Pieter Dhaeze

 • Geen paas-ei geplaatst op woensdag 16 april 2014 11:22:02 door pjcdhaeze

  Ik moet mijn ei kwijt. En zo rond Pasen lijkt dat geen probleem, maar het is echter geen paasei en ik zit er al jaren op te broeden. Hoogste tijd voor deze ontboezeming*.

  Kijk je wel eens televisie? Ongetwijfeld. En als je even goed zoekt, is er voor ieder wat wils: amusement, sport, eten, adventure, actie, films, science, politiek, gezondheid, life-style, real-life, soap, comedy, muziek. Noem maar op. Helaas is dat niet helemaal waar. Want als je als vrijetijdsfotograaf één keer per week een uurtje op de bank onderuitgezakt wil genieten van een leuk programma over alles wat met foto's te maken heeft, dan kun je 24/7 zappen van 1 tot 999 zonder maar iets over foto's (of video) tegen te komen.

  Natuurlijk zeg je nu meteen: Fotostudio de Jong of America Next Top Model!!! Dat zijn toch programma's waar fotografie een rol in speelt? Klopt helemaal, maar bijna alleen in situaties die voor de 'simpele kiekjesmaker' een ver-van-mijn-bed-show zijn. Bijzondere camera's, bijzondere concepten, bijzondere technieken, bijzondere locaties, bijzondere modellen, bijzondere fotografen. Alles moet bijzonder zijn en lijkt fotografie tot een soort 'hogere wiskunde' te willen verheffen. Het mag zeker niet te gemakkelijk of leuk zijn.
  Voor 90% van de consument die foto's maken (met smartphone tot systeemcamera) hoeft fotografie echter helemaal niet moeilijk te zijn. Integendeel. Kijk-Klik-Klaar. Gewoon snel - zonder moeilijke gereedschappen, instellingen en handelingen - leuke momenten en mooie onderwerpen vastleggen, om die vervolgens te delen met familie en vrienden over de hele wereld.

  Format
  Ik wil dus een leuk en 'doe-maar-gewoon' amusementsprogramma op televisie over het maken, delen en beleven van foto's. Gewoon om van te genieten op de bank en om geïnspireerd door te raken. Met als 'collateral advantage', dat je ook (on)bewust betere foto's gaat maken, zonder dat het een Teleac-cursus wordt. Stel je een format voor wat een mixture is van 'Eigen Huis & Tuin', 'Camping Life' en een beetje (aanvulling 18/4) 'Sterren Springen'. Als je met deze mix in gedachten even brainstormt, dan kom al je snel tot veel leuke en aansprekende programma-items. Pro's, bn-ers en kijkers ontmoeten elkaar en doen samen leuke dingen, waarbij ze foto's (en video) gebruiken om hun persoonlijke beleving én belevenissen over te brengen op hun sociale omgeving en om herinneringen vast te leggen voor het nageslacht. Van het regelen van een familiereünie voor een uniek groepsportret of het bezoeken van een fotogenieke locatie, via het 'beheren en aanpassen' van foto's tot het cadeau geven van een fotoboek of het bestellen van een plexiglas in de woonkamer.

  Met als bijkomende bedoeling dat de kijker onder het motto 'goed voorbeeld, doet goed volgen' voortaan automatisch het hoofdonderwerp iets uit het midden van het kader zet, kijkt of de horizon recht staat, de flitser uitzet in een voetbalstadion, op de relatie tussen hoofdonderwerp en achtergrond let of weet hoe hij een macrofoto kan maken. Zodat spelenderwijs de kiekjes die hij/zij nu maakt net zo mooi worden als de foto's die hij op televisie ziet. En zodat hij/zij iets met zijn foto gaat 'doen'.

  Hulp
  Waarom deel ik dit idee met mijn lezers? Omdat ik allereerst wil weten of die mijn 'behoefte' ook hebben. Want als ik een schreeuwende in de woestijn ben, dan moet ik in zo'n TV-programma geen verdere energie stoppen. Doe dus mee aan de enquête naast deze blog en laat me weten wat jij vindt.
  Mocht meer dan driekwart van de respondenten daadwerkelijk een dergelijk infotain-amusementsprogramma over foto (en video) op televisie willen, dan heb ik vervolgens ook nog de hulp van mijn lezers nodig om binnen te komen in Hilversum. Want al een paar jaar sta ik daar met dit idee voor gesloten deuren en er moet toch ergens iemand zijn die de weg weet in omroepland. Ik kom graag langs. Mail me! Niet om mijn ei te vergulden (want geld is niet de drijfveer), maar gewoon om het ei op 'de buis' te krijgen. Want ons leven met foto's is leuk en daar mogen we elk moment van de dag van genieten. Ook op televisie.

  Pieter Dhaeze

  *blog op persoonlijke titel.


  • ''Ik zeg doen'' donderdag 17 april 2014 09:57:15
   Geplaatst door: Janet
   Ontzettend goed idee. Ik wilde me een keer aansluiten bij een fotoclub maar iedereen was zo druk met interessant doen dat ik me gelijk heb bedacht. Het lijkt me leuk om bv. portret fotografie te behandelen en dan de kijkers foto's in te laten sturen. En dan de sterke of zwakke punten aan te geven, daar leer je ontzettend veel van.
  • Fotograaf/filmer dslr/Blackmagic camera donderdag 17 april 2014 10:14:25
   Geplaatst door: wim hendriks
   Ha Pieter, Ik geloof dat ik met je al jaren geleden erover ben begonnen. De buitenlandse sites (Amerikaanse en Engels taligen) zijn je reeds jaren voor, maar niettemin een goed initiatief, een advies, hou het breed...en doe alsjeblief niet aan primeurtjes,die zijn er al genoeg.
  • Zou perfect zijn donderdag 17 april 2014 10:22:37
   Geplaatst door: Rob
   Vind het een prima idee, er is al genoeg blabla en geklus met steigerhout op de tv. Er zijn heel veel mensen die fotograferen en er ook iets leuks mee willen doen. Vaak echter sluiten fotoclubs niet aan bij de mogelijke tijden en interesses van de adspirant cursist, en, zoals Janet al schreef, soms veel "te interessant doenerige mensen" M.a.w. een fotoprogramma zou m.i. een gat kunnen vullen.. doen dus !!
  • MEEDOEN!!!! donderdag 17 april 2014 10:33:28
   Geplaatst door: Roelie van der Meer
   Ik zou het geweldig vinden als je dat voor elkaar krijgt. Heerlijk, en goed fotoprogramma, vol ideeën, voorbeelden en allerlei ander interessante fotozaken. Ik zeg : DOEN!!!!
  • Het is een MUST ! donderdag 17 april 2014 10:43:42
   Geplaatst door: Rashmideva Veldhuizen
   Hoi Pieter, in deze tijd zijn fotocamera's voor bijna iedereen gemeengoed. Een zeer grote groep mensen hebben een smart Phone, een compact- of een (semi-)professionele camera binnen handbereik. Onder die grote groep bevindt zich een héééle grote groep die lid is van een omroep. Aha...díe omroep moet deze mensen als VIP behandelen en ze geven waar ze al jaren recht op hebben: een prachtig tv programma over alle facetten van onze hobby: fotografie ! En dat op een schappelijke tijd, zo dat ook jongeren kunnen meegenieten van deze mooie tak van 'sport' DUS: helemaal met jou eens. Succes !! Rashmideva www.rashmideva.nl
  • Strak plan. donderdag 17 april 2014 10:47:55
   Geplaatst door: Robert Vogels
   De insteek van zo'n programma kan behoorlijk divers zijn. Van basis t/m een goede foto met je telefoon. Lijkt mij ook super om diverse fotografen te volgen. Een ieder met zijn en ook vooral haar specialisme. Of zomaar een ' foto-gek' die al zijn/haar passie er in legt. Laagdrempelig houden! Doen Pieter. Succes
  • goed idee donderdag 17 april 2014 12:31:11
   Geplaatst door: valkenier
   maar het moet wel niveau hebben! je moet er iets van leren!! er is al genoeg tv met emotie als lading/doel. uitdaging moet erin aanwezig zijn.
  • fotoprogramma op TV. donderdag 17 april 2014 13:08:58
   Geplaatst door: J.M. Boos\alias John Statue
   Natuurlijk ben ik het volmondig eens dat er een programma over fotografie op TV moet komen. tenslotte zijn er ook woonprogramma's die je laten zien hoe je iets moet maken of juist niet moet maken. zelfs programma's over hoe je oude tweedehands auto's moet restaureren in het programma Wheeler Dealer. het moet in ieder geval een foto-TV-programma zijn waarin, voor niet alleen de beginnende fotograaf maar óók de gevorderde fotograaf, de vele facetten van de fotografie worden belicht en iedereen er met plezier naar kan kijken en wat van kan opsteken of leren. Pieter succes en hoop dat je idee doorgang mag krijgen. Jan Boos/alias John Statue
  • fotoprogramma donderdag 17 april 2014 13:36:35
   Geplaatst door: René Blom
   een fotoprogramma prima, maar in dit land wordt zo'n programma gepresenteerd door een zogenaamde bekende nederlander die zonder gehinderd door kennis maar wat aan blaat. Waak u voor de bekende nederlander en maak een goed programma
  • Zou geweldig zijn  donderdag 17 april 2014 15:08:22
   Geplaatst door: Marjo
   Doen zou ik zeggen geweldig
  • vol verwachting donderdag 17 april 2014 16:35:00
   Geplaatst door: Ria van der Ham
   Fantastisch idee maar, zoals al in een reactie vermeld wordt - het moet wel niveau hebben. Als ik lees over sterren springen e.d. gaan mijn haren wel een beetje overeind staan (leuk om te fotograferen!). Een serieus programma, dat uiteraard wel amusementswaarde mag hebben, maar vooral leermomenten. Gepresenteerd door jouzelf Pieter op het niveau van jouw boeken voor de (amateur) fotograaf. Het liefst ook op een niet commerciële zender. zodat kwaliteit gewaarborgd wordt. En, a.u.b. géén lollige bekende Nederlander! Pieter, hopelijk gaat het je lukken en ongetwijfeld zullen er veel kijkers blij mee zijn als het zover is. Succes
  • Bij MAX TV donderdag 17 april 2014 19:43:02
   Geplaatst door: Edwin
   Hoi Pieter, Bel de baas van MAX TV op voor je fotografie programma 's . Veel succes.
  • groot kijkerspotentiaal donderdag 17 april 2014 19:53:42
   Geplaatst door: Geert Hoppenbrouwers
   Er zijn in Nederland zéér veel mensen die fotograferen. De kans op een groot kijkerspotentiaal is zeker aanwezig. Zo'n programma kan leerzaam zijn én aantrekkelijk om te zien. Daarom de plannen zeker doorzetten !!
  • Beste idee ooit vrijdag 18 april 2014 06:22:36
   Geplaatst door: Teuni
   Het is een geweldig idee en ik zou zeggen... doorzetten! Het moet wel inhoud hebben zodat je er daadwerkelijk mee aan de slag kan. Wat theorie waar je niet om heen kan en daarnaast de praktijk hoe je op lokatie te werk gaat of gewoon in je achtertuin. Om te laten zien dat deze mooie hobby voor ieder toegankelijk is. Succes!
  • Graag vrijdag 18 april 2014 07:48:20
   Geplaatst door: Phia
   Heel graag alles waar een beginner mee worstelt zoals scherptediepte etc etc etc
  • Mee eens vrijdag 18 april 2014 14:08:43
   Geplaatst door: Monique Heemskerk
   Goed plan. Misschien mbv sponsors bij de fotografieverkoop. Voor een breed publiek want iedereen heeft periodes in zijn leven die ze vast willen leggen. Of je nou amateur bent of prof. Succes!
  • fotografie vrijdag 18 april 2014 18:01:20
   Geplaatst door: wilfrid
   Een loffelijk voornemen,zeker waar iedereen "loopt te kieken" tegenwoordig met de I phone . Misschien wil men wel iets beter dan "kieken" alleen. Aldoende leert men het betere werk,en groeit de belangstelling voor een camera. Goed voor handel en familie. Lijkt mij geknipt voor de omroep MAX van Slagter.
  • Foto en film programma vrijdag 18 april 2014 20:53:05
   Geplaatst door: Wicher Ezinga
   Een heel goed idee om een foto/film programma te maken voor de amateur/semi prof. Hoe je toestel te gebruiken en hoe te filmen met een spiegelreflex. Ook aandacht voor het bewerken van foto's en film. Zoals eerder geschreven door andere lijk me omroep Max daar inderdaad geknipt voor te zijn. Succes
  • Fotografie zaterdag 19 april 2014 11:52:04
   Geplaatst door: (Dhr) Hennie Baks
   Het is mijn grootste passie en schiet dan ook alles wat los en vast zit. Er zijn in het verleden wel Teleac-cursussen geweest, maar heden is er helemaal nies echt niets op het gebied van fotografie en filmen met een DSLR camera, ik vind het dan ook heel erg jammer dat daar niet een TV-zender echt op ingesprongen is. SUCCES . . .
  • Presentatie zaterdag 19 april 2014 12:29:09
   Geplaatst door: Bram Geene
   Inderdaad een goed idee, maar het zal afhangen van de degene die de presentatie voor zijn/haar rekening neemt. Zoals velen al aangaven er is zoveel blabla onder de mensen die denken de wijsheid in pacht te hebben wat betreft het fotograferen! Wij (Canon liefhebbers), mijn zoon, schoonzoon en zwager trekken er regelmatig samen op uit. Soms ook naar een workshop. Wij noemen dit kruisbestuiving! Suc6.
  • TV fotografie maandag 21 april 2014 16:50:54
   Geplaatst door: Jan Wallet
   Pieter, Een zeer goed idee. Ik zelf heb geen contacten in Hilversum om je binnen te laten komen. Wel vind ik het belangrijk dat je een visie hebt. Maar wij kunnen je wel hulp bieden om de brainstormen wat de inhoud van het programma kan zijn. Veel succes toegewenst.
  • TV-fotografie dinsdag 22 april 2014 14:09:23
   Geplaatst door: Henk Klooster
   Ik zou zeggen direct een programma maken met nieuwigheden, tips en trucs en natuurlijk veel foto's. Ik wens je veel succes binnen het o zo commerciële Hilversum.
  • Goed Idee dinsdag 22 april 2014 21:01:13
   Geplaatst door: Gonda
   Een heel goed idee..er zijn zoveel fotografen...voor elk wat wils! Hopelijk lukt het!
  • DOEN! vrijdag 25 april 2014 10:46:14
   Geplaatst door: Koos Roggeveld
   Wat zou dat geweldig zijn: regelmatig een programma over fotografie en bij behorende zaken. Mogelijkheden te over lijkt mij. Voor amateur als (semi) prof. Ik was onmiddellijk voor!
  • streaming vrijdag 2 mei 2014 07:09:11
   Geplaatst door: Geert
   Goed idee, maar het kan toch ook als streaming video via youtube ( ofzo) zoiets als Kelby ook doet. Is misschien goedkoper.
  • Bedankt zondag 4 mei 2014 08:46:37
   Geplaatst door: Pieter Dhaeze
   Ik ben blijkbaar niet de enige die een leuk programma over fotografie op televisie een goed idee vindt. Bedankt voor jullie leuke en nuttige reacties. Misschien dat het nog even duurt, maar we gaan zeker verder met het uitbroeden van dit 'programma-ei'.
  • Hulp nodig? donderdag 22 mei 2014 11:13:28
   Geplaatst door: Marlou Stam
   Hoi Pieter, Top idee! Er zijn zoveel mensen die fotograferen, inspiratie nodig hebben en nog veel willen leren, waaronder ik mezelf zeker schaar :-). Benader me gerust als je hulp nodig hebt.
  • TOP donderdag 22 mei 2014 11:18:08
   Geplaatst door: C.D.Oostinga
   Prima idee, ik mis informatieve programma's over fotografie. Onderwerpen genoeg lijkt mij.
  • goed idee donderdag 22 mei 2014 11:40:05
   Geplaatst door: Charley van Doorn
   Op tv5monde en Arte zijn regelmatig goede programma's over fotografie. Je moet het even in de gaten houden. Fotostudio de Jong is een loszand hapsnap programma, waar ik wel (soms tenenkrommend) naar kijk. Dus graag een TV programma over fotografie, maar dan wel van enig niveau en met wat verdieping.
  • Ik vindt dit een zeer goed idee. donderdag 22 mei 2014 12:27:32
   Geplaatst door: Gerwin
   Ik maak regelmatig foto's die dan ook wel lukken maar een beetje meer achtergrond en tips is nooit weg en als dat kan dmv een televisie programma helemaal top. Maar misschien is het idee van een youtube kanaal nog wel beter want dan kun je makkelijk terug grijpen op een thema.
  • Doen donderdag 22 mei 2014 12:29:16
   Geplaatst door: H.C. Hijwegen
   Er zijn legio programma's over koken en bakken. Tijd voor fotografie!.
  • Foto programma op TV donderdag 22 mei 2014 12:42:34
   Geplaatst door: R.Bosch
   Geweldig idee om dit op de TV te laten zien, duizenden mensen zouden er vast erg blij mee zijn. Wie heeft er nu geen camera,mobiel, ect Doen, doen ,doen .
  • Graag donderdag 22 mei 2014 12:45:39
   Geplaatst door: Roy
   Dat zou een reden zijn om mijn tv een keer aan te zetten.
  • Fotografie op TV donderdag 22 mei 2014 13:17:48
   Geplaatst door: Luc Sintobin
   de kookprogramma's zijn we meer dan beu. het is HOOG tijd dat er vernieuwing komt.
  • Hoog tijd donderdag 22 mei 2014 14:40:05
   Geplaatst door: Anita
   Hoog tijd vo or fotografieprogramma, maar niet in de sfeer van sterren springen e.d. Daar hebben we al meer dan genoeg van, graag een mooi veelzijdig programma met niveau en beschaving.ook al die mooie inhoudsloze prsentatrices vermijden, maar bekwame fotografen graag! Succes
  • Fotograferen doe je vooral voor je plezier. donderdag 22 mei 2014 15:12:23
   Geplaatst door: Wim Zondervan
   Wow, wat een geweldig idee!! Vanaf 2009 maak ik foto's van modellen, artiesten, theater foto's, acteurs, natuur, dieren, kinderen, enz. Heb een Canon camera maak merk dat er veel strijd is tussen Nikon en canon gebruikers een tc programma als dit zou een brug kunnen slaan tussen deze 2 groepen want zelf vind ik deze strijd nergens op slaan. Gaat tenslotte dat je het leuk vind en dat je zelf tevreden bent met de apparatuur die je gebruikt. Zelf leg ik de lat voor mezelf vrij hoog en ik vraag me al een tijd af wat ik met mijn foto talent evt. kan bereiken. Hoe kom je aan de juiste personen die je verder kunnen helpen? En kan iemand mij zeggen of echt talent heb? Hierop Internet doe ik vaak mee aan foto besprekingen en denk dat dit ook heel goed op tv zou kunnen. En leert de kijker op wat voor verschillende manieren je naar foto's kan kijken. En dit inspireert anderen ook weer. wat ik ook heel belangrijk vind is dat de drempel laag moet zijn. Dus dat het programma ook wat te bieden heeft voor bv. personen met een compact camera. En dat dit programma stimuleert om mooie en goede foto's te maken d.m.v. ideeën die je d.m.v. het programma op kan doen.
  • Wat een goed idee! donderdag 22 mei 2014 16:01:26
   Geplaatst door: Ineke
   Wat zou het fijn zijn om een tv programma over het maken van foto 's , over het "anders" leren kijken en over wat maakt een goede foto nu een goede foto te hebben! Zou het een idee zijn om fotografen uit te nodigen die vertellen hoe zij te werk gaan! Succes met het uitwerken van je plannen. Ik hoop echt dat het je gaat lukken!
  • Als het zou kunnen graag !! donderdag 22 mei 2014 18:11:09
   Geplaatst door: R.C.A. Hemelsoet
   Het zou geweldig zijn als er aandacht voor fotografie programma`s op tv zouden komen. Het zou b.v. mooi zijn als elk onderdeel van het fotograferen eens goed onder de loep wordt genomen in een tv programma, en hoe je de beste en mooiste foto`s zou kunnen verkrijgen. Ik zeg strak plan, en succes.
  • Spetterend idee donderdag 22 mei 2014 19:32:46
   Geplaatst door: Frans Maijs
   Is een zeer goed idee. Een gebrek op de TV. Het zou veel mensen over de brug trekken.
  • Maar dan wel op de publieke omroep donderdag 22 mei 2014 20:13:09
   Geplaatst door: Donald Willemsen
   Pieter, ik ben het met je eens dat er een tv-programma moet komen over (digitale) fotografie. Teleac heeft lang geleden al eens een meerdelige cursus gegeven op tv. Er is naar mijn mening zeer zeker een grote behoefte aan een programma over fotografie ter lering ende vermaeck. Ik pleit er dan wel voor dat dit programma dan uitgezonden wordt door een publieke omroep op de zenders Ned 1, 2 of 3 zodat het programma ook door Vlamingen kan worden gezien. Volgens mij kun je een boeiende reeks programma's over fotografie maken met onderwerpen als hard- en software, fotojournalistiek, architectuur-, sport-, model-, glamour-, naakt-, mode-, natuur-, landschap-, reclame-, portret-, macrofotografie enz. enz. Ook de digitale doka mag niet ontbreken in zo'n reeks. Ik wil wel meedenken over een dergelijke reeks programma's.
  • De amateur fotografie op een hoger niveau donderdag 22 mei 2014 20:35:36
   Geplaatst door: André Forman
   Het een perfect idee om een programma te maken over fotografie. Als het een opbouwende insteek heeft met eventuele opdrachten die men in kan sturen dan zal het voor een groot aantal hobby fotograven heel leerzaam zijn. Vroeger was er een computer cursus op TV, laten we nu een fotografie cursus maken. Wat het ook wordt het lijkt mij een fantastisch idee. Super laat maar komen.
  • Tijd voor echte ontdekking vrijdag 23 mei 2014 05:36:09
   Geplaatst door: Joost Rietveldt
   Het is het apparaat dat het meest verkocht wordt. Iedereen maar dan ook iedereen heeft wel een apparaat dat kan fotograveren. Heel veel hebben echter geen flauw benul hoe het echt werkt en wat je er mee kan doen. Zet een echt duidelijk programma op en velen zullen ontdekken wat je met een FOTOTOESTEL in welke vorm ook kunt doen. Mag voor mij desnoods op RTL/SBS en dan de reclame:fotografie.
  • Geweldig idee.  vrijdag 23 mei 2014 06:00:27
   Geplaatst door: Joanneke
   Je koopt wel regelmatig een fotografie tijdschrift om wat extra bij te leren. Maar wat zou een programma op televisie geweldig zijn.
  • Doorgaan met dit initiatief. vrijdag 23 mei 2014 18:26:04
   Geplaatst door: Piet van Schendel
   Kijken naar en leren van anderen.
  • geen kans. zaterdag 24 mei 2014 13:09:33
   Geplaatst door: Theo van Vliet
   Niet dat ik negatief wil zijn maar ik denk dat er genoeg op internet is te vinden over welk onderdeel van fotografie dan ook. vaak gaan dan de programaas op tv over sluikreclame om geld in het laatje te krijgen. kijk maar naar eigen huis en tuin of campinglijf bv.daar wordt ik ook niet vrolijk van . dus als het wel een aanvulling zal zijn op tv ben ik benieuwd hoe het in elkaar zal steken. toch veel succes toe gewenst.
  • DOEN! zaterdag 24 mei 2014 13:45:14
   Geplaatst door: Jannie Blom
   Beste Pieter, een prima initiatief, ik denk dat het een brede belangstelling kan hebben. Ik zie steeds vaker spiegelreflex camera's als ik ergens ben. Soms is men daar actief mee bezig, echter veel vaker staat die in de groene stand. Niets mis mee, maar wel jammer dat men er niet meer mee doet, of durft te doen. Dus ja, gewoon doen. Ik wil wel meedenken of doen.
  • Direct doen! zondag 25 mei 2014 20:31:22
   Geplaatst door: SuperGrover
   Als er op RTL7 een programma als VisTV kan bestaan dan moet fotografie zeker kunnen. Sacha de Boer inhuren die samen met jou het verhaal vertelt is ook alweer " meer voor mannen"
  • Gaaf idee: doen! maandag 26 mei 2014 11:25:14
   Geplaatst door: Bert Loedeman
   Leuk hoor, een toegankelijk programma dat de gemiddelde fotokwaliteit potentieel kan opkrikken. 't Zou natuurlijk extra leuk zijn als er voor de semi-pro ook een onderdeeltje kan komen, zoals bijv. onderwerpen als 1e- of 2e-gordijn-flitsen, creatief gebruik van filters, stops onder- of overbelichten, etc. etc..
  • Inspiratie voor oud en jong, ook met compactcamera maandag 26 mei 2014 14:31:19
   Geplaatst door: Annie van Bokhoven
   Al jaren lid van een fotoclub. Begonnen met analoge spiegelreflexcamera. Nu bezig met 2e uitgebreide compactcamera. Wil geen spiegelreflex. Laat me op allerlei manieren inspireren. Ook tv zou geweldig zijn. Misschien dat daardoor ook meer jongeren bij fotoclubs gaan. Lijkt me leuk om ze in zo'n programma mee te stimuleren om te gaan fotograferen en om anderen hun foto's op 'n hoger niveau te krijgen. Zeker bijvoorbeeld de vele ouderen, die de komende jaren zonder hobby thuis komen te zitten. Ik krijg nu al regelmatig vragen om uitleg van het gebruik van camera's. Succes! Ik hoop, dat 't je lukt Pieter!
  • Met GRAAG ook de GESCHIEDENIS over de FOTOGRAFIE ! dinsdag 27 mei 2014 21:47:10
   Geplaatst door: Gerda
   Met een reeks van zeer goede fotografen . En niet te vergeten de Techniek , enz , enz, enz , Onderwerpen zat ! en hoeveel mensen hangen dan aan de buis ........... Succes Pieter , ik hoop zo dat dat je lukt !
  • Met GRAAG ook de GESCHIEDENIS over de FOTOGRAFIE ! dinsdag 27 mei 2014 21:48:00
   Geplaatst door: Gerda
   Met een reeks van zeer goede fotografen . En niet te vergeten de Techniek , enz , enz, enz , Onderwerpen zat ! en hoeveel mensen hangen dan aan de buis ........... Succes Pieter , ik hoop zo dat dat je lukt !
  • Dat zou geweldig zijn. woensdag 28 mei 2014 09:10:41
   Geplaatst door: Edith van Leeuwen
   Dat zou dan eens een avond zijn om thuis te blijven en van TV te genieten.
  • fotografie op TV woensdag 28 mei 2014 20:25:34
   Geplaatst door: Bert ten Brink
   Jarenlang is er een fotoclub van de omroep ge weest . Misschien is er contact te krijgen mer (ex) leden van deze club Denk bijvoorbeeld aan de fotoclubs in het Gooi te polsen of daar Nos medewerkers bij zitten die iets kunnen doen Ik denk bijv aan Sacha de Boer, presentatrice en fotograaf .Dan heb je ook een deskundig iemand succes
  • Om te leren ben je nooit te oud donderdag 5 juni 2014 15:59:07
   Geplaatst door: Gooitzen Monsma
   Ben sinds kort met pensioen, dus dan moet je wat anders om handen hebben. Een prachtige tijdvulling is fotografie, zo heb ik ontdekt. Wat ik ook ontdekt heb is dat er ontzettend veel valt te leren. Dus een tv-programma over fotografie is meer dan welkom.
  • Een serieus fotoprogramma  maandag 23 juni 2014 19:43:36
   Geplaatst door: Johan van Dam
   Hallo Pieter, Het zou geweldig zijn als je dit zou kunnen realiseren. Ik ben het met Edwin eens, probeer het eens bij MAX die nemen je serieus. Een wekelijks programma voor startende en gevorderde fotografen. Ik heb verschillende fotocursussen in de winter gedaan. Een opfrissing om bij te blijven in de fotografie is nooit verkeerd. De techniek gaat al zo snel. Ik wens je heel veel succes toe. Johan
  • Gewoon doen !! donderdag 3 juli 2014 10:56:47
   Geplaatst door: Josiane
   Dat zou geweldig zijn
  • Goed idee doen dus zou ik zeggen  vrijdag 4 juli 2014 10:05:55
   Geplaatst door: Jan
   Doen doormidel van video via youtube zoiets als Kelby ook doet.

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Volgende camera?

Wat wordt je volgende camera?

Volgende lens?

Van welk merk wordt je volgende lens?

Laatste reacties

 • Meesterlijk
  08-05-2024 22:21
 • reactie op mijn eerste video film met de R7
  26-04-2024 16:09
 • Filmpje ziet er al heel mooi uit
  26-04-2024 10:38
 • Sluiter wordt niet gesloten bij uitschakelen?
  29-03-2024 13:33
 • M modes
  26-12-2023 13:31

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.