EXPO 2015

door Pieter Dhaeze op zondag 18 oktober 2015

Donderdag 15 oktober waren we in Parijs te gast bij Canon op hun vijfjaarlijkse EXPO. Deze dedicated-Canon technologiebeurs die voor de vijfde keer werd georganiseerd en in 2015 gedurende drie dagen neerstrijkt in achtereenvolgens New York, Parijs, Shanghai en Tokyo, is het geesteskind van CEO Fujio Mitarai. Ruim 25 jaar geleden kreeg hij de overtuiging dat Canon zijn toekomstige technologieën met de wereld moest delen. Ze is daarmee mondiaal de enige multinational die een kijkje geeft in hun R&D-keuken om zo een indruk te geven van de innovatie die Canon ontwikkelt om de mensheid de komende decennia van dienst te kunnen zijn.
.

IMG_2682-189px IMG_2687-189px IMG_2696-189px
IMG_2698-189px IMG_2711-189px IMG_2729-189px

Bezoek
Nog voordat we de beurs binnengaan, zijn we al behoorlijk onder indruk van de overweldigende entree. Voor ‘slechts’ drie dagen en ongeveer 18.000 Europese genodigden heeft Le Grande Halle de La Villette zowel aan de binnen- als buitenkant een volledige make-over gekregen. Canon heeft kosten noch moeite gespaard om duidelijk te maken dat zij nog steeds één van de leidende bedrijven zijn in innovatieve technologieën. En dan niet zozeer op het gebied van fotocamera’s en lenzen - die hebben we maar mondjesmaat gezien - maar vooral voor wat betreft het feit dat hun know-how van sensors, optica, scanning, projectie en printing gecombineerd met intelligente software, kan zorgen voor baanbrekende toepassingen én oplossingen in educatie, design, communicatie, woonbeleving en gezondheidszorg.

EXPO_GF-2400px

Natuurlijk was er ook foto- en video-gerelateerd nieuws, waarvan een korte opsomming:
• een sensor met een gevoeligheid van ISO 4.000.000
• een sensor met 250 miljoen pixels
• HD-print large format
• HD-fotoboeken
• 8K camera’s en 8K monitor
• 4K HDR-display
• EF 600mm 4L IS DO
• Dockingstation en ‘beeldbeleef’-tafel in Home Of The Future

Als Canon er in slaagt al deze technologieën en oplossingen over afzienbare tijd binnen bereik van professional en consument te brengen, dan staat ons nog een mooie toekomst te wachten.

PowerShot G5X

PowerShot G5X en EOS M10
Bij de opening van de EXPO werden ook vier nieuwe producten gelanceerd, waarvan we de EOS M10 (klik hier) en PowerShot G5X (klik hier) fysiek hebben kunnen proberen. Vooral de PowerShot G5X heeft onze aandacht, omdat hij een echt variangle lcd-scherm én een hires EVF toevoegt aan onze favoriete reis- en evenementencamera, de PowerShot G7X. Gaaf.

Samenvatting
Het voert te ver om hier alle facetten en al onze - onuitwisbare - indrukken van deze beurs te beschrijven. Het moge duidelijk zijn dat Canon nog steeds hard aan de weg timmert, dat ze nog steeds één van de grootste en belangrijkste tech-giganten ter wereld is (bijna 200.000 medewerkers) en dat ze weet hoe je gasten moet verrassen en ontvangen, want inhoudelijk waren zowel de beurs als het verblijf tot in de puntjes verzorgd. Canon, bedankt en tot over vijf jaar.

 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.