Pieter Dhaeze

 • Droomcamera geplaatst op donderdag 4 september 2014 07:22:35 door pjcdhaeze

  Met de Photokina op komst draaien de geruchtenmachines in de wereld van fotografie weer op volle toeren. Daar lig ik niet wakker van, want je hebt er toch geen invloed op. Desalniettemin doet zo'n evenement me wel even wegdromen met de vraag: als ik zelf een camera en lens mocht samenstellen, wat zou dat dan zijn?

  De ideale 'droomcamera' zal nooit bestaan, maar als ik dan toch zou mogen kiezen, dan zou het een samensmelting zijn van de EOS 6D en EOS 70D. Geen revolutionaite technieken dus, maar gewoon een betaalbare DSLR met volbeeldsensor met dual pixels en Wifi, GPS, opklapflitser, variangle lcd-scherm met aanraakfunctionaliteit. Simpel toch. Daar hoeven ze niets nieuws voor uit te vinden.

  Ook bestaat er geen perfecte lens, maar persoonlijk mis ik een goede walk-around lens voor volbeeld. De huidige EF 28-300mm is een waanzinnige lens, maar toch eigenlijk iets te groot en te zwaar om een hele dag mee rond te lopen. Ik zou daarom graag een EF 24-200mm 1:3.5-5.6 IS STM Macro op bovenstaande camera willen 'schroeven'. Voor elke dag fotografie én video ben je dan helemaal voorzien met slechts één lens!

  Genoeg gedroomd! Terug naar de realiteit van alle dag met de vraag: 'hoe ziet jouw ideale camera en lens eruit?'


  • Mijn volgende camera zaterdag 20 september 2014 21:51:37
   Geplaatst door: Koos den Haan
   Ik ben het met Pieter eens, de functies van de 70D samen met de 6D, met als extra's, een tweede geheugen kaart, en een hoofdtelefoon aansluiting. Ik ga nu al sparen!
  • Canon EOS 70D Mark II ???? maandag 22 september 2014 20:28:43
   Geplaatst door: Jean van Doorselaer
   Pieter heeft hier enkele sterke punten aangehaald, de ideale camera zou dan best eens de EOS 70D Mark II kunnen worden. Probleem? Gaat Canon een 7D Mark II willen aanvullen met een 70D Mark II? Het is zeer de vraag, maar met mijn 60D ga ik niet eeuwig kunnen rondlopen, dus spaar ik nu ook al.
  • mijn droomcamera vrijdag 6 maart 2015 09:44:38
   Geplaatst door: John Statue
   Ja Pieter zoals jij de combinatie in het artikel beschrijft zou voor mij nog een éénmaal een reden zijn om over te stappen naar de "DROOMCAMERA" lijkt mij met die opties super. maar of die ooit komt?

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Volgende camera?

Wat wordt je volgende camera?

Volgende lens?

Van welk merk wordt je volgende lens?

Laatste reacties

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.