Rob van Esch

 • Erasmus Medisch Centrum: prachtig bouwproject geplaatst op vrijdag 29 april 2016 09:13:10 door pjcdhaeze

  De totstandkoming van het nieuwe Erasmus Medisch Centrum in Rotterdams leidt tot een van de grootste gebouwen in ons land. Voor een architectuurfotograaf is het natuurlijk fantastisch om  een tussenstand te mogen vastleggen. Op mijn website heb ik uitgebreid verslag gedaan, ik wil er op EOSzine een element uit lichten: foto’s van delen van het gebouw in wording.

  Bij een megaproject als deze bouw kom je fantastische omstandigheden tegen. Het is prachtig om een foto te maken van een ruimte die in aanbouw is, en waar middenin een kraan staat die nog dwars door het dak steekt.

  Maar waar het echt leuk wordt, is als je met een foto-oog onderwerpen ziet waaraan de meeste mensen straal voorbij zouden lopen. Op weg naar de ruimte van foto 1 zag ik een bouwput waarin een soort kathedraal van steigers was gebouwd. Ik mocht me van mijn begeleiders daar gaan uitleven. Onderstaande foto’s zijn het resultaat. Het is echt een kick om unieke beelden te maken van onderwerpen die mensen niet eerder op die manier hebben bekeken. Als vrijetijdsfotograaf heb je dat soms ook wel, en de voldoening die je daaruit haalt, is vaak voldoende om de uitgaven voor de foto-apparatuur te verantwoorden (-:). Nu ik, sinds begin 2015, fulltime als professioneel architectuurfotograaf werk, heb ik zulke momenten veel vaker: mijn werk is mooie dingen maken. Prachtig toch?

  Geïnteresseerd in meer? Lees dan verder op mijn blog over de reusachtige transformatie van het Erasmus Medisch Centrum.

  Rob van Esch is professioneel architectuurfotograaf, en is met zijn bedrijf Ruimtes in Beeld gespecialiseerd in het vastleggen van ruimtes: binnen, buiten en stedelijke ruimtes. Zijn werk wordt o.m. vertegenwoordigd door Offset ("a new, curated collection of extraordinary, engaging imagery from top artists and storytellers around the world") en Hollandse Hoogte.

  Als je geïnteresseerd bent in zijn werk en in updates van dit blog, dan is Rob te volgen via de social media als LinkedInFacebook en Twitter.


  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Laatste reacties

 • Meesterlijk
  08-05-2024 22:21
 • reactie op mijn eerste video film met de R7
  26-04-2024 16:09
 • Filmpje ziet er al heel mooi uit
  26-04-2024 10:38
 • Sluiter wordt niet gesloten bij uitschakelen?
  29-03-2024 13:33
 • M modes
  26-12-2023 13:31

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.