Bas Meelker

 • Ontlading geplaatst op vrijdag 3 juli 2015 12:47:22 door pjcdhaeze

  Iedere keer als er onweer voorspeld wordt, gaan bij mij de zenuwen werken. Voor een landschapsfotograaf is het fotograferen van bliksem één van de grootste uitdagingen Zeker hier in het noorden van het land, waar spectaculaire onweersbuien nauwelijks voorkomen. Meestal drijven ze binnen vanuit het zuiden en zijn ze, als ze het noorden van Nederland bereiken, min of meer uitgeblust.

  Zo niet gisteravond. Op de radarbeelden was het duidelijk te zien. We zouden dit keer ons aandeel krijgen. En dus zocht ik een goede locatie op, waarbij ik me in het pad van de storm plaatste. Om half elf ’s avonds begon de show. Massieve ontladingen en donder. Een prachtig schouwspel waarbij je alleen maar ontzag kunt krijgen voor de kracht van moeder natuur.

  Qua techniek is het maken van dit soort foto’s niet zo moeilijk. Ik gebruikte de ‘bulb’-stand en belichte iedere keer rond de 30 seconden op iso 200. Zo hield ik de foto nog aardig ‘schoon’, zonder al te veel kleur en licht te verliezen op de voorgrond. Dat licht op de voorgrond hielp ik overigens een beetje door het te verlichten met een zaklantaarn.

  Dit was tevens een mooi moment om de Canon EOS 5Dsr die ik een maand aan het testen ben, eens goed de sporen te geven. Eind juli volgt de uitgebreide review. Hoe dan ook, het was een fantastische avond!


  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Laatste reacties

 • Meesterlijk
  08-05-2024 22:21
 • reactie op mijn eerste video film met de R7
  26-04-2024 16:09
 • Filmpje ziet er al heel mooi uit
  26-04-2024 10:38
 • Sluiter wordt niet gesloten bij uitschakelen?
  29-03-2024 13:33
 • M modes
  26-12-2023 13:31

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.