Poll JPEG/RAW-archief

door Pieter Dhaeze op maandag 18 mei 2015

Als je foto's maakt, dan sla je ze natuurlijk ook netjes en veilig op. Als RAW en/of JPEG. Maar wat als er met dat archief toch iets mis gaat en je bent al je foto's kwijt, hecht je dan de meeste waarde aan JPEG of aan RAW. Met een blogje (klik hier) hebben we onze lezers over dit Salomons-dilemma laten nadenken en gevraagd wat zij vinden. Derhalve de vraag:

'Welk archief is het belangrijkst? JPEG of RAW?'

340 Lezers hebben het Salomonsoordeel geveld en laten er geen twijfel over bestaan.

poll-jpeg-raw-archief

Met onze blog hebben we ze niet op andere gedachten kunnen brengen. Want iedere serieuze vrijetijdsfotograaf antwoord meteen spontaan "RAW is het belangrijkst" en ondanks een poging ze op andere gedachten te brengen, zegt ruim 71% dat RAW nog steeds van het grootste belang is. Tel je daar de 8% bij op van mensen die alleen een RAW-archief hebben, dan laten zij de JPEG-aanhangers (21%) ver achter zich.

We voelen helemaal met de RAW-adepten mee, maar toch zouden we er niet aan willen denken dat ons JPEG-archief verloren zou gaan. Zolang dat zo is, blijven we beide archieven gewoon naast elkaar onderhouden.

Nieuwe poll
Onze blog heeft de lezer in bovenstaand dilemma dus niet kunnen overtuigen. Wat kan daarvan de reden zijn? Zijn onze blogs niet interessant genoeg of worden ze niet gelezen? Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.