Tipa Awards 2016

door Persbericht Canon Nederland op maandag 18 april 2016

2016-tipaAmstelveen, 18 april 2016 – Canon maakt met trots bekend dat de onderneming vijf onderscheidingen heeft ontvangen van de Technical Image Press Association (TIPA) – één van ’s werelds toonaangevende persorganisaties voor fotografie en imaging. De TIPA-awards worden jaarlijks toegekend aan de beste imaging producten die in de voorgaande 12 maanden zijn geïntroduceerd en in 2016 ontving Canon opnieuw awards voor technische innovaties binnen haar veelzijdige productportfolio – van instapmodel compactcamera’s voor de consument tot professionele DLSR-modellen en fotoprinters. Canon ontving de volgende awards:

• Best DSLR Professional/High Res: EOS 5DS / EOS 5DS R (onze review)
• Best Photo/Video Professional Camera: EOS-1D X Mark II
• Best Easy Compact Camera: IXUS 285 HS
• Best Expert Compact Camera: PowerShot G5 X (onze review)
• Best Photo Printer: imagePROGRAF PRO-1000 (onze review)

tipa-winners-2016“Het is voor Canon een eer om opnieuw TIPA-awards te mogen ontvangen en deze erkenning door TIPA laat duidelijk zien dat wij streven naar het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige producten die toonaangevend zijn in de industrie,” zegt Steve Marshall, product marketing director voor Consumer Imaging bij Canon Europe. “Dit is een fascinerende tijd om deel uit te maken van de imaging-industrie en wij zijn er trots op dat we binnen de gehele markt de lat hoog hebben gelegd. Wij blijven producten ontwikkelen die mensen stimuleren om anders naar de wereld te kijken en plezier te beleven aan fotografie. Het is fantastisch om te zien dat dit door TIPA wordt erkend met awards die zich uitstrekken over al onze productlijnen, van modellen voor consumenten en enthousiaste liefhebbers tot onze camera’s voor professionals.”

De TIPA-jury bestaat uit redacteuren van 27 van ’s werelds toonaangevende foto- en imaging-tijdschriften en de leden komen uit 15 landen verspreid over vijf continenten. De jury vergadert jaarlijks om de meest recente imaging-producten te bespreken en houdt daarbij rekening met een aantal criteria – van innovatieve kenmerken tot ontwerp en de overall kwaliteit van een product – om de beste producten en technologieën te selecteren en te onderscheiden met een award. Bij de uitreiking van de awards voor de Canon-producten gaf de TIPA-jury de volgende toelichting:

Best DSLR Professional: EOS 5DS / EOS 5DS R
De indrukwekkende 50,6 Megapixel full frame CMOS-sensor van de Canon EOS 5DS en EOS 5DS R (low pass cancellation filter) benadert de resolutie van “middenformaat” digitale camera’s. De Canon EOS 5DS en EOS 5DS R halen een snelheid van 5 fps full resolution foto’s en registreren Full HD 1080p video’s met 30 fps. De camera’s zijn uitgerust met Dual “DIGIC 6”-beeldprocessoren en Canon’s Mirror Vibration Control System welke beeldonscherpte reduceert door met een nokkenaandrijving een nauwkeurige op- en neergaande beweging van de cameraspiegel te realiseren om plotseling stoppen te vermijden en ook het geluid te dempen. Beide camera’s hebben een 3,2-inch 1,04 miljoen dot ClearView II LCD met nagenoeg 100% dekking en een 150.000 pixel RGB-IR-meetsensor. De AF- prestaties zijn verbeterd dankzij een 61-punts reticulaire AF-sensor met hoge densiteit en Canon’s iTR dat gebruik maakt van de informatie die wordt aangeleverd door de meetsensor.

Best Photo/Video Professional Camera: EOS-1D X Mark II
Met een nieuw ontwikkelde 20,2 Megapixel 35mm full frame Canon CMOS-sensor zorgt de EOS-1D X Mark II voor continu-opnamen met snelheden tot 14 fps en tot 16 fps in de Live View modus. De Dual “DIGIC 6+”-processoren garanderen hoge overdrachtssnelheden tot 170 RAW-opnamen en een onbeperkt aantal JPEG’s per reeks. Gebruikmakend van Dual Pixel CMOS AF is de camera bovendien in staat 4K-video met 60p en Full HD-video met 120p vast te leggen. Met de optionele wireless transmitter ondersteunt de camera de nieuwe, snelle IEEE 802.11ac industrienorm. De snelheid en nauwkeurigheid bij het scherpstellen zijn verhoogd met een verbeterd 61-punts AF-systeem en een vernieuwd voorspellend AF-algoritme bij AI Servo II+ zorgt voor een hogere precisie.

Best Easy Compact Camera: IXUS 285 HS
Canon blijft volledig uitgevoerde compacts bieden die in een jaszak passen maar daarnaast veel meer opties en een hogere fotokwaliteit bieden dan smartphones. De IXUS 285 HS heeft een 3-inch LCD, een lens met 12x optische zoom en een ingebouwde optical Image Stabilizer. Een speciale Wi-Fi-knop en NFC zorgen heel gemakkelijk voor connectiviteit. De 20,2 Megapixel CMOS- sensor en DIGIC 4+ beeldprocessor garanderen ook bij weinig omgevingslicht een perfecte kwaliteit. Deze compact registreert 1080p Full HD-video en biedt de mogelijkheid om in-camera een videoclip met alle hoogtepunten te maken.

Best Expert Compact Camera: PowerShot G5 X
De PowerShot G5 X is een 20,2 Megapixel compactcamera met een 1.0-type High Sensitivity CMOS-sensor en DIGIC 6-processor voor Full HD-video en foto’s die met bijna 6 fps worden vastgelegd. De geïntegreerde 24-100mm lens (equivalent) heeft een grootste opening van f/1.8 bij 24 mm en bij 100 mm loopt dit terug tot f/2.8, een diafragma met 9 lamellen en een kortste scherpstelafstand van circa 5 centimeter. De EVF van de camera telt 2,36 miljoen dots, heeft een dekking van 100% en een verversingssnelheid van maximaal 120 fps. Een ingebouwde oogsensor schakelt van EVF naar het touchscreen op het 3-inch variangle LCD. De hotshoe van de camera is compatibel met alle Speedlite- flitsers in het EOS system.

Best Photo Printer: imagePROGRAF PRO-1000
De PRO-1000 combineert het gemak van desktop-gebruik en een 17-inch brede printer met de vele kenmerken van Canon’s high-end printermodellen voor professionals. De PRO-1000 gebruikt een geavanceerd 12-inktsysteem met pigmentinkt bestaande uit 11 kleuren LUCIA PRO-inkt plus Chroma Optimizer. De inkt wordt aangebracht via een FINE-printkop dat voor hogere printsnelheden en een stabiele printkwaliteit zorgt. Er is een nieuw samengestelde Photo Black inkt en zowel Photo als Matte black hebben hun eigen printkop, zodat niet van inkt hoeft te worden gewisseld wanneer ander papier wordt geselecteerd.
Het vacuüminvoersysteem houdt het papier tijdens het printen vlak, zodat plaatsing van de inkt nauwkeuriger is, ongeacht de dikte en het type papier dat wordt gebruikt.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.