Nieuw boek | Macrofotografie

door Pieter Dhaeze op woensdag 01 februari 2017

In deze tijd waar elke dag miljoenen foto’s gemaakt worden, is het niet eenvoudig om onderscheidend te fotograferen. Ieder denkbaar onderwerp is vanuit elk standpunt al vele malen vastgelegd. Bent u enthousiast fotograaf en wilt u uw publiek - en uzelf - toch nog verrassen met bijzondere foto’s, stap dan eens in de wereld van macrofotografie. Daarmee opent u onderwerpen die voor het gewone oog gesloten blijven en dus de aandacht trekken van een ‘argeloze’ kijker.

hb-macrofotografie

Het welslagen van macro- en close-upfoto’s is net als andere disciplines in de fotografie afhankelijk van vier hoofdfactoren: gereedschap, kennis, vaardigheid en creativiteit/inspiratie. Deze vier aspecten vormen de basis van dit boek en komen uitgebreid aan de orde. Welke lens heb ik nodig? Wat is scherptediepte? Wat zijn de belangrijkste instellingen? Hoe kader ik een aantrekkelijk beeld? Op al deze vragen krijgt u antwoord in deze uitgave door middel van heldere tekst en duidelijke illustraties en voor de nodige inspiratie is het boek gelardeerd met mooie macro- en close-upfoto’s.

Ter afsluiting wordt de theorie aangevuld met drie prachtige portfolio’s. Huub de Waard laat u kennis maken met alle facetten - letterlijk - van microfotografie. Johan van de Watering laat in het veld zijn meesterlijke kijk op compositie en natuurlijk licht zien. Leon Baas bevriest zijn kruipende en vliegende modellen met flitslicht tot sprookjesachtige beelden.

Over het algemeen wordt een goede macrofoto hooglijk gewaardeerd door een breed publiek, zeker als het een bekend onderwerp betreft zoals we die in de natuur aantreffen. Bloemen, planten, en paddenstoelen en natuurlijk insecten, spinnen en andere kruipende en vliegende wezentjes zijn bij uitstek geliefde modellen voor de macro- en close-upfotograaf. Maar ook andere onderwerpen lenen zich uitstekend voor fotografie van dichtbij: sieraden, producten, druppels, techniek en voeding. Zowel registrerend als abstraherend. Voor ieder wat wils.

Van alle hiervoor genoemde onderwerpen zijn op internet veel spectaculaire voorbeelden te vinden, veelal gemaakt door (semi-)professionals met speciale gereedschappen en technieken én veel ervaring. De fotografie van dit educatieve boek is echter meer ‘down to earth’ en binnen het bereik van de beginnende of iets gevorderde macrofotograaf. We houden daarmee de drempel laag om vol enthousiasme aan de ontdekkingsreis van macrofotografie te beginnen, waarbij vooral behoefte is aan elementaire kennis van gereedschap, instellingen en compositie. En dat is wat dit boek u geeft: heldere informatie en educatieve voorbeelden.

Met dit fundament zult u snel bewuster en beter gaan fotograferen en is het mogelijkerwijs een aanloop tot misschien wel de prijswinnende macrofotografie die u in tijdschriften en op internet ziet.

Veel lees- en fotografieplezier

Pieter Dhaeze

Meer info en bestellen: klik hier.

Pieter Dhaeze is vormgever, educatief fotograaf, auteur en uitgever. Hij publiceerde zijn digitale kennis al in 2001 in de grote landelijke foto- en computertijdschriften. Tevens is hij de geestelijke vader van diverse populaire fotoboekenseries en sinds 2009 uitgever van het educatie fotografieplatform EOSzine (http://www.eoszine.nl/). Hij verzorgt op aanvraag trainingen beeldpublicatie en fotografietechniek.

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

Spiegelloos

Ga jij binnenkort overstappen naar een spiegelloos camerasysteem?

Tevredenheid EOS

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.