Pieter Dhaeze

 • Het einde van de ansichtkaart geplaatst op donderdag 30 augustus 2018 07:38:10 door pjcdhaeze

  Als we op vakantie zijn is het vanzelfsprekend dat we een kaartje naar familie en vrienden sturen. Vaak zijn we al weer terug als de vakantiekaartjes op de deurmat vallen, maar dat maakt niet uit. Je wilt toch even laten weten dat het gezellig en leuk is geweest en completeert dat met een wolkje, zonnetje en temperatuur. Ook het ontvangen van kaartjes heeft iets speciaals. Aan het eind van de zomer heb je dan een visueel overzicht op een prikbord waar iedereen dit jaar weer op vakantie geweest is. Mijn vrouw doet ze zelfs in een schoenendoosarchief.

  Het versturen van een vakantiekaartje is een gewoonte die nog stamt uit de vorige eeuw en ook dit jaar wilden we vanuit Drenthe weer zo’n typische vakantiekaart versturen: of een collage van bezienswaardigheden of een bijzondere foto van een ‘landmark’. Een zoektocht in een naburig dorp leverde echter geen resultaat op. Het aanbod was heel magertjes en de kaarten die er waren, waren duidelijk al bejaard. De vraag rees meteen: sturen mensen anno 2018 geen fysieke ansichtkaarten meer als ze op vakantie zijn? Dat vermoeden werd nog versterkt door de ervaringen van vrienden die ook geen geschikt kaartje hadden kunnen vinden én door het feit dat we letterlijk twee kaarten hebben ontvangen.

  Hebben Facebook, Instagram en Whatsapp het gedrukte vakantiekaartje verdrongen? Willen we geen moeite doen om op zoek te gaan naar ansichtkaarten, postzegels en een brievenbus? Zijn er überhaupt nog wel brievenbussen in de buurt? En is post steeds langer onderweg? Mochten de antwoorden op deze vragen allemaal bevestigend zijn, dan geeft dat enige weemoed. Het was toch leuk om de foto’s op die ansichtkaarten te bekijken hoe en waar ze gemaakt waren. En het was leuk om ze tijdens je vakantie ook proberen te maken of zelfs beter.

  Gaat de ansichtkaart echt verdwijnen of staat bovenstaande ervaring op zich en is het incident? Stuur jíj eigenlijk nog een kaartje vanuit je vakantieadres? En hoeveel heb je er dit jaar ontvangen? Laat het ons weten via een reactie of doe mee aan onze poll.

  P.S. Moderne media verdringen soms oude tradities, maar internet kan het versturen van de traditionele ansichtkaarten ook versimpelen. Heb je op vakantie de beschikking over internet, dan kun je heel eenvoudig een eigen foto (of een collage) nog tijdens je vakantie versturen via Greetz. Zij zorgen voor de envelop en postzegel en doen hem in Nederland op de bus. Dus de volgende dag op de mat ook al zit je in de binnenlanden van Verwegistan. Tip: vergeet niet een lijst met postadressen mee te nemen.
  En het is echt superleuk dat je met je EOS je heuse eigen ansichtkaart kunt maken, dus stuur jezelf ook een exemplaar.


  • Groeten uit Drenthe donderdag 30 augustus 2018 13:56:50
   Geplaatst door: Wim de Groot
   Je wilde een kaart sturen vanuit Drenthe, zeg je? Het was helemaal leuk geweest als je even was langs gekomen bij ons in Emmen! We hebben tegenwoordig heel gezellige terrassen. Stuur je volgend jaar even een mail? Dan kijk ik of we thuis zijn. Voor nu: hartelijke groet uit Drenthe 😉 Wim

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Volgende camera?

Wat wordt je volgende camera?

Volgende lens?

Van welk merk wordt je volgende lens?

Laatste reacties

 • Meesterlijk
  08-05-2024 22:21
 • reactie op mijn eerste video film met de R7
  26-04-2024 16:09
 • Filmpje ziet er al heel mooi uit
  26-04-2024 10:38
 • Sluiter wordt niet gesloten bij uitschakelen?
  29-03-2024 13:33
 • M modes
  26-12-2023 13:31

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.