Rob van Esch

 • De kleine bijdrage van een fotograaf..... geplaatst op vrijdag 5 februari 2016 17:23:55 door pjcdhaeze

  Sport stimuleert
  Het is een bijzonder verhaal. Een meisje van 11 doet in 2011 een koprol op bed en loopt een breukje in haar teen op. Dat breukje heelt echter niet, maar groeit uit tot een nachtmerrie in de vorm van het CPRS - het Complex Regionaal Pijnsyndroom. Nee, inderdaad, nooit van gehoord want gelukkig komt het niet heel erg vaak voor. Het meisje krijgt last van een niet aflatende zenuwpijn en komt in een rolstoel terecht. Boosheid en verdriet volgen, dat laat zich raden. Het meisje herpakt zich op een fantastische manier door te gaan sporten, rolstoelschermen in dit geval. Ze krijgt weer energie, wordt weer vrolijker en raad eens: ze blijkt ook nog eens erg getalenteerd te zijn. Een klein jaar geleden werd haar onderbeen geamputeerd, en sindsdien heeft ze geen pijn meer en kan weer lopen en fietsen met een prothese. Dat meisje is Elke van Achterberg uit IJsselstein, 15 jaar oud nu en op weg naar de realisatie van haar grote droom: winnen op de Paralympische Spelen in Tokyo in 2020! En ze is op weg, hoor, want ze heeft op wereldkampioenschappen (t/m 23 jaar) al de nodige medailles gewonnen; onlangs maakte ze een transfer naar het nationale team van Turkije.

  Van droom tot werkelijkheid: passie en inspanning
  Ik heb Elke een paar jaar geleden ontmoet, toen ze eigenlijk nog maar net met rolstoelschermen was begonnen. Wat me meteen al opviel was de wil van zo’n jong meisje om een doel te halen dat zeven jaar in de toekomst lag. Wat zeker ook opviel waren de mensen om haar heen die er alles voor over hebben om die droom te doen uitkomen. Wat een drive en doorzettingsvermogen! Elke reist naar alle uithoeken van het land voor wedstrijden en trainingen, en gaat volgend jaar naar het Johan Cruijff College om er twee keer per dag te kunnen trainen. Tussendoor reist ze de wereld af om ervaring op te doen (en zelfs te winnen) in internationale wedstrijden. Een droom wordt niet vanzelf werkelijkheid, dat is wel duidelijk.

  Wat kan ik daaraan doen?
  Toen ik Elke en haar moeder enkele jaren geleden tegen het lijf liep, bleek dat ze foto’s nodig hadden om op de website van Elke te plaatsen. Sindsdien heb ik nog enkele keren foto’s gemaakt van toernooien waar Elke speelde. Na de amputatie van haar onderbeen heb ik hen weer uitgenodigd voor een nieuwe fotosessie. Die hebben we gehouden in een gymzaal, zo simpel kan fotografie soms zijn. Achtergrond erachter, lampen en wat creativiteit erbij en een heel geduldig model. Die ingrediënten hebben geleid tot een serie foto’s waar Elke weer even mee vooruit kan. In deze blog dus enkele foto’s uit die serie. De fotoserie is natuurlijk maar een kleine bijdrage aan de realisatie van een droom van een doorzetster pur sang. Maar het is ontzettend leuk om te doen en de groei van een topsporter in spé te volgen. Die komt er wel!

  Rob van Esch is professioneel architectuurfotograaf, en is met zijn bedrijf Ruimtes in Beeld gespecialiseerd in het vastleggen van ruimtes: binnen, buiten en stedelijke ruimtes. Zijn werk wordt o.m. vertegenwoordigd door Offset ("a new, curated collection of extraordinary, engaging imagery from top artists and storytellers around the world") en Hollandse Hoogte.

  Als je geïnteresseerd bent in zijn werk en in updates van dit blog, dan is Rob te volgen via de social media als LinkedInFacebook en Twitter.

   


  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Laatste reacties

 • Meesterlijk
  08-05-2024 22:21
 • reactie op mijn eerste video film met de R7
  26-04-2024 16:09
 • Filmpje ziet er al heel mooi uit
  26-04-2024 10:38
 • Sluiter wordt niet gesloten bij uitschakelen?
  29-03-2024 13:33
 • M modes
  26-12-2023 13:31

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.