Mijlpaal | 80 miljoen EOS-camera's

door Persbericht Canon NL op woensdag 18 november 2015

Amstelveen, 18 november 2015 – Canon Inc. maakt vandaag bekend dat de onderneming een nieuwe productiemijlpaal heeft bereikt. De gecombineerde productie van haar film- en EOS-modellen met verwisselbare lens is namelijk op 10 november 2015 het aantal van 80 miljoen gepasseerd. Deze 80 miljoenste EOS-camera was een EOS 5DSR: een model met ’s werelds hoogste aantal pixels in deze klasse.

80M EOS

De EOS-camera’s werden in maart 1987 geïntroduceerd als een nieuwe generatie AF SLR-camera. Het waren ’s werelds eerste modellen met elektronische aansluitingen voor een volledig elektronische bediening van de gehele camera en dus niet alleen van de lens of body. De productie van Canon EOS SLR-camera’s nam met de komst van digitale SLR-camera’s in 2000 een grote vlucht, die tot op de dag van vandaag onverminderd doorgaat en voor de onderneming resulteert in deze 80 miljoenste EOS-camera.

Nieuwe reeks innovatieve camera’s
Canon produceert zelf alle belangrijke componenten die in de EOS-serie worden toegepast. Door voor elk model de optimale sensor te selecteren, is de onderneming in staat een serie krachtige camera’s te produceren. Dat heeft Canon geholpen een nieuwe reeks innovatieve camera’s te ontwikkelen, zoals de compacte en lichte EOS 500. Dit model heeft sterk bijgedragen aan de groei van het aantal gebruikers van Canon-camera’s en de iconische EOS 5D-serie, die dit jaar haar tiende verjaardag viert.

Wereldwijde nummer één-positie
Dankzij deze productiefaciliteiten en een consistente productinnovatie heeft Canon haar wereldwijde nummer één-positie[2] binnen de markt voor digitale camera’s met verwisselbare lenzen met succes gehandhaafd gedurende een periode van 12 jaar op rij – van 2003 tot en met 2014.
Deze nieuwe mijlpaal volgt op de productiemijlpaal in juni 2015. Toen werd de 110 miljoenste verwisselbare EF-lens voor EOS-camera’s geproduceerd en tegelijk met het EOS SLR-camerasysteem geïntroduceerd. Het was een wereldrecord voor het hoogste aantal verwisselbare lenzen[2] dat ooit werd vervaardigd.

Technologie en ontwikkeling
Canon zal haar brede portfolio aan imaging-technologieën op basis van haar optische kerntechnologieën blijven verfijnen om op die manier hoogwaardige en betrouwbare lenzen en camera’s te produceren, die aansluiten bij de uiteenlopende behoeften van fotografen – van beginners tot enthousiaste liefhebbers en professionals. Tegelijkertijd blijft Canon innovatieve imaging-technologieën ontwikkelen om nieuwe mogelijkheden te bieden, zowel voor fotografie als voor video.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.