveau dat de limiet aan menselijke zichtwaarden benadert – maakt dit display het met ultrarealistische imaging mogelijk om subtiele veranderingen in het licht te reproduceren, die eerder niet waarneembaar waren. Bij gebruik in combinatie met de Cinema EOS System 8K-camera is dit referentiedisplay in staat om indrukwekkende niveaus aan visuele expressie over te brengen.

8K-monitor-120Mp-eos-580px

120 Mp EOS
Tot slot wordt een SLR-camera ontwikkeld die, voor een resolutie van bijna 120 effectieve megapixels, is voorzien van een CMOS-sensor. Deze camera neemt straks een plaats in binnen de huidige EOS-serie en zal compatibel zijn met het uitgebreide Canon-assortiment aan verwisselbare EF-lenzen[3]. De hoge opnameresolutie van de camera maakt het mogelijk om de driedimensionale textuur, uitstraling en aanwezigheid van onderwerpen weer te geven, zodat het lijkt alsof ze tastbaar zijn. De camera biedt een resolutie die meer dan voldoende is voor posterformaat prints. Bij de opnamen zijn beelduitsneden en formaataanpassingen mogelijk zonder dat dit ten koste gaat van de beeldresolutie en helderheid.

Canon is toonaangevend in de wereld van imagingtechnologie en is actief op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van apparaten voor ondersteuning van film- en videoproducties, met het doel de grenzen aan visuele expressie te verleggen. Dankzij de ontwikkeling van de Cinema EOS System 8K-camera en het 8K-referentiedisplay voor professioneel gebruik, draagt Canon bij aan vlekkeloze productieworkflows – niet alleen met invoer en uitvoer van 8K-videomateriaal, maar ook met processen als 8K-naar-4K conversie en 4K-cropping.

[1] Een stop is een maateenheid die wordt gebruikt om het dynamische bereik aan te geven. Verwijst naar het verschil tussen de lichtste en donkerste delen van een foto die tegelijk kunnen worden vastgelegd.

[2] Van de 96 lenzen die op dit moment het assortiment EF-lenzen vormen, zullen 78 modellen (60 EF-lenzen en 18 EF Cinema-lenzen) compatibel zijn met de 8K-camera die nu wordt ontwikkeld.

[3] Van de 96 lenzen die op dit moment het assortiment EF-lenzen vormen, zullen 60 modellen compatibel zijn met de SLR-camera die nu in ontwikkeling is.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.