Pieter Dhaeze

 • Gelukkig hebben we de foto’s nog geplaatst op maandag 10 juni 2013 12:41:21 door pjcdhaeze

  Heb jij een hond? Of een ander huisdier? Leuk, toch? Er komt echter altijd een moment van afscheid en vorige week heeft dat - na 11 jaar trouwe dienst - bij onze Maltezer Joy plaatsgevonden. Operatie en medicatie konden een kwaadaardig tumor niet de baas en op 7 juni moesten we hem laten inslapen.

  Wat rest zijn een lege mand, zijn knuffel en riem en natuurlijk de prachtige herinneringen. Maar ook hebben we nog een grote collectie foto’s, want sinds 2002 is hij steeds een trouw model geweest. Soms als onderdeel van het gezin, maar ook vaak voor een persoonlijke portretfoto. Dan zette ik hem even op een stoel of tafel of kwam als een soort paparazzo op mijn buik met mijn camera voor zijn neus liggen. In alle gevallen zag je hem dan denken: ‘daar heb je hem weer met die rare kijkdoos’ en uit zijn lichaamstaal sprak de nodige gene en onbehagen. Toch liet hij zich altijd geduldig portretteren en ging op commando zitten of liggen en keek op verzoek braaf in de lens.

  Bij het zien van zijn foto’s komen veel goede herinneringen weer terug. En hoewel een selectie voor een fotoboek een emotionele aangelegenheid is, is het toch heel bevredigend en tevens geruststellend dat we steeds de moeite genomen hebben foto’s te maken van Joy en die dan ook systematisch in het archief hebben opgenomen.

  En dat is dan ook de voor de hand liggende moraal van dit verhaal: maak foto’s van alles wat je dierbaar is en bewaar ze goed, want als het moment van afscheid gekomen is, dan kun je altijd nog zeggen ‘gelukkig hebben we de foto’s nog’.

   

  Joy, we zullen je missen.


  • Herinneringen vrijdag 12 juli 2013 19:30:37
   Geplaatst door: Marjolein Kramer
   Hoi Pieter, Ik lees hier voor het eerst je blogs en tranen schieten meteen in mijn ogen. Mijn oudste hond (6,5 jaar) heeft ook een kwaadaardige tumor en we weten dat we, ondanks de bestraling die ze heeft ondergaan, over niet al te lange tijd afscheid van haar moeten nemen. En wat ben ik blij dat ik zoveel gefotografeerd heb en dat ik cd's vol met foto's van haar heb. Van pup tot nu en ik ga mijn verzameling zeker aanvullen in de tijd die haar nog rest. Dierbare herinneringen van een trouw maatje. Sterkte met het gemis! Groetjes, Marjolein Kramer
  • Dank dinsdag 16 juli 2013 11:11:40
   Geplaatst door: EOSziner
   Hi Marjolein, Dank voor je reactie en medeleven. Zijn fotoboek ligt bij ons op het dressoir en elke keer als ik er voorbij loop en de coverfoto zie, denk ik met plezier terug aan de fijne tijd die we met hem hebben mogen beleven. Voor mij een extra reden om alles wat me dierbaar is bij elke gelegenheid te fotograferen!
  • Foto dierbaren donderdag 22 mei 2014 14:45:01
   Geplaatst door: Anita
   Om die reden maak ik portretseries van kankerpatienten in een inloophuis als vrijwilliger. Heel dankbaar werk!

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Volgende camera?

Wat wordt je volgende camera?

Volgende lens?

Van welk merk wordt je volgende lens?

Laatste reacties

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.