Pieter Dhaeze

 • Verhuizing EOSzine geplaatst op dinsdag 1 februari 2022 13:28:20 door pjcdhaeze

  Normaal gesproken deel ik geen persoonlijke zaken via mijn blogs op EOSzine, maar soms zijn werk en privé onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus bij deze daarom een beperkte ‘kijkje in de keuken’ van de verhuizing van EOSzine.

  In tegenstelling tot de verwachtingen is de verhuizing van EOSzine geen upgrade naar een groter, nieuwer en moderner pand, maar doen mijn vrouw en ik (de redactie) als 60+ers een stapje terug in werk en in ruimte. Mijn studio, die ik vroeger veelvuldig gebruikte voor opdrachten en workshops, heb ik ingeleverd in onze nieuwe woning. De meeste van de artikelen voor EOSzine kan ik namelijk uitvoeren in een kantoor met twee werkplekken en een opnametafel voor productfotografie en video-opnames. De meeste studio-accessoires zijn verkocht en met één goede flitsset kan ik nu nog leuke portretten voor familie en vrienden schieten. De meeste ruimte wordt nog ingenomen door mijn prachtige en dierbare PRO-2000 printer van Canon. Want mooie foto’s verdienen het om op groter formaat mooi afgedrukt te worden. Toch?

  Over het algemeen zul je als lezer dus niet veel merken van de fysieke verhuizing van EOSzine. De testfoto’s blijf ik maken van dezelfde testcase. En mijn model ‘Dolly’ staat nog steeds geduldig in de hoek van het kantoor te wachten tot ik haar hulp nodig heb.
  Alleen de praktijkfoto’s die ik maak om camera’s en lenzen te testen zullen veranderen, want behalve werkruimte is ook onze woonomgeving veranderd. Geen ganzen, maar zwanen. Geen drukke straten, maar buitengebied. Minder urban, meer natuur.

  Hopelijk zijn we in de loop van maart weer helemaal ‘up and running’, zodat de frequentie van de artikelen en video’s weer op het oude peil komt. Tot die tijd graag nog even geduld, want bij een verhuizing komen toch ook altijd kleine onvoorziene zaken kijken die in orde gemaakt moeten worden.


  • Gefeliciteerd! dinsdag 1 februari 2022 22:55:23
   Geplaatst door: Jan Paul
   Gefeliciteerd met de verhuizing, en fijn dat jullie toch nog doorgaan met Eoszine. Veel plezier in het buitengebied :-).
  • Een nieuw thuis woensdag 2 februari 2022 09:05:49
   Geplaatst door: Donald
   Ik sluit me aan bij Jan Paul. Ik vind het een logische keuze om wat kleiner te gaan wonen als je ouder wordt. Dat betekent een gezonde blik op de toekomst. Ouderdom komt (vaak) met gebreken en daar kan je maar beter rekening mee houden. Zo kan je langer in je huis blijven wonen. Dan ook nog eens dichter bij de natuur, dan kan je genieten op je ouwe dag. Maar blijf actief Pieter. Ga niet achter de geraniums zitten. Ik wens jou en jouw echtgenote veel succes en vooral veel plezier in jullie nieuwe thuis.
  • Veel woonplezier.... woensdag 2 februari 2022 10:38:03
   Geplaatst door: Patrick
   ......en leefgenot in en om jullie nieuwe huis.
  • Verhuisd  woensdag 2 februari 2022 10:45:50
   Geplaatst door: Ria van Middelaar
   Heel veel geluk en woonplezier op jullie nieuw stekkie!!!
  • veel woonplezier woensdag 2 februari 2022 17:47:06
   Geplaatst door: Peter van der Schans
   goed bezig geweest Pieter! veel geluk en woonplezier in het buiten!
  • Bedankt! woensdag 2 februari 2022 18:16:17
   Geplaatst door: Pieter Dhaeze
   Heel erg bedankt voor de goede wensen en de interesse. En we gaan nog gewoon door met EOSzine. Die geraniums zijn nog niet in zicht ;-)
  • Veel plezier en geluk woensdag 2 februari 2022 20:09:27
   Geplaatst door: Anko Zwerver
   Ik wens jullie heel veel plezier en geluk toe in jullie nieuw stekkie! En je vorige printer is mij dierbaar en maakt ook de mooiste afdrukken!
  • Nieuwe fase vrijdag 4 februari 2022 09:01:52
   Geplaatst door: Nicole
   Heel veel suc6 met alles. Wat fijn dat jullie kunnen genieten van een nieuwe levensfase en omgeving. Met veel,plezier blijf ik bij eoszine lezen, leren. Gr. Nicole
  • gefeliciteerd met de genomen stappen. zondag 6 februari 2022 16:32:56
   Geplaatst door: Tonny Koornneef
   Leuk om je zo voor te stellen. Ik woon ook in de gildelaar nr, 21 reeds 15 jaar .Ik hoop dat het jullie zal bevallen in Teteringen. Wij vinden het een gezellig dorp. Veel woonplezier. Tonny Koornneef.
  • Gefeliciteerd! woensdag 9 februari 2022 10:17:05
   Geplaatst door: Annette
   Wat een grote maar mooie stap! Geweldig dat je toch met je passie bezig blijft en ons wil blijven helpen met je superpraktische en duidelijke uitleg en filmpjes ! Veel plezier in je nieuwe woon/werkomgeving. Hartelijke groet, Annette
  • Welkom woensdag 9 februari 2022 15:07:03
   Geplaatst door: Netty Brouwers
   Welkom in de Gildelaar. Ik ben import en heb me vanaf het begin , nu 16 jaar geleden, hier thuis gevoeld. Gaat met jullie ook vast gebeuren. Tot een keer ziens. Netty Brouwers
  • Goeie Keuze donderdag 10 februari 2022 15:07:51
   Geplaatst door: Alex Wyckmans
   De juiste keuze Pieter. Genieten van de dagen die nog gaan komen op een kwalitatieve manier en niet op een kwantitatieve manier. Ik ben ervan overtuigd dat in jouw geval "less" niet betekend dat jouw gekende kwaliteit er gaat onder lijden, integendeel denk ik. En daar ben ik van overtuigd. Groeten uit België.
  • Bedankt voor alle goed wensen  dinsdag 1 maart 2022 18:08:50
   Geplaatst door: Pieter
   Ontzettend leuk om al deze fijne reacties te lezen. Dé reden om gewoon door te gaan met EOSzine. Iedereen bedankt en succes met jullie fotografie.

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Volgende camera?

Wat wordt je volgende camera?

Volgende lens?

Van welk merk wordt je volgende lens?

Laatste reacties

 • Meesterlijk
  08-05-2024 22:21
 • reactie op mijn eerste video film met de R7
  26-04-2024 16:09
 • Filmpje ziet er al heel mooi uit
  26-04-2024 10:38
 • Sluiter wordt niet gesloten bij uitschakelen?
  29-03-2024 13:33
 • M modes
  26-12-2023 13:31

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.