Tony Vingerhoets

 • Five Years Port of Antwerp! geplaatst op maandag 18 december 2023 08:41:04 door pjcdhaeze

  Deze keer een Engelstalige titel omdat het lekker klinkt! Afgelopen jaren heb ik verschillende blogs geschreven over m’n avontuurlijke ontdekkingstocht en shootings in het Antwerpse Havengebied. Als de dag van gisteren herinner ik me de eerste keer dat ik daar tot laat in de nacht rond doolde en van de ene in de andere verbazing viel. En nu ik de havens wel zo’n beetje ken, is dat echt niks veranderd. Afgelopen weekend ontdekte ik weer nieuwe locaties voor ongekend mooie foto’s!

  Mijn Port of Antwerp Photo Tour heeft ook meer bekendheid gekregen en dit jaar hebben weer heel wat fotografen deelgenomen. Maandelijks heb ik twee keer zo’n rondgang en neem dan maar drie mensen mee. Dat hou ik zo, omdat een klein groepje beter werkt en je geen overlast veroorzaakt en met security te maken krijgt. Tja, die zijn vaak wel een beetje pedant moet ik zeggen, maar ze doen ook hun werk hè. Je merkt ook een toegenomen paraatheid in verband met drugscriminaliteit.

  De deelnemers zijn zonder uitzondering razend enthousiast. Ik neem ze dan mee naar verschillende fotogenieke spots waar je onbelemmerd zicht hebt op spectaculaire containerschepen of hel verlichte petrochemische installaties. Maar we fotograferen ook monumentale geklonken bruggen vanuit een aantal invalshoeken. Ik probeer het gewoon zo gevarieerd mogelijk te houden, zodat de deelnemers met een flinke lading schitterende foto’s naar huis gaan om ze daarna te bewerken.

  Saai zal het daar dus niet gauw worden! Overigens pas ik de route ook frequent aan, zodat we steeds weer nieuwe fotolocaties bezoeken. Da’s ook nodig want het havengebied veranderd continu. Vaak zijn plekken niet meer bereikbaar vanwege verbouwing, aanpassing of reconstructies. Dus besteed ik behoorlijk veel tijd aan locatiescouting. En vanzelfsprekend wil ik mijn Port of Antwerp portfolio ook op peil houden om mensen te laten zien wat ze kunnen verwachten als ze mee gaan.

  Nu we het daarover hebben, ik ben zojuist gereed met m’n nieuwe lezing ‘Industriële Nachtfotografie’ wat toch wel mijn Opus Magnum is geworden. Sinds een half jaar geef ik veel lezingen bij Cameranu vestigingen, voornamelijk op gebied van Architectuurfotografie, maar dat wordt nu dus uitgebreid! En voor degene die geïnteresseerd zijn: de première vindt plaats bij Cameranu Antwerpen op 25 januari a.s. Op hun website vind je verdere informatie over het aanvangstijdstip enz. of klik hier.

  Overigens vind je de complete lezingen-agenda op de website van Cameranu (klik hier). Ik hoop dat het net zo’n succes wordt als mijn lezing ‘Architectuurfotografie’ die zonder uitzondering bomvol zit. En ik verwacht dat de nieuwe lezing uiteraard veel mensen zal interesseren voor de Port of Antwerp Photo Tour, want het is voor mij telkens weer een feestje. Overigens fotografeer ik dan zelf niet, omdat ik de deelnemers gids en instrueer betreft invalshoek, geschikte lens en camera instellingen.

  Want geloof me, het is geen sinecure om in het donker te focussen, scherp stellen, juiste witbalans in instellen en uiteraard goede composities te maken. Ook adviseer ik de deelnemers meervoudige belichtingen te schieten vanwege het enorme dynamisch bereik van veel nachtelijke scènes met een overdaad aan krachtige lichtbronnen. Zelfs ervaren fotografen moeten alles uit de kast halen om er topfoto’s te schieten! Maar wat is het geweldig als ze weer voldaan huiswaarts keren.

  En nu het flink kouder is geworden moet je je er ook op kleden! Want als je op de kade staat bij de Kieldrechtsluis ben je een heuse windvanger. Ik ben overigens wel blij met de wintertijd, omdat het schemer dan vroeger invalt en ik niet zo laat thuis ben als in de zomermaanden. Tja, de Photo Tour start rond twilight, simpelweg omdat je er de mooiste foto’s schiet wanneer de verlichting aan gaat. Enfin, ik hoop dat de bijgaande foto’s weer tot de verbeelding spreken!

  Mocht je interesse zijn gewekt, stuur dan een mail naar tony@tonyvingerhoets.com dan krijg je direct uitgebreide informatie over deze unieke Photo Tour. Wie weet komen we elkaar zo in 2024 tegen, dat zou natuurlijk erg leuk zijn!

  Met vriendelijke groet,

  Tony Vingerhoets

  Weelde, 18 december 2024


  • Photowalk antwerpen haven dinsdag 19 december 2023 08:52:16
   Geplaatst door: Leo van der Laan
   Beste Tony, Kunt U enige informatie sturen over de photowalk. Ik ben samen met een collega fotograaf geïnteresseerd om wellicht een keer deel te nemen. Met vriendelijke groet Leo

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Laatste reacties

 • Meesterlijk
  08-05-2024 22:21
 • reactie op mijn eerste video film met de R7
  26-04-2024 16:09
 • Filmpje ziet er al heel mooi uit
  26-04-2024 10:38
 • Sluiter wordt niet gesloten bij uitschakelen?
  29-03-2024 13:33
 • M modes
  26-12-2023 13:31

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.