PowerShot G9X mark II en SX430 IS

door Persbericht Canon NL op donderdag 05 januari 2017

Amstelveen, 4 januari 2017 – Canon vernieuwt vandaag haar gerenommeerde PowerShot G-serie met de PowerShot G9 X Mark II, een ultraslanke krachtige compactcamera die gemakkelijk in je jaszak past. Met razendsnelle continu- opnamen tot 8,2 fps, een grote 1,0-type 20,1 Megapixel sensor en Canon’s DIGIC 7-processor zorgen de prestaties van deze camera bij elke druk op de ontspanknop voor schitterende resultaten. Ongeacht of je als enthousiaste fotograaf nu op zoek bent naar een betrouwbare partner of gewoon meer wil gaan doen dan met je smartphone mogelijk is; de PowerShot G9 X Mark II is dé camera om bij je te hebben.

PowerShot-G9X-Mark-II-Silver

Vermogen, prestaties, precisie
Met DIGIC 7 en een CMOS-sensor als basis biedt de PowerShot G9 X Mark II duidelijk verbeterde prestaties en zijn de resultaten van hoge kwaliteit. De ‘dual sensing’-beeldstabilisatie zorgt dankzij parallelle signaalverwerking voor een 3.5- stops correctie en is ideaal voor opnamen onderweg wanneer het beeld stabiel moet zijn, maar je handen even niet meewerken. Voor spontane momenten – van onverwachte ontmoetingen met dieren tot optredens van straatartiesten – stelt de de PowerShot G9 X Mark II je in staat reeksopnamen te maken met een snelheid van 8,2 beelden per seconde. Combineer dat met een AF-snelheid van 0,14 seconde en je mag erop vertrouwen dat je alles vast kunt leggen met een camera die het tempo bijhoudt. Om de hele scène in beeld te krijgen, is de PowerShot G9 X Mark II uitgerust met een 3x optische zoom en 28mm groothoeklens – perfect voor zowel fascinerende portretopnamen als fraaie landschapsfoto’s.
Gedenkwaardige momenten worden vastgelegd met een perfecte helderheid, ongeacht het omgevingslicht. De sensor zorgt voor aantoonbare vermindering van ruis en verbetert het dynamisch bereik voor consistente prestaties overdag en ’s nachts. De f/2.0-lens laat meer licht op de sensor vallen en geeft je de vrijheid om lagere ISO-waarden of kortere sluitertijden te gebruiken en een schitterende achtergrondonscherpte te realiseren. Voor bewegingsonscherpte tijdens het vastleggen van bewegende onderwerpen, beperkt het nieuwe Auto ND-filter de hoeveelheid licht die de sensor bereikt, zodat je langere sluitertijden kunt gebruiken zonder het risico van overbelichting.

Maak video’s met een professionele uitstraling
Geef de videograaf in je de vrijheid en maak schitterende Full HD-video’s; de verbeterde DIGIC 7 om het onderwerp te volgen zorgt ervoor dat je echt alles kunt vastleggen, van onverwachte actiemomenten tot de subtiele verandering in een gezichtsuitdrukking.
Of je nu een bergwand beklimt of een stad verkent, het is niet langer nodig om te stoppen als je een opname wilt maken. Canon’s Dynamic Image Stabilizer corrigeert automatisch cameratrillingen en helpt je onderweg vanuit elke hoek beelden vast te leggen. En voor een uniek resultaat is de PowerShot G9 X Mark II uitgevoerd met Time-Lapse movie en een reeks aan andere instellingen om je een ongekende creatieve vrijheid te bieden.

Een krachtpatser die in je jaszak past
De PowerShot G9 X Mark II heeft een minimalistisch ontwerp in retrostijl en combineert indrukwekkende prestaties met een elegante en compacte aluminium body die 25 procent dunner is dan de voorganger. Met een gewicht van slechts 206 gram is deze camera ideaal voor in je jaszak en kun je er echt overal mee aan de slag. De minimalistische ontwerplijnen zijn kenmerkend voor deze camera en het intuïtieve lcd-touchscreen biedt volledige controle over en toegang tot de instellingen zonder dat grote knoppen nodig zijn. De Lens Control Ring geeft je nog meer controle over diafragma, sluitertijd en zoom.

Verbonden met je omgeving en deel je creaties
Via de Wi-Fi-knop houd je contact met de wereld en Dynamic NFC stelt je in staat om snel opnamen te maken, te kopiëren en te delen met compatibele smart devices, zoals het Canon Connect Station. Al je foto’s en video’s kun je gemakkelijk delen en veilig opslaan. De nieuwe bluetooth-compatibiliteit zorgt ervoor dat je een constante verbinding met je camera hebt, zodat je je foto’s altijd kunt bekijken en delen via een telefoon of tablet – zelfs wanneer je camera in je jaszak zit. Dit betekent ook dat je smart devices kunt gebruiken voor wireless opnamen op afstand, zodat je zelf ook deel kunt uitmaken van een groepsfoto of schitterende selfies kunt vastleggen. Dankzij opladen via USB kun je de camera overal opladen waar je foto- en filmexpedities je maar naartoe brengen.

POWERSHOT G9 X MARK II – de belangrijkste kenmerken:
• Superieure beeldkwaliteit bij elke belichting, past in je jaszak
• Eenvoudige bediening voor schitterende opnamen
• Haarscherpe Full HD-video’s gemakkelijk vastleggen en delen
• Ontworpen voor ongekende creatieve vrijheid
• Creaties onmiddellijk met de wereld delen

De PowerShot G9 X Mark II heeft een verkoopadviesprijs van €519,00 en is beschikbaar vanaf februari 2017.

Amstelveen 4 januari 2017 – Canon introduceert vandaag drie nieuwe compactcamera’s die je helpen elk spontaan moment vast te leggen: de slanke en stijlvolle IXUS 185 en IXUS 190, en de mini-bridge superzoom PowerShot SX430 IS. De nieuwe IXUS-modellen zijn de dunste modellen in deze lijn. Ze zijn perfect als je een camera zoekt die je overal mee naartoe kunt nemen en elke opname een ‘wow-factor’ wilt geven. De PowerShot SX430 IS heeft een krachtige 45x zoom en is daarmee perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een camera die al hun speciale momenten dichterbij haalt, zodat ze steeds opnieuw kunnen worden beleefd.

PowerShotSX430-IXUS185

De kracht van kwaliteit en zoom – in je jaszak
Met 20 Megapixel foto’s en HD 720p-video’s leggen de nieuwe camera’s het heden vast met een indrukwekkende kwaliteit en de krachtige optische zoom biedt je de vrijheid om op afstand nog meer details vast te leggen. De 8x optische zoom bij de IXUS 185 en de 10x bij de IXUS 190 zijn het resultaat van een lens die zich volledig terugtrekt in de body. De camera’s passen gemakkelijk in je jaszak of tas. ZoomPlus zorgt voor een digitale verdubbeling van het zoombereik en is daarmee perfect om – nog steeds met maximale resolutie – die moeilijke opnamen te maken. Maar voor echte fotografie op afstand is er de 45x optische zoom van de PowerShot SX430 IS. Daarmee plaatst dit cameramodel je midden tussen de actie en laat de 90x ZoomPlus je alles nog dichterbij beleven.
Om je te helpen een vriend, familielid of scène met de beste belichting vast te leggen, selecteert de nieuwe Easy Auto-functie van de IXUS automatisch de beste camera-instellingen voor je en blokkeert het knoppen om te voorkomen dat je per ongeluk ergens anders op drukt. En om het nog gemakkelijker te maken selecteert Auto Zoom zowel bij foto’s als video’s op een slimme manier de beste compositie, rekening houdend met het aantal mensen dat in beeld is.
Met elke druk op de ontspanknop garandeert Canon’s Intelligent IS dat de opnamen haarscherp zijn. Om onscherpte te voorkomen zijn er acht instellingen die zich constant aanpassen aan de scène die je wilt vastleggen – van fotografie op een statief tot het volgen van een spelend kind. Bij video’s neemt Dynamic IS deze taak op zich.

Vastleggen, delen en herinneren
Nieuw bij deze camera’s is de Date Button. Met deze stempelfunctie wordt een datum en tijdstip op de opnamen vermeld, zodat je exact weet wanneer die kostbare momenten plaatsvonden. En de tijd dat je lang bezig was met bewerken en het uploaden eindeloos leek te duren is ook voorbij: met ingebouwd Wi-Fi kun je je foto’s direct delen op social media. Bij de IXUS 190 en PowerShot SX430 IS kun je er dankzij Dynamic NFC ook voor kiezen om met de camera je mobiel aan te raken en zo automatisch een wireless verbinding te maken.

IXUS 190 – de belangrijkste kenmerken:
• Focus op stijl met een gebruiksvriendelijke, ultraslanke IXUS
• Je beste momenten vastgelegd met de hoogste kwaliteit
• Vlekkeloze connectiviteit voor delen en fotografie op afstand
• Creatief en gemakkelijk – met de eenvoud van ‘mikken & klikken’
• Met één druk op de knop perfecte HD-video’s

IXUS 185 – de belangrijkste kenmerken:
• Gebruiksvriendelijke, slanke IXUS die in je jaszak past
• Je mooiste herinneringen perfect vastgelegd
• Met ‘mikken & klikken’ voor schitterende resultaten
• Veel plezier met de creatieve functies
• Met één druk op de knop perfecte HD-video’s

PowerShot SX430 IS – de belangrijkste kenmerken:
• Groot zoombereik dat je overal kunt gebruiken
• Je beste prestaties en mooiste momenten perfect vastgelegd
• Vlekkeloze connectiviteit voor gemakkelijk delen
• ‘Mikken & klikken’ voor maximale creatieve vrijheid
• Met één druk op de knop perfecte HD-video’s

De IXUS 190 heeft een verkoopadviesprijs van €179,00 en is beschikbaar vanaf februari 2017. De IXUS 185 heeft een verkoopadviesprijs van €119,00 en is beschikbaar vanaf februari 2017. De PowerShot SX430 IS heeft een verkoopadviesprijs van €269,00 en is eveneens beschikbaar vanaf februari 2017.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.