Ik daag je uit.....

door pjcdhaeze op zondag 14 februari 2016

Ik daag je uit jezelf uit te dagen!

Waarom?
Om de aarde een beetje beter te maken. Je hoort immers veel over de problemen waarin onze aarde verkeert. Serieuze problemen, met vaak een ingewikkelde politieke achtergrond. Problemen die jij en ik niet één, twee, drie de wereld uit kunnen helpen. Maar dat betekent niet dat we niets kunnen doen. We kunnen juist heel veel.

Hoe?
Vele handen maken licht werk. Daarom daag ik je uit eens in de spiegel te kijken en je eigen levensstijl onder de loep te nemen. Maak vervolgens een aantal ogenschijnlijk kleine veranderingen in je dagelijks leven. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk, het is juist de bedoeling dat het weinig inspanning kost. Stel je eens voor wat al die kleine veranderingen samen te weeg kunnen brengen. Kleine veranderingen hebben samen een enorme impact. Daarom wil ik je vragen om mee te doen.

Wanneer?
Eigenlijk iedere dag. Het gaat om een blijvende verandering teweeg te brengen en zo de wereld weer door te geven aan de volgende generatie.

Neem jij de uitdaging aan?
Deel deze boodschap dan met iedereen die je kent in je dagelijkse contacten en social media. Hang het desnoods op een A4-tje op je voordeur. Maar geef het door.

Wat doe ik?
Om te beginnen neem ik voortaan altijd een tasje mee naar de winkel. En als ik geen tas bij me heb, dan moet ik maar een paar keer lopen. Ik hoop in de toekomst namelijk niet meer dit soort foto’s te maken. Plastic tassen en verpakking zijn vaak met een beetje inspanning makkelijk te vermijden.
• Verder gaat alle stroom van onze elektrische apparaten als we ze niet gebruiken. Geen stand-by meer bij ons thuis. Nuttig en het bespaart ook nog eens een hoop geld.
• Een dag minder vlees eten in de week heeft enorme impact voor de uitstoot van broeikasgassen. Het leuke is ook dat je daardoor met meer aandacht naar de bereiding van je eten gaat kijken. Leuk, lekker en nuttig.
• Vanaf nu reis ik groener door de CO2 uitstoot van mijn vluchten te compenseren via www.greenseat.nl
•Vaker op de fiets in plaats van met de auto.

Kleine logische dingen, die je misschien al lang doet. Fantastisch! Maar zeg dan niet: “oh, dat doe ik allemaal al”. Blijf jezelf uitdagen door te zien wat je nog meer kan doen en inspireer anderen. Er is geen reden om jezelf hier niet over uit te spreken.

Als we allemaal mee doen hebben we onze toekomst in eigen hand. Ik denk dat de foto’s wel laten zien waarom de behoefte bestaat.

Doe jij mee? Alvast bedankt!
#challengetochange

Jasper Doest
www.jasperdoest.comwww.facebook.com/DoestPhoto, Twitter @DoestPhoto, Instagram @jasperdoest

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.