Lowland Photo festival 2016

door Persbericht op dinsdag 27 september 2016

100% uniek, dat is het Lowland Photo Festival ten voeten uit! Het internationale natuurfotografiefestival van de Lage Landen is dit jaar al aan zijn derde editie toe en kroonde zichzelf in geen tijd tot dé ontmoetingsplaats voor wie houdt van natuur en fotografie!

Lowland Photo Festival 2016_banner

Tijdens het weekend van 10 en 11 december strijken opnieuw duizenden natuurfotografen neer in Kinepolis Antwerpen om er te genieten van inspirerende lezingen van vermaarde natuurfotografen uit binnen- en buitenland, van de prachtige exposities natuurfotografie met honderden werken én van de grootse natuur- en fotografiebeurs boordevol demo’s en workshops.

100% uniek – indrukwekkend lezingenprogramma
Een weekend lang verzamelt het kruim van de binnen- en buitenlandse natuurfotografen in Kinepolis Antwerpen. In de luxueuze bioscoopzaal is het niet alleen heerlijk wegdromen bij hun verbluffende reisverhalen, ze doen je eveneens een heleboel fotografietips aan de hand waarmee je meteen zelf aan de slag kan. De exclusieve projector van Kinepolis – waarvan er maar drie zijn in heel Europa – maakt de beleving nog indrukwekkender!

Van alle natuurfotografen die present tekenen tijdens het Lowland Photo Festival is Bence Mate ongetwijfeld de meest ronkende naam. Deze piepjonge Hongaarse natuurfotograaf kan dan ook uitpakken met een duizelingwekkend palmares. Zo werd hij – als enige natuurfotograaf ooit – uitgeroepen tot de ‘overall winner’ van de prestigieuze BBC Wildlife Photographer of the Year Contest, zowel in de categorie ‘Jongeren’ als in de categorie ‘Volwassenen’. Dat Bence Mate in geen jaren nog te zien was in de Benelux en dat zijn doortocht op het Lowland Photo Festival zijn enige lezing in Europa dit jaar is, maakt zijn lezing alleen maar exclusiever!

Lowland Photo Festival 2016_ HIRES campagnebeeld-klein

LEZINGENPROGRAMMA ZATERDAG 10 DECEMBER
• Michel Lucas (NL)
• Pia Dierickx & Karin Couwenbergh (BE)
• Heike Odermatt (NL)
• Jan & Mart Smit (NL)
• Bob Luijks & Marijn Heuts (NL)
• Jeffrey Van Daele & Yves Adams (BE)
• Myriam Dupouy (F)
• Laurent Geslin (CH)
• Markus Varesvuo (FI)

LEZINGENPROGRAMMA ZONDAG 11 DECEMBER
• Sam Mannaerts (BE)
• Alain Pardon (BE)
• Karl Van Ginderdeuren & Pieter-Jan D’Hondt (BE)
• Kristel Schneider (NL)
Lowland-battle: Johan van de Watering (NL) versus Filip van Boven (BE)
• Jasper Doest (NL)
• Richard Peters (UK)
• Bence Mate (HU)

Een dagticket voor het lezingenprogramma van het Lowland Photo Festival kost 42 euro per persoon voor (nieuwe) leden van Landschap vzw of 47 euro per persoon voor niet-leden. Wil je geen moment missen van het Lowland Photo Festival? Boek dan jouw weekendticket aan het voordeeltarief van 74 euro per persoon voor (nieuwe) leden van Landschap vzw of
84 euro per persoon voor niet-leden. Dit ticket geeft niet alleen toegang tot het volledige lezingenprogramma in de bioscoopzaal, je kan ook gratis deelnemen aan de middagseminars op de dag waarvoor je over een ticket beschikt én gratis een bezoek brengen aan de natuur- en fotografiebeurs.

100% uniek – grootse natuur- en fotografiebeurs
Nog een uitstekende reden om op 10 en 11 december af te zakken naar Kinepolis Antwerpen is ongetwijfeld de grootste natuurfotografiebeurs van de Lage Landen! Struinend over de beursvloer tref je er niet alleen alle grote fotografie- en optiekmerken, ook fotografiewinkels en natuurreisbureaus geven graag tekst en uitleg. Van exclusieve telelens tot handig accessoire, van drijfhut tot schuilhut, van weekendje Hoge Venen tot weekje Lofoten, van workshop macrofotografie tot online cursus Lightroom: je vindt het allemaal op onze beurs! Bovendien maken de boeiende workshops en materiaaldemo’s een bezoekje aan de beurs extra aantrekkelijk!
De toegang tot de beurs kost 2 euro per persoon. Wie over een dag- of weekendticket voor het lezingenprogramma beschikt, brengt gratis een bezoek aan de beurs.

100% uniek – prachtige expositie met honderden natuurfoto’s
Heb je tijdens de allereerste editie van het Lowland Photo Festival ook zo genoten van de adembenemende expositie natuurfotografie van de Bond Verantwoorde Natuurfotografie (BVNF)? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want dit jaar zijn ze terug met een even ruime als prachtige selectie natuurbeelden!
En aangezien we ook dit jaar opnieuw de Lowland Photo Contest organiseren, zal je eveneens de expositie kunnen bewonderen met de finalisten van onze natuurfotografiewedstrijd. Een bezoek aan de expositie met honderden natuurbeelden is helemaal gratis!

PRAKTISCH
Lowland Photo Festival
Zaterdag 10 & zondag 11 december 2016
Kinepolis Antwerpen - Groenendaallaan 394 - 2030 Antwerpen (Maps)
Je vindt Kinepolis vlakbij uitrit 1 (Merksem) op de Antwerpse Ring. Er is een ruime parking
met meer dan 2000 gratis parkeerplaatsen. Tram en bus stoppen letterlijk voor de deur van het Lowland Photo Festival. Alle info omtrent bereikbaarheid kan je rustig nalezen op onze website.

INFO
lowland@landschapvzw.be • www.landschapvzw.be/lowland
0032 (0)495-32 57 88 (Aagje De Doncker)

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.