Poll Beamer

door Pieter Dhaeze op donderdag 10 maart 2016

Als we een presentatie geven, dan is het bijna vanzelfsprekend dat we daarvoor een beamer gebruiken. Laatst was bij een kleinere groep (20 personen) echter een televisie met een schermdiameter van 55" (140 cm) geplaatst en dat werkte ook heel prettig, omdat de ruimte minder verduisterd moest worden voor voldoende helderheid en contrast van het beeld.
Wij waren daarom benieuwd of jij een beamer hebt en nog gebruikt of ook overgeschakeld bent op een groot beeldscherm:

'Heb en gebruik jij een beamer'

Ondanks dat de poll geruime tijd op de homepage heeft gestaan, is de respons laag (122).

poll-beamer

Het onderwerp 'leeft' dus niet echt (meer) onder de vrijetijdsfotograaf. En dat blijkt ook de antwoorden van deze poll. Bijna 90% heeft geen beamer en gebruikt een monitor of TV. Slechts iets meer dan 5% gebruikt regelmatig een beamer en dat zegt genoeg. Want voor de prijs hoef je het tegenwoordig niet te laten. Voor 500 euro heb je een prima full-HD beamer.

Beamers zullen zeker nog wel gebruikt blijven worden voor metersgrote presentaties en door personen die lichtbepakt op locatie lezingen geven, maar met de opkomst van betaalbare grootformaat beeldschermen heeft de functionaliteit ven een beamer toch een beetje naar de achtergrond verdrongen.

De poll 'Beamer' in de rechter kolom laten we nog even staan, zodat we over een paar maanden een tussenstand kunnen meten en zien of er een verschuiving van de resultaten is.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.