Canon SELPHY CP900

door Pieter Dhaeze op dinsdag 13 november 2012

Dit wordt misschien wel de kortste review van een printer die we ooit geschreven hebben. De SELPHY CP900 is namelijk het tweelingbroertje (of zusje) van de SELPHY CP810, die we drie maanden geleden onder de loep genomen hebben (klik hier). Het grote verschil is echter zijn draadloze aansturing, waarover in dit artikel meer informatie.

CP900: draadloze CP810
Zoals in de inleiding al aangegeven is, is de SELPHY CP900 identiek aan de CP810. En hoewel de CP900 pas tijdens de Photokina in september werd aangekondigd voor de Europese markt, werd hij in de Verenigde Staten en Japan al een paar maanden eerder gelijktijdig geïntroduceerd met de CP810. Destijds waren we redelijk teleurgesteld dat de CP900 niet naar Europa zou komen, want ons enige minderpuntje in de review van de CP810 was dat er geen draadloze connectie mogelijk was met smartphones en tablets. Juist voor deze apparaten is een SELPHY mobiele kaartprinter uitermate geschikt.

Nu de CP900 ook in Nederland verkrijgbaar is, is dat probleem dus letterlijk de wereld uit en krijgt deze printer met zijn draadloze Wifi-interface een veelheid aan extra gebruiksmogelijkheden. Je kunt de CP900 draadloos vanaf je desktop of notebook aansturen. Vanuit het hele huis, kantoor of studio kan iedereen in het netwerk nu eenvoudig zijn foto’s op standaardformaat afdrukken of op stickers of creditcardformaat. Iedereen die even wil printen zet gewoon tijdelijk het printertje even naast zijn computer.
De draadloze Wifi-verbinding opent ook mogelijkheden voor het afdrukken van telefoon of tablet. Dat kan voorlopig alleen nog maar van een iOS-apparaat van Apple, zoals de iPod, Iphone en iPad. Je zou daarvoor AirPrint kunnen gebruiken, maar Canon heeft een speciale app ontwikkeld om met meer controle te printen op deze SELPHY. Dit is Easy-Photo-Print (iEPP) en is te downloaden vanuit de App Store. Ook voor Android bestaat deze app (EPP), maar op moment van schrijven is deze nog niet geüpdate voor de SELPHY CP900. Naar verwachting gebeurt dat begin 2013.

Minderpuntjes
EOSzine zou EOSzine niet zijn als we niets meer te wensen over zouden hebben. Ook de SELPHY CP900 heeft wat ons betreft nog twee kleine verbeterpuntjes. Helaas is de CF-insteek komen vervallen en die willen we terug. Ook zouden we een SELPHY willen hebben met cloudprint, zoals tegenwoordig bij de nieuwe PIXMA’s het geval is. Dan kun je van overal ter wereld via je data-verbinding van je telefoon of tablet je foto’s thuis direct laten afdrukken. Leuk voor op vakantie, dan liggen de printjes al netjes op de printer als je thuiskomt of heeft oma ze al ingeplakt.

Het afdrukken vanaf een mobiel apparaat met behulp van EPP is kinderlijk eenvoudig. Maak een foto of download hem van Flickr, Facebook of een cloudopslag. Start EPP, zorg dat de CP900 is geselecteerd, kies papier, randloos ja/nee en tik op Print. Nog geen minuut later ligt de scherpe, duurzame afdruk in het opvangbakje van de CP900. Je zult misschien denken, wat moet ik met een afdruk, maar je zult merken dat het de beleving verhoogd en dat het verslavend werkt. Voordat je het weet, heb je zo een fotoalbum vol. Je moet ze alleen niet vergeten in te plakken.

Informatie
Type: Fotokaart printer dye-sub
Papier: 260 grams cassette
Snelheid: 47 sec. briefkaart
Interface: USB / WIFI / SD / MS / PictBridge / PC
   Alle specs
 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.