Rob van Esch

 • De waarde van de architectuurfotograaf geplaatst op woensdag 27 januari 2021 08:52:42 door pjcdhaeze

  Nog nooit was de maatschappij zó visueel ingesteld als nu, nog nooit was de dagelijkse productie van beeld zo groot. Een professionele architectuurfotograaf produceert een heel klein druppeltje op die gloeiende visuele plaat, maar wel een druppeltje waarvoor een opdrachtgever wil betalen. Oorspronkelijk opgeleid als econoom, ben ik ook altijd op zoek naar de economische waarde van het product van de architectuurfotograaf. Een econoom zoekt ook naar mogelijkheden tot waardevermeerdering. In dit geval: hoe kan de economische waarde van architectuurfotografie worden vergroot, zowel door de opdrachtgever als door de fotograaf?

  De architectuurfotograaf werkt in het business-to-business segment en doorgaans met behoud van intellectueel eigendom van de beelden die hij/zij maakt. Een architectuurfotograaf ontwikkelt een eigen stijl en levert maatwerk met kwalitatief hoogstaande beelden die aan de wensen van de opdrachtgever voldoen (en liefst overtreffen). De opdrachtgever gebruikt de beelden vervolgens om de eigen marktpositie te verstevigen en uit te bouwen. Dit is cruciaal: architectuurfoto’s zijn een investering in verbetering van de marktpositie van de opdrachtgever.

  Desondanks is de waarde van architectuurfotografie lastig te bepalen en zeker ook geen statisch gegeven. Wat me in de afgelopen jaren opviel, is dat opdrachtgevers zélf veel kunnen doen om de waarde van het werk van de fotograaf te vergroten. Maar ook de fotograaf is altijd bezig om de toegevoegde waarde van de fotografie te vergroten. En hoe werken fotograaf én opdrachtgever samen aan een win-win-situatie?

  Daarover heb ik een nieuw eBook geschreven: 'De waarde van de Architectuurfotograaf. En hoe die verder te vergroten.' Het eBook is voor iedereen gratis te downloaden (klik hier), net als mijn eerdere eBook over 'Trends in Architectuurfotografie' (klik hier).

  Rob van Esch


  • Liefhebber Architectuur zaterdag 30 januari 2021 15:40:27
   Geplaatst door: Marcel Rensen
   Mijn hobby is Voornamelijk Moderne Architectuur en Interieur Foto`s. Ik heb al veel foto`s van u gezien geweldige opnamen. Ik ben Mocht je nieuws hebben dan hou ik mij aanbevolen. Ik heb mijn nieuwe website pas online gezet de link= https://rensenfotografie.nl M.v.g. Marcel Rensen
  • Dank! zondag 7 februari 2021 10:18:50
   Geplaatst door: Rob van Esch
   Dank je voor het de complimenten Marcel, en veel succes met je fotografie! Je kunt me altijd een berichtje sturen, dan zet ik je op de verzendlijst van mijn email nieuwsbrief (rob@architectuurfotograaf.nl). Rob

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Laatste reacties

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.