Johan van de Watering

 • Op het juiste moment..... geplaatst op dinsdag 5 februari 2013 07:36:26 door pjcdhaeze

  Op het juiste moment op de juiste plaats is een waarheid als een koe, maar het is toch steeds behoorlijk lastig om dat altijd goed te plannen. Regelmatig blijken de omstandigheden toch net wat anders dan gepland of zijn de omstandigheden goed, maar heb ikzelf geen mogelijkheden om op dat moment 'op de juiste plaats te zijn'! De laatste weken heb ik geluk en 'klopt' het behoorlijk. Foto's met sneeuw, de workshop van Natuurmonumenten van vorig weekend en zo ook vanochtend bij het Rozeven vlakbij Roosendaal.

  Geen spectaculair ven, maar met het juiste licht een aardige plaats om te spelen met spiegelingen en vormen.
  Nadat ik onze Nederlandse veldrijders tijdens het laatste sportjournaal op zaterdagavond had zien schitteren, toch even gekeken naar het weerbericht en eigenlijk was dat veel 'beter' dan ik had verwacht; redelijk koud, niet teveel wind en wolken met zon. Prima voorwaarden voor goed ochtendlicht op vlak, spiegelend water.

  Het voordeel van locaties dichtbij huis is dat je ook niet zo vroeg hoeft te vertrekken, wat toch wel 'lekker' is op zondagmorgen (hoezo zwakke mentaliteit..). Bij het aanrijden was de lucht al licht rose en toen ik uit de auto stapte begon het paars-rood al te ontstaan. 5 min later stond ik aan de rand van het ven de eerste foto's te maken en binnen enkele minuten was de lucht zo paars-blauw-rood dat ik in Lightroom van de onderstaande foto zelfs de verzadiging moest terugschroeven... (komt bij mij nauwelijks voor)

  Zo snel de kleuren kwamen, zo snel veranderden en verdwenen ze ook weer!
  Beide onderstaande foto's zijn gemaakt van de spiegelingen aan de overkant van het ven en zo'n 9 minuten ná elkaar. Wat een kleurverschil! Tja, en nog geen half uur ná de eerste foto ben ik maar weer weggegaan, want het was toen kleurloos, grijs weer en de inmiddels opgestoken wind zorgde voor rimpels op het water waardoor de spiegelingen nauwelijks zichtbaar waren. Op de terugweg moest ik toch eerst even op m'n schermpje kijken als een soort bevestiging van; 'het was toch écht zo rood'..... Ja dus!


  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Laatste reacties

 • Meesterlijk
  08-05-2024 22:21
 • reactie op mijn eerste video film met de R7
  26-04-2024 16:09
 • Filmpje ziet er al heel mooi uit
  26-04-2024 10:38
 • Sluiter wordt niet gesloten bij uitschakelen?
  29-03-2024 13:33
 • M modes
  26-12-2023 13:31

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.