Enquête | Van DSLR naar EOS R-systeem

door Pieter Dhaeze op woensdag 12 mei 2021

Sinds de introductie van de EOS R in september 2018 stappen steeds meer EOS-fotografen met een spiegelreflexcamera (DSLR, EOS D-systeem) over naar een model in het nieuwe spiegelloze full-frame segment (MILC, EOS R-systeem). Zo werken we op de redactie naar volle tevredenheid met een EOS R6, hoewel ook onze DSLR’s hun diensten blijven bewijzen. Wij zijn na 2,5 jaar benieuwd waarom al redelijk veel EOSziners zijn overgestapt van DSLR naar MILC en naar hun ervaringen. Misschien wil jij dat ook wel weten. Dus tijd voor een enquête!
.

DSLR = Hybride
Nieuwere DSLR’s, zoals de EOS 850D, EOS 6D mark II en de EOS 90D (maar ook EOS 77D, EOS 80D, EOS 5D mark IV) zijn eigenlijk een soort hybride camera’s. Als je de optische oogzoeker gebruikt, dan is het een klassieke spiegelreflex. En zet je de camera op Live view, dan krijgt de camera de karakteristieken van een spiegelloze camera met zaken als gezichtsherkenning, groot AF-gebied en stillere sluiter. Ook heb je dan veel video-mogelijkheden. Dus overstappen naar een spiegelloze camera is geen noodzaak om mooie foto’s te kunnen blijven maken. Vaak voegt een andere lens meer toe aan je fotografie, dan een andere camera.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.