Persbericht | Canon EOS 250D

door Persbericht Canon NL op donderdag 25 april 2019

Amstelveen, woensdag 10 april 2019 – Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van de Canon EOS 250D, ´s werelds lichtste DSLR-camera met een variangle-scherm. De EOS 250D is een leuke en gebruiksvriendelijke DSLR voor gezinnen die op zoek zijn naar een upgrade van smartphone-fotografie of een upgrade van hun huidige camera. De EOS 250D zit vol met de nieuwste technologieën en biedt gebruikers een indrukwekkende kennismaking met fotografie met verwisselbare lenzen. Dankzij het intuïtieve variangle-touchscreen neem je tevens eenvoudig vlogs op.

EOS250D_visual

Als opvolger van Canon’s meervoudig bekroonde EOS 200D beschikt de EOS 250D over een gebruikersinterface met ondersteuningsfunctie voor een eenvoudige bediening, een grote 24,1 Megapixel Dual Pixel CMOS APS-C-sensor, 4K-videocapaciteit, een supersnel en dynamisch autofocussysteem plus een uitstekende connectiviteit met slimme apparaten. Daarnaast is de camera uitgerust met DIGIC 8, Canon’s nieuwste beeldprocessor die veel van zijn functies aanstuurt en regelt waaronder 4K-videoregistratie, 4K time-lapse en 4K-beeldselectie uit 4K-video’s. En dat alles in een compacte, lichtgewicht body.

Met de Canon EOS 250D kan het hele gezin de belangrijkste familiegebeurtenissen vastleggen, waar en wanneer zij maar willen. De ondersteuningsfunctie van de gebruikersinterface maakt een eenvoudige bediening mogelijk – tips & tricks op het scherm zorgen ervoor dat iedereen het meeste uit de camera kan halen. Voor gebruikers is het ook gemakkelijk om hun ervaringen op een fantasievolle manier vast te leggen met behulp van de Canon Creatieve Assist-functie; een reeks aan beeldeffecten, filters en tools voor kleuraanpassing. Al deze mogelijkheden zijn vooraf te selecteren bij het kiezen van de juiste compositie van de opname of juist nadat de foto is gemaakt.

De Canon DIGIC 8-beeldprocessor ondersteunt diverse verbeteringen waar het gaat om de Live View-autofocusprecisie en Eye AF, Auto Lighting Optimizer, Digital Lens Optimizer en Highlight Tone Priority, en garandeert haarscherpe beelden met een hoge resolutie die direct vanaf de camera zijn te delen. De 24,1 Megapixel-sensor presteert goed in situaties met weinig omgevingslicht en maakt een geringe scherptediepte mogelijk waardoor familieportretten een fraaie achtergrond-onscherpte krijgen. De geavanceerde cameratechnologie in combinatie met het gebruiksgemak maakt van de EOS 250D de perfecte DSLR voor iedereen die bijzondere familiemomenten wil vastleggen, zodat daar nog generaties lang van kan worden genoten.

De EOS 250D is een camera voor elke gelegenheid. Het intuïtieve variangle-touchscreen maakt comfortabel fotograferen vanuit verschillende hoeken mogelijk, waardoor familie-selfies ieders aandacht trekken en ook vloggen eenvoudig is. De Canon Dual Pixel CMOS AF-technologie houdt iedereen scherp in beeld bij het vastleggen van foto’s of video’s via het touchscreen. Voor een klassieke opnamebeleving heeft de EOS 250D een optische zoeker en een snelle 9-punts AF, zodat familiemomenten met de juiste compositie haarscherp worden vastgelegd, precies zoals ze door iedereen werden ervaren. Wanneer foto’s en video’s klaar zijn om te worden gedeeld, maakt de EOS 250D met behulp van de gratis Canon Camera Connect-app voor iOS en Android moeiteloos contact met slimme apparaten via Bluetooth®1 en Wi-Fi2. Vanaf dat moment zijn foto’s en video-opnamen te downloaden naar een slim apparaat, kunnen ze worden bekeken en op social media worden geplaatst of worden gedeeld met vrienden en familie. Dankzij de Canon Camera Connect-app is het ook makkelijk om op afstand met een slim apparaat foto’s en videobeelden vast te leggen, ideaal voor groepsfoto’s met alle familieleden of het maken van een handsfree selfie. Met de functie Automatic Image Transfer kunnen opnamen automatisch worden verzonden zodra ze zijn gemaakt – zodat je zeker weet dat er altijd een veilige back-up is van dierbare herinneringen.

De EOS 250D is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, zwart, wit en zilver, en maakt deel uit van het Canon EOS-ecosysteem dat meer dan 80 lenzen, flitsers en accessoires van wereldklasse telt wat gebruikers die hun fotografie uitrusting uit willen breiden maximale keuze biedt. De creatieve en ondersteunende functies van de EOS 250D zorgen er in combinatie met de toonaangevende Canon-technologie voor dat de EOS 250D het hele gezin kan helpen met het vertellen van geweldige verhalen. Het vastleggen van de mooiste herinneringen was nog nooit zo eenvoudig.

Prijs en beschikbaarheid
De EOS 250D is vanaf nu te reserveren via de Canon-webshop en vanaf eind april 2019 verkrijgbaar bij officiële Canon-dealers. De EOS 250D heeft een verkoopadviesprijs van €559,99. De verkoopadviesprijs van de EOS 250D kit inclusief de EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM is €659,99.

Ga voor meer informatie of de dichtstbijzijnde Canon-dealer naar: www.canon.nl.

 Canon EOS 250D – de belangrijkste kenmerken:

  • 24,1 Megapixel APS-C-sensor en DIGIC 8-processor: voor een perfecte beeldkwaliteit, ook in omgevingen met weinig licht
  • Optische zoeker: alles zien zoals het werkelijk is – duidelijk en gemakkelijk
  • 4K-video: met een indrukwekkende resolutie
  • Dual Pixel CMOS AF: bij gebruik in de Live View modus gaat scherpstellen bij foto’s razendsnel en bij videobeelden ongekend vloeiend
  • Variangle- touchscreen: opnamen vanuit elke hoek plus camerabediening via het bekende touchscreen
  • Interface met gebruikersondersteuning helpt bij het leren werken met de camera: duidelijk hands-on advies dat helpt om altijd de gewenste opnamen te maken
  • Bluetooth en Wi-Fi: een permanente verbinding tussen camera en slim apparaat voor gemakkelijk, automatisch delen
  • Creative Assist: probeer nieuwe effecten en verbeter opnamen

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.