Canon PIXMA MG5750

door Pieter Dhaeze op vrijdag 02 oktober 2015

Canon brengt nog regelmatig nieuwe printers op de markt. Niet omdat de printkwaliteit of -snelheid nog verder is verbeterd, want daarvan is het praktisch plafond al tijden bereikt. Maar wel om fotografen met nieuwe functies te stimuleren hun foto’s vaker en eenvoudiger toe te vertrouwen aan fotopapier. De bits en bytes van een digitale foto zijn namelijk erg ‘vluchtig’ en over 20 jaar misschien niet meer compatibel met de toekomstige techniek (denk aan de audio-cassette). Een afdruk met Canon-inkt op Canon-fotopapier is in een fotoboek echter meer dan 100 jaar houdbaar (blog: klik hier), zodat ook onze kleinkinderen onze tijd nog visueel kunnen beleven.
Met de PIXMA MG5750 introduceert Canon zijn eigen Cloudprintservice en wij hebben gekeken of we met onze telefoon foto’s af kunnen drukken vanuit Instagram.

PIXMA MG5750 EUR Sv-Wt open silver white AMBIENT

Voorbereiding
Het spreekt voor zich dat je het nodige moet voorbereiden voordat je je eerste printje vanaf Instagram op je telefoon naar de PIXMA MG5750 kunt sturen.
Allereerst moet de printer opgenomen worden in je draadloos netwerk. Dat kan vanaf de PIXMA MG5750 zelf of met behulp van een directe verbinding tussen telefoon/tablet en printer, waarbij de printer een tijdelijke wifi-hotspot is.
Hoewel je de cloudprinting vooral zult gebruiken vanaf mobiele apparaten, is het ook raadzaam om de drivers van de printer op je desktop te installeren.
Vervolgens moet je een account maken bij de Cloudprintservice van Canon, waarna je ook de printer kunt aanmelden. Wij hebben dat gedaan vanaf onze desktop, aangezien dat net wat overzichtelijker is dan via telefoon of tablet.

Cloudservices PIXMA

Cloudprinting
Als dat allemaal in orde is, dan moet je op je telefoon of tablet de gratis app Canon Print (iOS, Android) installeren. Zorg dat de app de PIXMA MG5750 registreert en vervolgens kun je aan de slag. De app heeft de bekende functies Foto afdrukken, Document afdrukken en Scannen, maar die zijn allemaal bedoeld voor documenten die lokaal op je telefoon of tablet staan.
Om af te drukken vanuit bijvoorbeeld Instagram moet je in de Canon Print app kiezen voor de optie Cloud, waarna je vervolgens een lange lijst van clouddiensten te zien krijgt, zoals Facebook, Twitter, Dropbox en Instagram. De eerste keer dat je een dergelijk dienst kiest, moet je even inloggen met je eigen account en daarna kun je foto’s vanuit de betreffende cloudservice gaan afdrukken.
Ongelooflijk handig en eenvoudig, hoewel het bovenstaande installatietraject wel iets duidelijker in een overzichtelijk stappenplan op een stukje papier bij de printer had mogen staan.

Samenvatting
Je foto’s - en die van anderen - afdrukken wordt steeds eenvoudiger. Met de Cloudprintingservice van Canon is het nu zelfs mogelijk om vanuit de verschillende social media, zoals Facebook en Instagram, foto’s op papier te zetten en zo een duurzaam en toegankelijk archief op te bouwen van mooie herinneringen. Met de PIXMA MG5750 is dat geen enkel probleem meer.

Info en specificaties: klik hier.
Canon video: klik hier.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.