Pieter Dhaeze

 • Blog-'angst' geplaatst op maandag 25 november 2019 09:51:15 door pjcdhaeze

  Het is al een tijdje geleden dat ik een blogje geschreven heb. Niet omdat ik het daarvoor te druk had of dat er niet belangwekkends te vertellen is. Nee, de absentie is vooral te wijten aan de aard van de onderwerpen waarover ik mijn licht zou willen laten schijnen. Die onderwerpen liggen soms nogal gevoelig en zijn al snel aanleiding voor zwart-wit-‘discussies’ en het toeschuiven van de ‘Zwarte Piet’. Alleen al de vorige zin heeft anno 2019 zoveel lading, dat ik twijfel of ik dit zo had kunnen formuleren. Je moet tegenwoordig heel erg oppassen waarover je schrijft en dat zorgt bij mij dus voor een soort blog-‘angst’. Want ik schrijf blogs om te inspireren, maar niet om bewust te provoceren en daarmee zoveel mogelijk clicks te krijgen.

  Het probleem met onderstaande onderwerpen is niet zozeer de inhoud van die onderwerpen. Daarover kun je tijdens een feestje of visite prima onderling (met hoorbare intonatie en zichtbare lichaamstaal) van gedachten wisselen zonder dat dit tot wrijving leidt, maar dan moet die discussie niet op internet plaatsvinden. Dus geen anonieme reacties op de social media of op fora van blogsites, die dan vervolgens zonder context overgenomen worden door de nieuwsmedia, waardoor ‘elke mug een olifant’ wordt en iedereen met een eigen mening op zijn tenen gaat lopen.

  Dus ik ga het niet hebben over:
  • Handmatig belichten
  • Belichten op rechts
  • UV-filter
  • AF-ON knop
  • Lenskalibratie
  • Professionele foto
  • Fotografie en klimaat
  • Adobe-software
  • De macht van clicks en likes
  • ...... 

  In plaats van mijn hoofd te breken over ‘moeilijke’ blogs, ga ik daarom liever met de camera het veld in. Heerlijk mijn gedachten leegmaken en onbezorgd foto’s maken. Want we kunnen heel moeilijk doen over fotografie, maar gewoon lekker met je camera op pad, geeft je veel rust en energie. Heerlijk. En die blogs? Die komen vanzelf wel weer. 

  P.S.
  Onbezorgd foto’s maken is overigens ook al niet meer zo eenvoudig tegenwoordig. Ik heb de persoon op bovenstaande foto desgevraagd moeten laten zien dat hij/zij niet herkenbaar op de foto stond....


  • Ja je moet tegenwoordig nogal opletten maandag 25 november 2019 16:33:21
   Geplaatst door: Jan Boos
   Pieter, de blogs komen inderdaad vanzelf wel. Geniet van het buitenleven. Er is met jou fotografische ogen genoeg te zien wat de moeite waard is om op de gevoelige plaat vast te leggen. Jij vindt of ontdekt vast wel iets. Ik zou zeggen sukses.
  • Fotografie of eindeloze discussies over techniek? woensdag 11 december 2019 13:28:38
   Geplaatst door: Anko
   Heel vaak gaat het in fotogroepen, al of niet online, over de punten die je niet noemt. Ik lees en hoor heel vaak meningen over al deze punten. Waar gaat het dan nog om? Zijn onze fotospulletjes dan werkelijk niet goed? Helpen al die dingen mee om "betere" foto's te maken? Vaak gaat het niet meer over fotografie. En dat is wel waar ik me graag meer in wil verdiepen. Deze blog spoort mij weer aan om weer te gaan genieten van fotografie.

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Volgende camera?

Wat wordt je volgende camera?

Volgende lens?

Van welk merk wordt je volgende lens?

Laatste reacties

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.