Canon SELPHY CP910

door Pieter Dhaeze op maandag 15 juni 2015

Als je net opa en oma geworden bent, dan moge het duidelijk zijn wat het meest gefotografeerde onderwerp zal zijn de eerstkomende tijd. Inderdaad, je kleinkind. Geen enkel fotomoment wordt onbenut gelaten en met smartphone, tablet, compactcamera en EOS worden talloze portretten geschoten. Met een SELPHY CP910 wordt het fotoplezier nog groter en wordt de beleving tastbaar in een flipalbum of portemonnee.

SELPHY CP910 FRT LCD Up Black-285px SELPHY CP910 FSL LCD up paper tray White-285px

Fotokaartprinter
Natuurlijk laat je de foto’s van kleinzoon of -dochter zien via internet, tablet of telefoon, maar de ‘oudere’ generatie hecht toch nog veel waarde aan een gewone foto. Veel oma’s hebben toch nog steeds een flipalbum in de handtas en opa heeft een pasfoto van de kleine in zijn portemonnee.

IMG_9881-576px

Deze papieren beleving hoeft overigens niet voorbehouden te blijven aan de grootouders, ook voor de nieuwbakken papa en mama is het leuk om met vrienden de foto’s van de kleine gewoon tijdens een visite aan elkaar door te geven. Het bezoek kan zo toch wat langer en persoonlijker genieten van een leuk fotomoment, dan wanneer iemand op een tablet door een (te) lange serie foto’s veegt. Want dat is een bijkomend voordeel van een fotoprinter. Je bent min of meer verplicht je foto’s te beoordelen om een selectie te maken die je wilt printen.

Vakantiekaart en pasfoto
Met een SELPHY fotokaartprinter kun je snel foto’s op standaardformaat afdrukken voor allerlei doeleinden. Omdat zo’n printer heel compact is, kun je hem eventueel op vakantie meenemen en zo gepersonaliseerde ansichtkaarten afdrukken voor het thuisfront. Een kleine moeite, een groot plezier.
Je kunt met de optie Indexprint ook eenvoudig pasfoto’s afdrukken: zes op een kaart. Kijk wel eerst waaraan een pasfoto moet voldoen (klik hier), voordat je zelf aan de gang gaat.

SELPHY CP910
De SELPHY’s van Canon zijn dye-sub printers en aan die techniek is het laatste decennium nauwelijks iets veranderd (klik hier). De afdrukkwaliteit was al goed en dat is ie nog steeds. In vier printcycli (geel, magenta, cyaan en transparant) wordt een foto in 47 seconden op duurzaam fotopapier (15x10 cm, spatwater- en scheurbestendig) afgedrukt.
Wat wel steeds verder wordt uitgebreid, is de connectiviteit van deze printertjes. Vroeger kon je alleen van je computer, via PictBridge of vanaf een geheugenkaartje afdrukken, maar met de CP910 is dat uitgebreid tot draadloos via een wifi-hotspot, zodat je elke foto op je telefoon, tablet (beide Android/iOS, Easy-Photo-Print/Airprint ), compactcamera of EOS overal eenvoudig op papier kunt zetten.
De bediening wijst zichzelf en iedereen kan met de SELPHY CP910 direct aan de slag. Er zijn wel een paar aandachtspunten. Je kunt alleen maar JPEG-foto’s afdrukken (bij voorkeur als sRGB). Dus staat je camera in RAW, zet hem dan vooraf op RAW/JPEG of zet de betreffende RAW’s in je camera om naar JPEG. Ook kan maar één apparaat tegelijkertijd verbonden zijn met de wifi-hotspot van de CP910. Dus heb je net een afdruk gemaakt vanaf je telefoon en wil je vervolgens via je compactcamera gaan afdrukken, dan zul je de verbindingen even aan moeten passen. Dat is niet moeilijk, maar wel een punt van aandacht.

Accu
De stroomvoorziening van de CP910 gebeurt met een transformator, dus je hebt altijd 220V in de buurt nodig. De CP1000 heeft optioneel een accu, zodat je ook ‘in het veld’ zonder stroom, meteen foto’s af kunt drukken.

Samenvatting
Beleef de foto’s van je (klein)kinderen intenser met een mooie standaardafdruk uit een Canon SELPHY-fotokaartprinter. Het lijkt ‘ouderwets’, maar het delen van fotomomenten in een flipalbum of foto’s doorgeven tijdens een visite is tijdloos en nog steeds ongeëvenaard.

Meer informatie SELPHY CP910: klik hier
Meer informatie SELPHY CP1000: klik hier

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.