Poll Irista

door Pieter Dhaeze op dinsdag 31 maart 2015

We maken steeds meer foto's met steeds meer verschillende apparaten. En die slaan we steeds op andere locaties op: interne opslag, geheugenkaartje, externe harddisk, NAS, cloud. Ook delen we ze vanuit steeds meer platforms: Facebook, Flickr, Instagram, Twitter. Als je even niet oplet, is de chaos compleet.
Canon heeft daarom Irista gelanceerd om op één punt in de cloud je foto's op te slaan en vandaaruit te delen. Maar ken je Irista toch wel? En gebruik je het dan? Daarom de vraag:

Ken jij Irista? en gebruik je het dan?

Hierop hebben we 148 reacties gehad. Dat is een heel matige opkomst, maar niet geheel onverwacht. Normaal krijgen we ongeveer 4x zoveel reacties en dat zegt in dit verband dat 75% van de vrijetijdsfotografen niet echt iets heeft met gestructureerde cloudopslag. Dan vul je zo'n poll ook niet in.

poll_iristaVoor 90% van de respondenten is Irista blijkbaar geen interessant alternatief om foto's op te slaan. Voor een groot deel omdat ze het niet kennen en anderzijds omdat het blijkbaar niet aan de wensen voldoet.

En dat is jammer. Want hoewel we bij aanvang zelf ook redelijk sceptisch waren over het nut van weer een nieuwe clouddienst, kan Irista toch in zekere behoefte voldoen (klik hier)

Daarom hier toch de oproep om Irista een tweede kans te geven. De dienst is nog steeds in ontwikkeling, maar heeft toch al voldoende functionaliteit om het gratis uit te proberen. Gewoon doen!

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.