Johan van de Watering

 • 100% natuurbeleving! geplaatst op maandag 24 juni 2013 07:13:30 door pjcdhaeze

  Begin deze week een (helaas slechts korte) fototrip gemaakt met 3 andere fotovrienden (David Pattyn, Pieter Jongenelen en Gerard Leeuw) naar Ierland om daar zeevogels te gaan fotograferen.
  Voor mij was het de eerste keer dat ik met zeevogels aan de slag ben gegaan en het was qua natuurbeleving echt fantastisch! Wat een genot om tussen die vogels te zitten met je camera!

  Het was zeker in het begin overigens erg wennen. Vooral de eerste avond vliegbeelden leverde meer 'missers' op dan goede beelden. Maar gelukkig ging het daarna een stuk beter. Dit mede dankzij de Canon EOS 1D x camera die ik via Canon NL had kunnen lenen (dank daarvoor!). Dit is toch wel erg mooi gereedschap! Enige 'nadeel' is de enorme hoeveelheid beelden die mee terug in het vliegtuig gingen... Onze oudste dochter heeft uitgerekend dat ik, gemeten vanaf het eerste bezoek aan het eiland t/m het laatste bezoek, 1 beeld per 18,4 sec heb gemaakt! Dit inclusief de uren dat we weer terug waren aan de wal en/of hebben geslapen.... Het uitzoeken is dus nog een hele klus en zal nog wel even doorlopen tot in de vakantie.

  In deze snelle blog toch alvast een korte eerste selectie met beelden die me al direct aanspraken. Uiteraard foto's van Jan van Genten; erg indrukwekkende vogels die zich behoorlijk goed laten fotograferen. Ze zijn vrij traag en erg fotogeniek door hun felblauwe ogen!

  Grootste uitdaging (voor mij) was het combineren van een goede houding met een passende achtergrond. Het helpt daarbij zeker dat de EOS 1D X 12 beelden per sec kan schieten (ook in RAW), alhoewel ik die stand alleen de laatste ochtend heb gebruikt.

  Zo'n kolonie leent zich zeker ook voor het werken met langere sluitertijden (ongeveer 1/30s) zodat een stuk dynamiek in de foto zichtbaar wordt. Achteraf had ik hier nog veel meer uit kunnen halen en dit alleen al is een goede reden om nog een keer terug te gaan...

  Tja, en wie wordt er niet verliefd op een Papegaaiduiker... Zeker als hij (of zij) dan nog eens tussen het Engels gras gaat zitten. Daarnaast natuurlijk ook veel klassieke beelden van dit prachtige, veel gefotografeerde vogeltje:

  Bij een volgende trip zou ik zeker ook meer gaan spelen met licht! Ik heb nog wel een volgende keer 'nodig' om foto's te maken die meer passen bij mijn stijl van fotografie. Zo'n eerste keer is het ook een deel verkennen en wil je toch vooral ook de 'standaard' foto's maken van een Papegaaiduiker of een Jan van Gent. Maar het smaakt zeker naar meer!

  Foto's gemaakt met Canon 1Dx, Canon 60D, EF 70-200mm F/2.8 II, 1.4x en 2x III converter, EF 300 mm F/4 (Eugene bedankt!) en Redged RTC 336 statief. Met dank ook aan Guy Edwardes voor de begeleiding van deze fototrip!


  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Laatste reacties

 • Meesterlijk
  08-05-2024 22:21
 • reactie op mijn eerste video film met de R7
  26-04-2024 16:09
 • Filmpje ziet er al heel mooi uit
  26-04-2024 10:38
 • Sluiter wordt niet gesloten bij uitschakelen?
  29-03-2024 13:33
 • M modes
  26-12-2023 13:31

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.