Nieuwe Canon camera's 2014-2

Pieter Dhaeze woensdag 12 februari 2014

Vandaag introduceert Canon een serie nieuwe camera’s en accessoires. Naast diverse PowerShots, waaronder een onderwatermodel, zijn vooral de EOS 1200D en de PowerShot G1 X mark II interessant. Deze laatste is de opvolger van de mark I-versie (PDF review: klik hier) en is als compactcamera onderscheidend door zijn grote beeldsensor van 18,7 bij 14mm.

Beide camera’s zullen we zo snel mogelijk bespreken en tot die tijd een spec-vergelijking van beide camera's met zijn naaste collega’s en het persbericht van Canon van alle producten.

 
   

"Amstelveen, 12 februari 2014 – Canon introduceert vandaag een fascinerende collectie van negen nieuwe modellen in de productassortimenten DSLR, digitale compactcamera's en accessoires. Elk van de modellen vormt een bewijs van Canon's ongeëvenaarde expertise op het gebied van imaging en weerspiegelt de strategische betrokkenheid van de onderneming om consumenten te helpen met de volgende stap van hun reis in de wereld van fotografie.

In de nieuwe collectie wordt het DSLR-assortiment vertegenwoordigd door de EOS 1200D. De camera wordt tegelijk geïntroduceerd met een nieuwe EOS Companion app; deze DSLR op instapniveau en smartphone app maken het voor iedereen gemakkelijk om de eerste stap in DSLR-fotografie te zetten. Vier nieuwe modellen maken vanaf nu deel uit van het PowerShot-assortiment: de PowerShot GI X Mark II biedt DSLR-prestaties in een compacte body; de PowerShot SX700 HS is Canon's dunste compactcamera ooit met 30x optische zoom; de robuuste en waterdichte PowerShot D30, en de laatste aanwinst binnen de PowerShot S-serie is de PowerShot S200. Drie nieuwe IXUS-modellen – de IXUS 155, IXUS 150 en IXUS 145 – stellen gebruikers in staat geheel in IXUS-stijl schitterende foto's te maken. De Macro Ring Lite MR-14EX II, een nieuwe flitser voor professionals en enthousiaste fotografen die zich richten op macrofotografie, maakt deze collectie compleet.

EOS 1200D – moeiteloos schitterende DSLR-fotografie
De EOS 1200D combineert Canon's toonaangevende imaging-systeem met een reeks intuïtieve, gebruiksvriendelijke bedieningsknoppen en automatische opnameprogramma's. De camera is ontworpen voor beginnende DSLR-fotografen en zorgt dat de opnamen altijd recht doen aan de herinneringen van het moment – ongeacht of de fotograaf veel of weinig ervaring heeft. De belangrijkste kenmerken zijn:

• Een nieuwe EOS Companion app en een gemakkelijk te navigeren Quick Start Guide. Beide zorgen dat gebruikers snel bekend raken met de bedieningsknoppen en functies van de camera, zodat ze vol vertrouwen de eerste stappen kunnen zetten bij het fotograferen van speciale momenten
• Een reeks gebruiksvriendelijke functies, zoals Scene Intelligent Auto, Video Snapshot en Creative Filters. Deze zorgen met één druk op de knop voor hoge kwaliteit foto's en video's

PowerShot G1 X Mark II – prestaties op DSLR-niveau, PowerShot formaat
De PowerShot G1 X Mark II is het nieuwe vlaggenschip onder de compactcamera's en de opvolger van de PowerShot G1 X. De camera levert de beste imaging-prestaties in een Canon-compactcamera tot nu toe. Met een beeldkwaliteit en het gebruiksgemak van een DSLR maar met de compacte vormgeving en functionaliteit van de uiterst succesvolle PowerShot G-serie, is deze camera de ideale aanvulling op elke professionele foto-uitrusting. De PowerShot G1 X Mark II is ontworpen op basis van feedback van fotografen en introduceert nieuwe mogelijkheden voor superieure prestaties en volledige controle over de opnamen:

• Een groot 1,5-type Canon CMOS-sensor geeft een geringe scherptediepte die vergelijkbaar is met een APS-C-formaat DSLR-sensor en maakt de camera ideaal voor portret- en macrofotografie met een professionele uitstraling
• Een nieuw, uiterst helder f/2.0-3.9 objectief dat zelfs bij maximale zoom een groot f/3.9 diafragma behoudt. Voor uitzonderlijk goede prestaties bij weinig omgevingslicht en de mogelijkheid om de scherptediepte te regelen
• De volledig aan te passen Dual Lens Control Rings maken het gemakkelijker en sneller om het gewenste fotoresultaat te behalen. De ergonomisch geplaatste Step- en Continous-ringen bieden stapsgewijs een optimale controle over parameters, zoals zoom, diafragma en sluitertijd
• Een verbeterd AiAF-systeem met 31 AF-punten (de PowerShot G1 X heeft er 9), vergroot de mogelijkheden van de camera om nauwkeurig op onderwerpen scherp te stellen wanneer foto's met geringe scherptediepte worden gemaakt

PowerShot SX700 HS – Canon's dunste camera ooit met 30x optische zoom
Door Canon's toonaangevende objectiefinnovaties te combineren met een perfect ontworpen 34,8 mm dunne body, is de PowerShot SX700 HS ideaal om speciale momenten vast te leggen met de kwaliteit die ze verdienen. Het hoogwaardige 25mm ultragroothoekobjectief biedt de flexibiliteit om uitgestrekte landschappen te fotograferen en de indrukwekkende brandpuntsafstand – 30x zoom – geeft daarnaast ook de vrijheid om in te zoomen op details in de verte.

PowerShot D30 – Fotografeer dieper onder water
De PowerShot D30 is ontworpen voor het avontuur en ideaal voor outdoor avonturiers. Het is 's werelds eerste waterdichte compactcamera1 waarmee tot op 25 meter diepte kan worden gefotografeerd. Zelfs onder condities met weinig licht zorgt de PowerShot D30 voor een superieure beeldkwaliteit en opvallend natuurlijke kleuren. De camera is schokbestendig bij vallen van een hoogte van 2 meter, vorstbestendig tot -10 °C en stofdicht. Daarmee is de PowerShot D30 perfect voor trektochten, bergbeklimmen en duikexpedities.

PowerShot S200 – deel creativiteit met een PowerShot die u overal mee naar toe kunt nemen
De PowerShot S200 past volledig in de gerenommeerde PowerShot S-serie. De camera heeft een modern, compact ontwerp en biedt iedereen die op zoek is naar de volgende stap in fotografie een groot aantal functies en snelle, gemakkelijke toegang tot handmatige instellingen. Een helder f/2.0 ultragroothoekobjectief zorgt in combinatie met een gevoelige 10,1 Megapixel CCD-sensor voor extra flexibiliteit om ook in moeilijke situaties creatieve opnamen te maken.

IXUS 155, IXUS 150 en IXUS 145 – afgestemd op je eigen stijl
De gerenommeerde IXUS-serie is uitgebreid met drie moderne, gebruiksvriendelijke camera's met een krachtige zoomfunctie. De IXUS 155 combineert Canon's DIGIC- beeldverwerking, 10x optische zoom en een 20 Megapixel sensor met de kenmerkende, stijlvolle IXUS-vormgeving en is daarmee de ideale camera voor foto's en movies van vrienden tijdens optredens of een avondje uit. De IXUS 150 en IXUS 145 zijn instapmodellen met elk een 16 Megapixel sensor en 8x optische zoom. Met hun gebruiksvriendelijke opnameprogramma's, creatieve filters en hoge beeldkwaliteit zijn ze ideaal voor beginnende fotografen.

Macro Ring Lite MR-14EX II – verlicht je macrowereld
De Macro Ring Lite MR-14EX II flitser is ontworpen voor DSLR-fotografen met een passie voor macrofotografie en biedt een ongekend hoge flexibiliteit om een breed scala aan onderwerpen te belichten en te fotograferen. Deze flitser is compatibel met het gehele Canon-assortiment EOS DSLR-camera's en geeft fotografen, met de volledig automatische E-TTL II-lichtmeting, nauwkeurige en consistente belichtingen."

Statief

Ben je in bezit van een statief?
En hoe vaak gebruik je dit statief?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.