Johan van de Watering

 • Kennismaking Johan van de Watering geplaatst op maandag 21 maart 2011 13:02:41 door jvdwatering

  Graag wil ik me even voorstellen, ik ben Johan van de Watering (1959) en al vanaf m'n veertiende jaar bezig met (natuur)fotografie. Alhoewel ik natuurlijk ook talloze foto's maak op vakantie en van onze kinderen, ligt mijn hart toch vooral bij natuurfotografie. Ik ben lid van het NFD (Natuur Fotografen Drechtsteden) te Dordrecht en BVNF in België en het lidmaatschap van een vereniging is voor mij zeker inspirerend om nog bewuster met natuurfotografie om te gaan. Ik kan dat iedereen van harte aanbevelen!

  Nadat ik jaren met Velvia diafilm heb gewerkt ben ik in 2003 voor het eerst digitaal gaan werken. Eerst met een compactcamera en niet veel later met een digitale spiegelreflex (eerst Nikon, nu Canon). Digitale fotografie heeft voor mij de natuurfotografie in een soort stroom-versnelling gebracht. Hoewel ik (te) veel tijd doorbreng achter de computer, zou ik niet meer terug willen naar de tijd van de ‘rolletjes'! Mijn voorkeur gaat uit naar landschaps- en vooral macrofotografie en ik vind het soms heerlijk om op een klein stukje natuur een uur rond te dolen op zoek naar een fotogeniek onderwerp. Mijn beste foto's maak ik in een straal van 25 km van mijn huis, omdat ik daar de omgeving goed ken. Soms ga ik 's morgens op pad, maar vaak ook aan het eind van de middag of in de avond, omdat dit voor mij beter te combineren met gezin en werk. Mijn favoriete lenzen zijn een Canon 70-200 F4 L IS en een 150 mm macrolens. Daarnaast gebruik ik, zeker voor landschapsfotografie, veelvuldig m'n 17-40 mm groothoek.

  Ik probeer in m'n foto's altijd een bepaalde rust te vinden, zodat alle aandacht naar slechts één of twee onderwerpen gaat. Die rust creëer ik door te werken met een grote diafragmaopening, met als resultaat een beperkte scherptediepte waardoor er een mooie rustige achtergrond ontstaat. Ik werk graag met tegenlicht en ben steeds op zoek naar een ander standpunt.

  Ik doe graag mee aan fotowedstrijden en heb het geluk gehad om de laatste jaren prijzen te winnen in enkele nationale en internationale fotowedstrijden, zoals de NVN natuurfotograaf van het jaar wedstrijd, Asferico (Italië), Glanzlichter (Duitsland) en ARGUS (België).
  Ik geef ook diverse natuurfotoworkshops en ben naast m'n fotografieactiviteiten werkzaam in het speciaal mytylonderwijs te Roosendaal en als freelance HBO-docent bij Fontys te Tilburg. Naast natuurfotograaf ben ik echtgenoot van Els en vader van Koen, Fleur en Joss.

   (www.johanvandewatering.nl)

   


  • Wow donderdag 31 maart 2011 07:19:48
   Geplaatst door: Maura
   Hoi Johan, Gaaf om te zien hoe snel jij je ontwikkeld hebt tot een bezielde natuurfotograaf met een eigen stijl! succes en groet maura
  • Succes donderdag 31 maart 2011 14:46:22
   Geplaatst door: Gerard Leeuw
   Hoi Johan, succes hier met je blogs. groet Gerard

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Laatste reacties

 • Meesterlijk
  08-05-2024 22:21
 • reactie op mijn eerste video film met de R7
  26-04-2024 16:09
 • Filmpje ziet er al heel mooi uit
  26-04-2024 10:38
 • Sluiter wordt niet gesloten bij uitschakelen?
  29-03-2024 13:33
 • M modes
  26-12-2023 13:31

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.